ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ανοίγει επίσημα θέμα ΕΟΖ



    Στις 6 Νοεμβρίου 2015 με δημοσίευμα μας στο alexpoli.gr, είχαμε αναφερθεί σε αποκλειστικές μας πληροφορίες ότι παρά τις διαψεύσεις επισήμως, το θέμα Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Ελλάδα θα ανοίξει και θα αφορά και τη Θράκη. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να πούμε ότι οι πληροφορίες μας τότε προέρχονταν από εξαιρετικά έγκυρη πηγή, με πρόσβαση και εσωτερική ενημέρωση από τους λεγόμενους “θεσμούς”.
    Σήμερα, 3 μήνες μετά, ανοίγει και επίσημα το θέμα αυτό καθώς κάνει το γύρω του διαδικτύου η απόφαση της υφυπουργού οικονομίας, ανάπτυξης και τουρισμού, να ενεργοποιήσει το νόμο ΓΑΠ του 2011, για τις ειδικές οικονομικές ζώνες. Η απόφαση έχει δημοσιευτεί στη Διαύγεια και έχει ημερομηνία 21/1/2016.
    Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, γίνετα σύσταση επιτροπής για παραλαβή του έργου “ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 42, ΠΑΡ.3 ΤΟΥ Ν.3982/2011”.
    Το σχέδιο αυτό εξετάζει και επίσημα πλέον τη δημιουργία ΕΟΖ στην Ελλάδα ενώ εξετάζει και ποιο θα είναι το μοντέλο ΕΟΖ που θα ακολουθηθεί. Πρόκειται για μια απόφαση που θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα νέο κύκλο συζητήσεων στην περιοχή μας, καθώς είναι γνωστό και επιβεβαιώνεται και από τις δικές μας πληροφορίες, ότι υπάρχει έντονη πίεση από Γερμανικής πλευρά, να γίνει ΕΟΖ στη Θράκη, λόγω της γεωγραφικής της θέσης…