ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ αύξων αριθμός 415



ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
    Θέλοντας να ξυπνήσω τις αναμνήσεις και το παιδί που κρύβεται μέσα σε όλους, κάθε εβδομάδα, θα βάζω ένα τεύχος από την έκδοση ‘’ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ’’ ( ή ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ όπως τα λέγαμε πιτσιρικάδες ), από την προσωπική μου συλλογή, για να αναπολήσουν τις μέρες που τρέχαμε στο περίπτερο την ημέρα κυκλοφορίας του. Έκανε μόνο 3 δραχμές.
    Η ποιότητα του τεύχους, είναι ανάλογη του χρόνου και της καταστάσεως, αφού η αρχή τους έγινε την δεκαετία του ’50. ( 1954)
    Σε όσους αρέσουν τα ΚΟΜΙΞ και τα παλαιά περιοδικά γενικώς, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.mycomics.gr/ και την Σεντούκι.
    Σήμερα, σας έχω το τεύχος ’ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ α/α 415’’.
   Ελπίζω και οι μικρότεροι να τα ευχαριστηθούν. Σίγουρα, είναι καλύτερα από τις πολιτικές αναλύσεις.    Πατήστε στο λίνκ  http://andremelez.blogspot.gr/   και γυρίστε νοερά 55 – 60 χρόνια πίσω……

ΑΙΣΩΠΟΥ ΜΥΘΟΙ 166. Οι οδοιπόροι και το κοράκι.



      Μια φορά και ένα καιρό  μιά παρέα άνθρωποι πηγαίναν για κάποια δουλειά, και τότε βρέθηκε μπροστάτους ένας κόρακας που είχε κατεστραμμένο το ένα του μάτι.
    Τότε ταραχθήκανε όλοι, γιατί είναι σε όλους τους λαούς γνωστό οτι η εμφάνιση και η φωνή του κόρακα προοιωνίζει δυστυχία, και ένας απο εκείνους είπε:
"Δέν είναι να πάμε για δουλειά, άς γυρίσουμε στα σπίτια μας. Αφού ο κόρακας αυτός που βγήκε μπροστά μας δείχνει οτι θα έχουμε ζημιά".
"Έλα βρέ! και πού ξέρει αυτός να μας δείξει το μέλλον; Άμα ήξερε να προβλέπει τα μέλλοντα, θα προλάμβανε τον κίνδυνο απο τον οποίο έχασε το ένατου μάτι!", απάντησε ένας άλλος απο την παρέα..
Ελεύθερη απόδοση. Ανδρέας Μελεζιάδης
***************************************************************
Έμμετρη απόδοση ( http://100mythoi.blogspot.gr )
Φίλοι που δρόμο τράβηξαν, νύχτα να πράξουν κάτι,
κοράκι συναντήσανε που του ’χε βγει το μάτι.
Κάποιος τους είπε πως αυτό είναι κακό σημάδι
και άρα είναι καλύτερα να πάνε άλλο βράδυ.
Όμως εν τέλει ο οιωνός αυτούς δε θα φοβίσει,
γιατί ένας λόγος αρκετός ήταν για να τους πείσει:
« Μα είν’ ικανός ο κόρακας εμάς να συμβουλέψει
που τη ζημιά στο μάτι του δεν είχε καν προβλέψει;…
»
***************************************************************
Ὁδοιπόροι καὶ κόραξ
    Πορευομένοις τισὶν ἐπὶ πρᾶξίν τινα κόραξ ὑπηντησε τὸν ἕτερον τῶν ὀφθαλμῶν πεπηρωμένος. 
    Ἐπιστραφέντων δὲ αὐτῶν καί τινος ὑποστρέψαι παραινοῦντος, τουττο γὰρ σημαίνειν τὸν οἰωνόν, ἕτερος ὑποτυχὼν εἶπε·
«Καὶ πῶς οὗτος ἡμῖν δύναται τὰ μέλλοντα μαντεύεσθαι, ὃς οὐδὲ τὴν ἰδίαν πήρωσιν προεῖδεν, ἵνα φυλάξηται;».
Ο ΜΥΘΟΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ…
Οὕτω καὶ τῶν ἀνθρώπων οἱ ἐν τοῖς ἰδίοις ἄβουλοι καὶ εἰς τὰς τῶν πέλας συμβουλίας ἀδόκιμοί εἰσιν..

