ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης - Δελτίο Τύπου



Παρουσίαση Ευρωπαϊκών Πρωτοβουλιών στο πλαίσιο Erasmus+ Sport από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης στο 17ο συνέδριο αθλητισμού και αναψυχής στο ΤΕΦΑΑ
Δελτίο τύπου
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2016
    Με ένα σημαντικό συνέδριο ξεκίνησε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη 2016 για το χώρο του αθλητισμού και της επιχειρηματικότητας. Το ΤΕΦΑΑ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών φιλοξένησε το 17ο συνέδριο της ΕλλεεΔΑΑ στις 2-4 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο στρογγυλών τραπεζών και διαλέξεων από γνωστούς παράγοντες του ελληνικού χώρου του αθλητισμού, καθηγητές και πολιτικούς.
    «Επιχειρηματικότητα στον αθλητισμό» ήταν το θέμα των εργασιών που διοργάνωσε η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία  Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής. Στις συζητήσεις σχετικά με τον αθλητικό τουρισμό, τη στατιστική στον αθλητισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις προοπτικές του επαγγελματικού αθλητισμού, τις διεθνείς αθλητικές σχέσεις και άλλα,  παρευρέθηκε και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης.
    Το ΕΙΤΑ έλαβε μέρος στο συνέδριο συζητώντας με σπουδαίους τοπικούς φορείς, ενημέρωσε το κοινό για τα έργα του σχετικά με τον αθλητισμό Erasmus+ Sport και ήταν παρόν στις στρογγυλές τράπεζες μεταξύ άλλων των καθηγητών του ΤΕΦΑΑ και της ΑΣΟΕΕ, του προέδρου της Super League και των αντιπροέδρων της Football League. Ακόμα, συμμετείχε στην τελετή έναρξης και απονομής καθ’ όλη τη διάρκεια του καλλιτεχνικού προγράμματος που επιμελήθηκαν φοιτητές και φοιτήτριες της ΣΕΦΑΑ/ΕΚΠΑ.
    Με την παρουσία του, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης υπήρξε ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στην πραγματοποίηση, εφαρμογή και υποστήριξη ευρωπαϊκών προγραμμάτων αθλητισμού Erasmus+ Sport. Η συμμετοχή του στο συνέδριο έκανε αισθητή την παρουσία του ανοίγοντας νέες ευκαιρίες στο χώρο του αθλητισμού στην Ελλάδα.
    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης στο info@eurolocaldevelopment.org.