ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Φωνή απόγνωσης από τους πρώην εργαζομένους του Φωκά.



    Το δικό τους Γολγοθά βιώνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι της αλυσίδας καταστημάτων Φωκάς που έκλεισε το 2013. Μια εξέλιξη που «πάγωσε» όλη τη Θεσσαλονίκη και άφησε ξεκρέμαστους τους ανθρώπους αυτούς και τις οικογένειές τους.
    Στη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης όπου το να βρει κάποιος δουλειά είναι πολύ δύσκολο, πόσο μάλλον με τους οικονομικούς όρους που ίσχυαν πριν χρόνια, οι πρώην εργαζόμενοι έχουν γίνει έρμαιο των υποσχέσεων φορέων αλλά και τους ίδιους του κράτους.
    Εδώ και πολλούς μήνες αναμένουν να λάβουν το επίδομα το 1.000 ετών που έλαβαν τα άτομα που εργάζονταν σε άλλες μεγάλες εταιρείες και ομίλους που έκλεισαν τον τελευταίο χρόνο, αλλά που όμως οι πρώην εργαζόμενοι του Φωκά δεν έχουν εισπράξει.
    Όπως αναφέρεται στην καταγγελία που έχουν κάνει παρά τις ενοχλήσεις στους αρμοδίους δεν έχουν λάβει θετική απάντηση και τους στέλνουν από τον ένα αρμόδιο στον άλλο. Τελευταία ενέργεια, ήταν η συνάντηση που έγινε με εκπροσώπους της κυβέρνησης στην Αθήνα κι εκεί τους ζήτησαν να αποταθούν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που στηρίζει εργαζόμενους από μεγάλες εταιρείες (άνω των 500 ατόμων) που έκλεισαν.
    Οι πρώην εργαζόμενοι του Φωκά όμως, συνεχίζουν να ζητούν και πιέζουν την κυβέρνηση ώστε να τους δοθεί αυτό το ισχνό ποσό, που όμως γι’αυτούς και τις οικογένειές τους θα είναι μια σημαντική ανάσα.