ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Σταθάκης μετά το κουαρτέτο: Είναι συνεννοήσιμοι, θα προλάβουμε τα χρονοδιαγράμματα.



Αυτό μάλλον για ‘’Ανέκδοτο Ημέρας’’ ταιριάζει, αλλά τέλος πάντων…
    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Σταθάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους τέσσερεις ιππότες της Αποκαλύψεως.
    Οι δύο υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών θα βρεθούν εκ νέου αύριο, προκειμένου να γίνει η τελική αποτίμηση της πρώτης φάσης των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. Οι τέσσερεις ιππότες της Αποκαλύψεως αναχωρούν το μεσημέρι και αναμένεται να επιστρέψουν σε δέκα ημέρες - μετά το Eurogroup - για την δεύτερη και τελική φάση της αξιολόγησης.
    Ο υπουργός Οικονομίας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα χρονοδιαγράμματα βγαίνουν και πως αρκούν δύο εβδομάδες – μετά την επιστροφή των τεσσάρων ιπποτών της Αποκαλύψεως – ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, παρά το διπλό μπλόκο Κομισιόν-ΔΝΤ στην Αθήνα.
    Από την ελληνική πλευρά θεωρούν ότι η «διπλή επίθεση» από την έκθεση της Κομισιόν που ζητά επιπλέον μέτρα και την Κριστίν Λαγκάρντ που δήλωσε πως αν δεν κλείσει το ασφαλιστικό δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, αποτελούν «μέρος της διαπραγμάτευσης».
    «Θεωρώ ότι είναι συνεννοήσιμοι» είπε αμέσως μετά τη συνάντηση με τους τέσσερεις ιππότες της Αποκαλύψεως ο Γιώργος Σταθάκης.
    Ανακοίνωσε επίσης ότι θα δοθεί νέα παράταση, με υπουργική απόφαση, για όσους δεν πρόλαβαν να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά για να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη.
    Η προθεσμία θα είναι άνω των 45 ημερών και θα αφορά όσους υπέβαλαν αίτημα μέχρι και τις 31/12/2015.