ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Μυτιλήνη: Δεν βρέθηκε πλοίο για να φιλοξενήσει τους λαθρομετανάστες



http://www.iefimerida.gr/
    Νέα προκήρυξη, με καταληκτική ημερομηνία αύριο Παρασκευή το πρωί, έγινε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τη μίσθωση πλοίου, στο οποίο θα φιλοξενηθούν περίπου 1000 λαθρομετανάστες στη Μυτιλήνη.
    Κι αυτό γιατί, ενώ η διαδικασία του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε, η μειοδότρια εταιρεία δεν προσήλθε να υπογράψει τη σύμβαση.
    Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προχώρησε την Τρίτη σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης με πλοίο που θα βοηθήσει στην έκτακτη, άμεση και επείγουσα ανάγκη φιλοξενίας και σίτισης μετά την πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας στο χοτ σποτ της Μόριας.
Σύσκεψη για την αποσυμφόρηση του νησιού
    Στην ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης της Λέσβου από τους εγκλωβισμένους λαθρομετανάστες και στο ότι ο ελλιμενισμός πλοίου στη Μυτιλήνη ως χώρος φιλοξενίας τους μπορεί να είναι προσωρινή και όχι μόνιμη λύση, κατάληξε χθεσινή σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Σε αυτήν συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Γιάννης Γιαννέλλης, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος γαληνός, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης, ο συντονιστής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου Προκόπης Σινάνης και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συνεχίζουν οι αφίξεις λαθρομεταναστών
    Συνολικά 69 νέοι λαθρομετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου, το τελευταίο 24ωρο. Από χθες Τετάρτη έως και σήμερα Πέμπτη το πρωί στη Λέσβο πέρασαν 50 άτομα, στη Χίο κανένας και στη Σάμο 19.
Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.397, στη Χίο 3.693 και στη Σάμο 1.176. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου λαθρομεταναστών ανέρχεται στους 10.266.