ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ με …..«ΦΛΟΓΟβολικά » σχόλια…



  
  *** Ζοφερή κατάσταση επικρατεί  σε όλους σχεδόν τους τομείς της κυβερνητικής –κρατικής  δραστηριότητας ,η οποία -όπως είναι φυσικό- επιδρά δυσμενέστατα και στην οικονομική κατάσταση  της χώρας . Επιγραμματικά παρακάτω  μνημονεύουμε αρκετά  «γεγονότα» ιδιαιτέρας προσοχής  ,που  βέβαια η πλήρης ανάπτυξή τους θα απαιτούσε ένα  ολόκληρο βιβλίο εκατοντάδων σελίδων ,ήτοι: 
 Το χρέος συνεχώς αυξάνεται παρά τα μέτρα λιτότητας και το οικονομικό «ξεζούμισμα» του ελληνικού λαού -που έχει φθάσει σε απόγνωση- είναι συνεχές και εξουθενωτικό .Τα εθνικά θέματα «σέρνονται», με το Κυπριακό να παραπαίει  ,οι  ελληνοτουρκικές σχέσεις να είναι οξυμένες με τον «σουλτάνο» Ερντογάν να «ορέγεται» και άλλα ελληνικά νησιά, για να  ικανοποιήσει «τον πόνο της καρδιάς του»,  συνεχώς προκαλώντας  και όμως εμείς  τον ανεχόμαστε!!!. Οι στρατιωτικά «ξεβράκωτες»  Αλβανία και FYROM  ξεσηκώθηκαν και μας  γρυλίζουν με τα «κούφια» δόντια τους ,ενώ θα το «βούλωναν» δια παντός ,αν στέλναμε δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 για μία «βόλτα» πάνω από τα Τίρανα και τα Σκόπια ,αντιδρώντας στις ανθελληνικές τους «απαιτήσεις» και ενέργειες. Ο κατώτατος μισθός του έλληνα  έχει καταντήσει μισθός «φτώχειας» και χιλιάδες εργαζόμενοι λαμβάνουν μισθό 150 ευρώ !!! Οι συντάξεις και τα επιδόματα συνεχώς μειώνονται και το ΕΚΑΣ άρχισε να εξαφανίζεται  .Η μακροχρόνια ανεργία έχει φθάσει στο 72 %,ενώ  διατηρείται στα  ύψη κυρίως στους νέους –πλέον του 50% - που περίπου 500.000 πήραν τον δρόμο της «ξενητιάς» και θα είναι δύσκολο ,να ξαναγυρίσουν στην πατρίδα μας. 38.000 εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ είναι σε επικίνδυνη ζώνη , ενώ η αεργία ( ..περίπου 100.000-κατά την ταπεινή μας γνώμη- «τεμπελχανάδων» υπαλλήλων) στο Δημόσιο έχει παραλύσει την λειτουργία του κράτους, το οποίο ευρίσκεται σε πλήρη διάλυση σε όλους σχεδόν τους τομείς της δραστηριότητάς του.  .Το ΤΑΙΠΕΔ υπολειτουργεί και οι  αποκρατικοποιήσεις «πηγαίνουν κατά διαβόλου». Η σύμβαση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ  λιμνάζει στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Η επένδυση  του Ελληνικού καρκινοβατεί .Τα υδατοδρόμια έχουν καθυστέρηση λειτουργίας ενός έτους Το όργιο στο λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού συνεχίζεται. Τα ΕΛΤΑ καταρρέουν .Η απονομή  της Δικαιοσύνης πραγματοποιείται με ταχύτητες «αραμπά» και   η εκδίκαση των εκατοντάδων χιλιάδων ανεκδίκαστων υποθέσεων στα διάφορα Δικαστήρια καθυστερεί αδικαιολόγητα ,αφού στο Ελεγκτικό Συνέδριο  υπάρχουν 25.000 Αγωγές κατά του Δημοσίου στρατιωτικών συνταξιούχων και τώρα εκδικάζονται (άκουσον, άκουσον ) οι υποβληθείσες Αγωγές το 2006 !!!!!!!!!!.
Η αξιολόγηση κάθε τρίμηνο μεταφέρεται στο επόμενο τρίμηνο με εξαιρετικά δυσάρεστες  επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία,  οι δανειστές ζητούν την λήψη νέων δυσβάσταχτων μέτρων, ενώ εμείς επιμένουμε στην ποσοτική χαλάρωση.Οι  πρόσφυγες  έχουν κατακλύσει ολόκληρη την χώρα μας και συνεχώς αποθρασύνονται με καταστροφές και αξιόποινες πράξεις  ,ενώ τα κονδύλια της ΕΕ  διοχετεύονται αφειδώς προς αυτούς ,αντί να κατευθύνονται στους λιμοκτονούντες έλληνες. Τα «περίεργα» στους διορισμούς του Δημοσίου διαιωνίζονται. Οι προσλήψεις του υπεράριθμου κατά 100% (!!!)  προσωπικού της Βουλής φθάνουν τους 12 μηνιαίως. Οι  «μετακλήσεις»  ξεπερνούν τους 2000 με μισθούς πάνω από 2500 ευρώ τον μήνα. Η γήρανση του πληθυσμού έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην κοινωνική ασφάλιση. Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας αγνοείται και οι αρμόδιοι σφυρίζουν  «κλέφτικα». Η παιδεία πηγαίνει «από τη σκύλα στη χάρυβδη». Το ΕΣΥ αργοπεθαίνει με τους ασθενείς να ταλαιπωρούνται ή να θνήσκουν ,αφηνόμενοι «στο έλεος του θεού» κλπ,κλπ,κλπ,κλπ,…. καθόσον «ουκ εστί τέλος» και για ένια συνεχίζουμε με λεπτομέρειες παρακάτω.