Η Ελλάδα θα μπορούσε να σωθεί χωρίς Μνημόνιο - Το "βρώμικο" παιχνίδι των Ευρωπαίων για το χρέος.



Φυσικά, οι ‘’μεν’’( ΔΝΤ ) τα ρίχνουν στους ‘’δε’’ ( ΕΕ ) και πούμπαλιν. Παλιά δουλειά.
Το παιχνίδι ‘’ΚΟΡΟ’Ι’ΔΟ’’ που παίζαμε με την μπάλα, ή που παίζουν οι ποδοσφαιριστές στην προθέρμανση, το ξέρετε ?
Έ, τότε καταλάβατε !
    Αυτοκριτική για τα λάθη που διέπραξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς και αναγνώριση της «μοναδικότητας του ελληνικού προβλήματος», περιλαμβάνει η Έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου (Independent Evaluation Office- ΙΕΟ), η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
    Η έκθεση του του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office-IEO), είναι μία ισχυρότατη απόδειξη πως η χώρα μας οδηγήθηκε στο Μνημόνιο, αντί να ενεργοποιηθούν άλλες διεργασίες που θα έσωζαν την οικονομία και θα τερμάτιζαν μία οικονομική κρίση που διαρκεί μέχρι σήμερα. Συνοδεύεται από 14 άλλα κείμενα, τα οποία ρίχνουν φως στην ελληνική οικονομική τραγωδία.
    Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, διαχωρίζει τα τρία επιτυχημένα προγράμματα (Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Κύπρου) από αυτό της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί «ειδική περίπτωση».Με δήλωση της, υποστηρίζει ότι: «Η Ελλάδα έθεσε πρόσθετες και μοναδικές προκλήσεις. Με απαράμιλλη διεθνή στήριξη, η χώρα προχώρησε σε μία αξιοσημείωτη δημοσιονομική προσαρμογή.
    Σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ δέχθηκαν ασφυκτικη πιεση από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, οι οποίοι είχαν αποφασισει οτι δεν θα προχωρουσαν σε αναδιαρθρωση του χρεους. Σημειώνουμε ότι με τη θέση αυτή ταυτίστηκε και η τότε ελληνική κυβέρνηση του κ. Γεωργίου Παπανδρέου, η οποία δεν ζήτησε -ως όφειλε- την αναδιάρθρωση του χρέους.
    Το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης και μέσω αυτού το ΔΝΤ, καταγράφει για πρώτη φορά λεπτομέρειες των όσων συνέβησαν τους πρώτους μήνες του 2010 όταν η Ελλάδα όδευε (υποτίθεται) στην χρεοκοπία, και προς το Μνημόνιο. Επίσης καταγράφονται και δημοσιοποιούνται τα λαθη που έγιναν για την αντιμετωπιση της ελληνικης κρισης χρέους το 2010, και από τα οποία φαίνονται οι λάθος εκτιμησεις, προβλεψεις, και υποθεσεις. Γίνονται αναφορά στις αδικαιολόγητες υποχωρησεις που έγιναν εναντι των Ευρωπαιων ειδικά σε σχεση με την αναδιάρθρωση του χρέους που τελικά οδήγησαν την ελληνική οικονομία σε συρρίκνωση μεγαλύτερη απ’ ότι μπορούσε κανείς να φανταστεί.
    Και είπε επιπλέον η κ. Λαγκάρντ.’’ Ωστόσο η χώρα επλήγη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι άλλες χώρες εξαιτίας των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν από οργανωμένα συμφέροντα, από σοβαρά προβλήματα εφαρμογής του προγράμματος, καθώς και από τις επαναλαμβανόμενες πολιτικές κρίσεις. Τα παραπάνω οδήγησαν σε πολλαπλές κρίσεις, υπονομεύοντας έτσι την εμπιστοσύνη προς τη χώρα, αφήνοντας τον φόβο του Grexit να επικρέμεται. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η ύφεση στη χώρα να είναι πολύ βαθύτερη σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις του Προγράμματος.
    Η Κρ. Λαγκάρντ αναγνωρίζει ότι κανένα από αυτά τα εμπόδια που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του Προγράμματος δεν είχε προβλεφθεί εκ των προτέρων, με αποτέλεσμα το πρώτο πρόγραμμα να αποδειχθεί εξαιρετικά αισιόδοξο. «Παρά ταύτα η Ελλάδα παρέμεινε μέλος της ζώνης του ευρώ, επιτυγχάνοντας έτσι τον βασικό στόχο που είχε τεθεί εξ αρχής, τόσο από την ίδια τη χώρα όσο και από τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης».
    Η Έκθεση υποστηρίζει ότι η Ελλάδα ωφελήθηκε από τη σημαντική ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους το 2012 (με το γνωστό PSI) , καθώς και την αναχρηματοδότηση με πολύ ευνοϊκούς όρους από τους επίσημους πιστωτές της και το ΔΝΤ. Επαναλαμβάνει δε την έκκληση του Ταμείου για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, ενώ σημειώνει ότι η κατ΄ εξαίρεση χρηματοδότηση από το Ταμείο του ελληνικού Προγράμματος, παρόλο που εκτιμούσε ότι το Δημόσιο Χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο, έγινε προκειμένου να αποσοβηθεί ο υψηλός κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης.
    Τέλος, με δεδομένη την εμπειρία από τη συμμετοχή του στην τρόικα, το ΔΝΤ αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας του Ταμείου με τις περιφερειακές συμφωνίες χρηματοδότησης.

