ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Τα πάντα για το χρήμα



    Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 01 Φεβρουαρίου 2016, ο Ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2014, επισημαίνοντας ότι, η λεγόμενη σταθερότητα του ευρώ είναι απλά ένα μέσο επιβολής των οικονομικών συμφερόντων της Γερμανίας, άρα μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης, τονίζοντας ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με Εθνικιστικές Κυβερνήσεις που ενεργοποιούν τον πολίτη, την οικογένεια και το έθνος έναντι στο χρήμα.
Ακολουθεί η ομιλία:
Κύριε Πρόεδρε,
    Μία και μόνο φράση της έκθεσης απεικονίζει την ουσία της ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και την οικονομική πολιτική της Γερμανίας και κατ’ επέκτασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης :
Παράγραφος 11: Επικροτεί την κατηγορηματική δέσμευση της ΕΚΤ να «καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια» για την προστασία του ευρώ, την οποία ανέλαβε τον Αύγουστο του 2012.
    Τα πάντα για το χρήμα, όχι για τους πολίτες, ούτε για τα έθνη, ούτε καν για τις χώρες.
    Η Ελλάδα πέρυσι διαπραγματεύονταν με τους θεσμούς για την επιβίωσή της. Η ΕΚΤ πιστή στην πολιτική της ανεξαρτησίας, σταμάτησε την παροχή ρευστότητας προς τη χώρα μου, για να επιβάλλει την εκδικητική συμπεριφορά των Ευρωπαίων στον κακό, μικρό, υποτιθέμενο, «αδερφό» τους.       
    Είναι φανερό ότι, η λεγόμενη σταθερότητα του ευρώ είναι απλά ένα μέσο επιβολής των οικονομικών συμφερόντων της Γερμανίας, άρα μέρος του προβλήματος.
    Για να γίνει μέρος της λύσης πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση η Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με Εθνικιστικές Κυβερνήσεις που ενεργοποιούν τον πολίτη, την οικογένεια και το έθνος έναντι στο χρήμα.
    Ευχαριστώ.