ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ATM… πίτσας;



    Σε έναν κόσμο που δεν έχει και πολλά χρήματα στην άκρη, τα ΑΤΜ μοιάζουν έτοιμα για απόσυρση. Ή μήπως ετοιμάζονται για καινούργια χρήση; Μετά τα ΑΤΜ με μπαγκέτες, τα ΑΤΜ με cupcakes και τα πιο πρόσφατα ΑΤΜ παγωτού, μια νέα τάση ετοιμάζεται να ξαναδώσει ζωή στα ΑΤΜ.
    Σύμφωνα με δημοσίευμα του thrillist.com, το Πανεπιστήμιο Xavier στο Σινσινάτι των Η.Π.Α. είναι το πρώτο με αυτόματο μηχάνημα πίτσας στη Βόρεια Αμερική, το οποίο βγάζει αχνιστή πίτσα σε όποιον το χρησιμοποιεί. Τα νέα κυκλοφόρησαν γρήγορα και 20 πολιτείες έδειξαν ενδιαφέρον γι’ αυτή την εύκολη λύση εύρεσης πίτσας, όπως επίσης και ο Καναδάς.
    Η ιστορία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, όταν η εταιρία
Paline έβαλε το πρώτο μηχάνημα ΑΤΜ στο Πανεπιστήμιο, κάνοντας ένα υπέροχο «δώρο» στους φοιτητές και πλέον τα ΑΤΜ πίτσας στις Η.Π.Α. και τον Καναδά αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος.
    Στην Ευρώπη, βέβαια, τα ΑΤΜ πίτσας υπάρχουν εδώ και 13 χρόνια, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, Alec Verlin, της Paline LLC, η οποία διατηρεί περίπου 300 τέτοια μηχανήματα στη Γηραιά Ήπειρο, κυρίως σε μικρές πιτσαρίες και ανεξάρτητες επιχειρήσεις. Ο Verlin ελπίζει, μάλιστα, να μεταφέρει αυτή την επιτυχία και στις Η.Π.Α.
    Οποιοδήποτε brand πίτσας μπορεί να αγοράσει ένα τέτοιο μηχάνημα και όποιος το επιλέξει για να φάει πίτσα, θα την έχει στα χέρια του μέσα σε μερικά λεπτά, ζεστή και αχνιστή.
    Στην ουσία οι πίτσες ετοιμάζονται από πριν, με φρέσκα τόπινγκ και προ-μαγειρεμένη ζύμη, αποθηκεύονται στα κουτιά τους σε χαμηλή θερμοκρασία και αναλόγως με τις επιθυμίες του πελάτη, πωλούνται ζεστές ή κρύες.

    Μέχρι να φτάσει και κάτι ανάλογο στην πόλη μας, κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα μέρη που μπορείτε να απολαύσετε νόστιμη πίτσα στην πόλη.