Γυναίκα αστυνομικός με μπικίνι εξουδετέρωσε κλέφτη.



Έπεσε στην περίπτωση……
    Το δάσκαλό του βρήκε ένας επίδοξος κλέφτης στη Σουηδία όταν επιχείρησε να αρπάξει το κινητό τηλέφωνο από μία γυναίκα και έναν άνδρα που έκαναν ηλιοθεραπεία στο πάρκο Ralambshovsparken της Στοκχόλμης.
    Ο κλέφτης βέβαια δε μπορούσε να φανταστεί ότι η γυναίκα που προσπάθησε να της πάρει το τηλέφωνο, το οποίο ήταν ακουμπισμένο στην πετσέτα της, θα ήταν μία έμπειρη αστυνομικός.
    Η Μικαέλα Κέλνερ, λοιπόν, η οποία βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και απολάμβανε τον ήλιο με τους φίλους της και συναδέλφους από το αστυνομικό τμήμα, εξουδετέρωσε το δράστη με μία κίνηση.
    Το στιγμιότυπο κατέγραψε φιλικό της πρόσωπο και στη συνέχεια η επίμαχη σκηνή, στην οποία φαίνεται η Κέλνερ με το μπικίνι της και το καλογυμνασμένο κορμί της να έχει ρίξει στο έδαφος τον δράστη αναρτήθηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και αναπαρήχθη περισσότερες από 11.600 φορές.
    «Έδρασα ενστικτωδώς και δεν το σκέφτηκα πολύ μέχρι που τον ρίξαμε κάτω», είπε στην ιστοσελίδα The Local η Κέλνερ, οποία είναι αθλήτρια CrossFit, προσθέτοντας πως όταν είδε τη φωτογραφία συνειδητοποίησε ότι ήταν πολύ αστεία.