ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Εβαλε να δολοφονήσουν τη σύζυγό του και την είδε ολοζώντανη στην κηδεία .



    Λένε πως τα καλύτερα σενάρια είναι βγαλμένα από τη ζωή και κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχυεί στην περίπτωση ενός άντρα από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκο, ο οποίος πλήρωσε κακοποιούς για να σκοτώσουν τη γυναίκα του, αλλά την είδε... ζωντανή στην κηδείας της.
    Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.
    Η Νοέλα Ρουκούντα πριν από έναν χρόνο, ταξίδεψε από τη Μελβούρνη στο Μπουρουντί, την πατρίδα της, για να βρεθεί στην κηδεία της γιαγιάς της. Εκεί, ο σύντροφός της, βλέποντας πως δεν αισθανόταν καλά, της πρότεινε να βγει έξω από το δωμάτιο του ξενοδοχείου να πάρει καθαρό αέρα.
    Λίγα λεπτά μετά, ένας άνδρας εμφανίστηκε μπροστά της και της ζήτησε να τον ακολουθήσει, σημαδεύοντάς την με όπλο.
    «Μην ουρλιάξεις. Αν το κάνεις θα σε σκοτώσουν», της είπε.
    Αφού της έδεσε τα μάτια, τη μετέφερε σε ένα άγνωστο μέρος με αυτοκίνητο. Η Νοέλα άκουγε τον απαγωγέα της να μιλάει με άλλους άνδρες, με έναν από αυτούς να της λέει: «Τι έκανες στον άντρα σου για να φτάσει στο σημείο να μας πληρώσει για να σε σκοτώσουμε;», μην μπορώντας να πιστέψει στα αυτιά της.
    Η Νοέλα δεν πίστεψε τα λεγόμενά τους, ωστόσο, ένα τηλεφώνημα στον σύντροφό της, που έδινε εντολή στο σύντροφό της, ήταν αρκετό.
    «Ήξερα ότι ήταν βίαιος, αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει», είπε η Νοέλα στο BBC για τον άνθρωπο που πέρασε μαζί του 11 χρόνια.
    Ευτυχώς, για τη γυναίκα οι δράστες ήξεραν τον αδελφό της και δεν σκότωναν γυναίκες. Κάπως έτσι τη γλίτωσε, παίρνοντας μαζί της και ό,τι ενοχοποιούσε τον άνδρα της, τηλεφωνικά μηνύματα και απόδειξη πληρωμής.
    Η Νοέλα, που έχει οκτώ παιδιά, ζήτησε τη βοήθεια της πρεσβείας της Κένυας αλλά και του Βελγίου προκειμένου να γυρίσει στην Αυστραλία. Με την επιστροφή της στη Μελβούρνη έμεινε μακριά από τον άνδρα της, ενώ την συγκλονιστική της ιστορία διηγήθηκε στον πάστορα της ενορίας της.
    Μετά τον «θάνατο» της Νοέλα, ο σύζυγός, χωρίς καθυστέρηση, ανακοίνωνε σε συγγενείς και φίλους πως η γυναίκα του είχε πεθάνει σε ένα τραγικό δυστύχημα.
    Οταν ήρθε η μέρα της κηδείας η Νοέλα κρύφτηκε σε ένα αμάξι έξω από το σπίτι της και περίμενε να φύγουν όσοι είχαν συγκεντρωθεί για να της πουν το τελευταίο αντίο.
    Τελευταίος από την οικεία βγήκε ο άντρας της, με την Νοέλα να σπεύδει να τον χαιρετήσει!
    «Είναι φάντασμα αυτό που βλέπω;», είπε όταν την αντίκρισε, όπως δήλωσε η γυναίκα στο BBC, με την ίδια να του απαντά:
    «Έκπληξη! Είμαι ζωντανή», αποκαλύπτοντας πως ήξερε το σχέδιό του.
    Εκείνος ζήτησε συγχώρεση, ωστόσο, αυτό δεν έφτανε.
    Οι αρχές τον συνέλαβαν και μετά από αρκετές ανακρίσεις ο σύζυγός της παραδέχθηκε την ενοχή του και καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλακή.
    Αν αναρωτιέστε ποια ήταν η αιτία να δώσει εντολή θανάτου της γυναίκας του, η απάντηση είναι πως φοβόταν ότι θα τον εγκατέλειπε για έναν άλλο άντρα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε στην αστυνόμία.