    *** Μπαράζ ακρίβειας πρόκειται ,να σημειωθεί  μετά τις υπερβολικές αυξήσεις στα καύσιμα λόγω της αυξήσεως των μεταφορικών εξόδων, που θα φθάσουν και στην αύξηση των τιμών αρκετών ειδών κατά 20-25%. Ειδικότερα  η τιμή του υγραερίου των οχημάτων ξεπέρασε σε ορισμένες περιπτώσεις το 30% (!!!) ,αφού από την χαμηλότερη -προ ημερών- τιμή των 65 λεπτών  στην Θεσ/νίκη έφθασε στην ανώτερη των 89 λεπτών !!!
    ** Τα 200 δις ευρώ ξεπερνάει κατά το 2016 το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προιόν), δηλαδή με  μία απλή φράση  ο «ετήσιος τζίρος» της χώρας μας, που εκφράζει τη συνολική αξία όλων των τελικών αγαθών (υλικών και άυλων), που αποκτούν οι πολίτες μια χώρας μέσα σε διάστημα ενός έτους. 
    ** 5,5 δις ευρώ δίνουμε κάθε χρόνο  για εισαγωγές διαφόρων προϊόντων, ενώ οι εξαγωγές μας είναι της τάξεως των 2,5 δις.ευρώ!!!
    *** 4 εκ. έλληνες χρωστούν  στην Εφορία και 1,5 εκ. αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατασχέσεως .Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές  των επιχειρήσεων και φορολογουμένων έφθασαν τα 94 δις ευρώ ,ενώ μόνο οι ληξιπρόθεσμες του 2016 ήταν 12,6 δις ευρώ ,δηλαδή αυξάνονται κάθε  μήνα κατά περίπου 1 δις ευρώ !!!! (..Επόμενο είναι ,αφού όποιος «εκπαιδεύει» -διά  βίου μάθηση- από «αριστερά» τους έλληνες στο σύνθημα «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» ,οι έλληνες αποδεικνύονται άριστοι  μαθητές στην εφαρμογή του, είτε είναι αριστεροί ,είτε είναι δεξιοί !!! και για να επιβιώσουν ή για να τα «κονομήσουν» κατήντησαν αρκετοί φοροδιαφυγάδες. Πάντως από αυτές τις οφειλές, εκτιμάται ,ότι μπορούν, να εισπραχθούν μόνο 10 ή το πολύ 15 δις ευρώ, διότι οι  περισσότερες οφειλές είναι μεγαλοεπιχειρήσεων που έκλεισαν πχ. Πειραική Πατραική ,Χαρτοποιίες Λαδοπούλου κλπ.που «βάρεσαν» πτώχευση (..και μερικοί το κάνουν και σήμερα ,τύπου CAREFOUR-Μαρινόπουλος ,που «άφησε στο δρόμο»  12.000 εργαζόμενους !!!)   και οι ιδιοκτήτες τους προφανώς πλούτισαν τις Τράπεζες του εξωτερικού, ενώ   οφειλέτες είναι κάποιες  επιχειρήσεις τύπου Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που ποτέ δεν πρόκειται να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ από τα δις ευρώ των οφειλών τους .(…Α ρε ,δύσμοιρε έλληνα μεροκαματιάρη ,σε τι χέρια grecks  έτυχε να πέσεις !!!).  Βέβαια στους «μπαταξήδες»  ανήκει και το ελληνικό κράτος ,που οφείλει 6,3 δις ευρώ στους φορολογούμενους έλληνες και επιχειρήσεις ,χωρίς βέβαια να υπολογίζεται το περίπου 1 δις ευρώ που «έκλεψε» από τους στρατιωτικούς συνταξιούχους ΕΔ και ΣΑ από το 1-7-2000  μέχρι  το τέλος του 2007 , διότι δεν εφήρμοσε τον υφιστάμενο Κώδικα Στρατιωτικών Συντάξεων ,ενώ    πρόσφατα τους «έκλεψε» άλλα 75 εκ.ευρώ, επειδή το ΓΛΚ δεν γνώριζε, να υπολογίσει σωστά  , ποια πρέπει να είναι η εισφορά τους στην Υγειονομική τους Περίθαλψη, την οποία  υπερβολικά  παρακράτησε στο καταλογιστέο ποσό της αντί στο πληρωτέο (…Ουστ, πάσης φύσεως «παλιοκλέφτες» !!!).
    *** Λόγω των μνημονίων στα τελευταία 6 χρόνια οι συνταξιούχοι έχασαν 50 δις ευρώ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία 80 δις ευρώ και σε αυτό τον λόγο προφανώς οφείλεται ένα μεγάλο μέρος των μεγάλων οφειλών των ελλήνων.
...Για περισσότερα πατήστε το: