ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Αν κατέβαινα σήμερα στον δρόμο, θα κατέβαινα για να διαμαρτυρηθώ για όλα όσα δεν ΈΓΙΝΑΝ



Το έστειλε η Ελεάνα Νυκταράκη
Μ. Συράκης fititis.gr
    Δεν θα κατέβαινα να ζητήσω δουλειά, κι ας είμαι άνεργος
    Δεν θα κατέβαινα για να ζητήσω να μη μου κόψουν τον μισθό. Δεν έχω μισθό. Κι όσο δούλευα ο μισθός μου ποτέ δεν ήταν σταθερός.
    Δεν θα κατέβαινα για να μη χάσω τα κεκτημένα μου. Κι ας έχω 3 ευρώ στη τσέπη.
    Εδώ και 3 χρόνια ΔΕΝ έχει γίνει ΚΑΜΙΑ μεταρρύθμιση ΚΑΜΙΑ αλλαγή, ΚΑΜΙΑ ενέργεια που θα αλλάξει τα δεδομένα, θα φέρει εμπιστοσύνη στους πολίτες και θα αλλάξει και τον τρόπο που βλέπουμε την πολιτική και τους πολιτικούς μας. Δεν άλλαξαμε ούτε εμείς σαν κοινωνία, ούτε τα κόμματα που φέρανε την κρίση.
    Κανένας επίορκος δεν έχασε τη δουλειά του
    Καμία αλλαγή στη γραφειοκρατία δεν έγινε - αντιθέτως χειροτέρεψε
    Κανένα επάγγελμα δεν άνοιξε, αντιθέτως κέρδισαν περισσότερα προνόμια
    Κανένα αναπτυξιακό έργο δεν έγινε
    Καμία αποκρατικοποίηση οργανισμών που δεν χρειάζεται να έχουμε (μη εθνικής σημασίας)
    Κανένα κλείσιμο άκυρων οργανισμών δεν πραγματοποιήθηκε
    Καμία ΣΟΒΑΡΗ πρόταση για ανάπτυξη και όραμα για πορεία δεν τέθηκε.
    Καμία ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ μείωση του δημοσίου δεν έγινε. Πολλές περικοπές στους πολλούς για να μην χάσουν οι προνομιούχοι
    Καμία κίνηση για την βελτίωση της επιχειρηματικότητας δεν έγινε. Μόνο αφορισμούς για τον κακό "φιλελευθερισμό", το κακό κέρδος και τον κακό επιχειρηματία.
    Μόνο ράδιο αρβύλα, σπέκουλα, κρυμμένες λίστες, οριζόντιες περικοπές, άδικα χαράτσια στη περιουσία, βία και καταστολή, ανομία, διάλυση των θεσμών. Αυτό και μόνο έχει γίνει στο βωμό της κομματικής ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ και συνέχειας του ίδιου μοτίβου εξουσίας.
    Το ότι καταφέραμε μετά από χρόνια να βρούμε έναν Άκη και μερικούς χιλιάδες μαϊμούδες συνταξιούχους και τυφλούς δεν είναι επιτυχία, την ώρα που ξοδέψαμε τόσα δις για συστήματα μηχανογράφησης και υπολογιστές που σαπίζουν σε υπόγεια.
    Σήμερα θα ήμουν στον δρόμο για να φωνάξω να μειωθούν οι μισθοί ΟΛΩΝ των Δ.Υπαλλήλων. Κυρίως των Ανωτέρων. Ή όλοι ή κανένας. Όχι να χαϊδεύονται εφοριακοί, τελωνειακοί, υπάλληλοι του υπουργείου εσωτερικών και 60.000 άτομα και οι υπόλοιποι να επωμίζονται το χρέος.
    Θα φώναζα κατά των συμβολαιογράφων, των ταξιτζήδων, των φαρμακοποιών των πεθαμενατζήδων και όλων όσων ακόμη διατηρούν ΚΛΕΙΣΤΑ επαγγέλματα. Που μάλιστα τους δίνουν και πριμ 50 ευρώ για να δηλώσουμε τις μεταβολές μας την ώρα που ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ υπαλλήλους γι αυτό το σκοπό.
    Θα φώναζα ΚΑΤΑ των ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ που χρόνια τώρα τους πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ το ταμείο τους με ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρήματα από την διαφήμιση. Ποιος πληρώνει το ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΑΜΕΙΟ ρε κερατάδες;
    Θα φώναζα Υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης. Να ξέρω ΠΟΥ βάζω τα λεφτά μου. Να ξέρω ΠΟΤΕ να συνταξιοδοτηθώ. Να ξέρω εκ των προτέρων ΤΙ θα πάρω, ΠΟΣΑ και Πότε. Όχι να συντηρώ κηφήνες, να πληρώνω τα διπλάσια από οποιοδήποτε άλλο και κάποιοι να παίρνουν εφάπαξ και πρώιμα και μαϊμούδες. Ή όλοι το ΙΔΙΟ ταμείο με τις ίδιες υποχρεώσεις και τις ίδιες απολαβές ή καθένας το κουμάντο του.
    Θα φώναζα ΚΑΤΑ της γραφειοκρατίας, του λαδώματος, της αρπαχτής, των μη ελέγχων, της ατιμωρησίας, της αργοπορίας απονομής δικαιοσύνης, του Δαιδαλώδους φορολογικού, της ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ των Κρατικών Υπαλλήλων και τόσων άλλων.
    Θα φώναζα για τον διαχωρισμό ΚΡΑΤΟΥΣ- ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Όχι να χαϊδεύω για ψηφαλάκια και χαμηλές φορολογήσεις. Όχι να πληρώνω ιερείς δημοσίους υπαλλήλους και εκκλησιαστικές σχολές. Ας τους πληρώσει όποιος θέλει. Έτσι θα δούμε και πόσο χριστιανός είναι ο καθένας μας.
    Αν κατέβαινε κόσμος να απαιτήσει Αλλαγές σαν ΑΥΤΕΣ και άλλες τόσες, ΤΟΤΕ θα βλέπατε πως θα άλλαζε τούτη η χώρα.
    Ξέρω ότι πολλοί θα με κατηγορήσετε. Θα με πείτε τροικανό, ανθέλληνα, προδότη ή ότι ύβρη βάλει το μυαλό σας.
    Αλλά μάλλον τότε δεν έχετε καταλάβει το θέμα....
    Ξέρω ότι με αυτά που ζητώ, μερικά δεν με συμφέρουν. Ούτε και τους άλλους. Αυτό δεν με πειράζει καθόλου. Κι ας μη με συμφέρει Και ας με ξε-βολεύει.
    Γιατί θα ξέρω ότι θα ζήσω σε ένα κράτος που ΑΛΛΑΖΕΙ προς το καλύτερο. Που απονέμει δικαιοσύνη. Που θα με αντιμετωπίσει σαν άνθρωπο και όχι σαν ΠΕΛΑΤΗ. Ξέρω ότι οι πολιτικοί θα καταλάβαιναν πως ΔΕΝ ΘΕΛΩ πλέον να είμαι πελάτης τους. Πως δεν με ΝΟΙΑΖΕΙ να είμαι. Αυτό θα τους αποτελείωνε. Σκεφτείτε τόσους υπαλλήλους να λένε αυτό το πράγμα στα κόμματα. Θα τα διαλύσουν μονομιάς.
    Αν όλα όσα γράφω και όσα φωνάζει ο κάθε λογικός άνθρωπος, γινόντουσαν 3 χρόνια πριν, ΤΩΡΑ δεν θα είχαμε άλλους φόρους. Δεν θα είχαμε άλλες περικοπές. Τα πράγματα θα είχαν πάρει διαφορετικό δρόμο.
    Αν όλα όσα γράφω τα φώναζε ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε "αγανακτισμένος" και ας ήξερε ότι προσωρινά θα χάσει, το σύστημα θα είχε καταρρεύσει. Τα κόμματα δεν θα ήταν ποτέ τα ίδια, γιατί δεν θα μπορούσαν να κρύψουν το ψέμμα και τη γύμνια τους. Δεν θα είχαν πρόβατα για ΠΕΛΑΤΕΣ.
    Συνεχίζουμε όμως να μην θέλουμε να αλλάξουμε. και επειδή δεν γίνονται όσα αναφέρω, του χρόνου-ίσως και λιγότερο θα δείτε ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΣΚΛΗΡΑ μέτρα. Κι όσο θα βρίζετε και καταριέστε όσους θέλουν τέτοιες αλλαγές, τόσα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ και νέους ΦΟΡΟΥΣ θα μας βάζουν να πληρώνουμε.
    Γιατί όποιος δεν θέλει να ζυμώσει...10 ημέρες κοσκινίζει. Αυτή τη σοφή παροιμία φαίνεται ότι πολλοί την ξεχάσαμε...
    Ξεχάσαμε να σκεφτόμαστε. Πιστευουμε σκευωρίες, ψεκασμούς, σωτηρίες, μεταφυσικά, χρησμούς και τηλεαστέρες.
    Πιστεύουμε σε κακούς ξένους και επίορκους πολιτικούς την ώρα που χιλιάδες απο εμάς είναι οι πελάτες τους.
    Πιστεύουμε πως έχουμε μόνο ΔΙΚΑΙΩΜΑ αλλά ξεχνάμε τη λέξη υποχρέωση...
    Όχι φίλοι μου. Δεν μας ψεκάζουν. Απλά δεν ξεσηκωνόμαστε όλοι γιατί ξέρουμε πως δεν έχουμε κοινό σημείο. Έχουμε χωριστεί σε αριστερούς και δεξιούς, καπιταλιστές και κομμουνιστές, πατριώτες Plus και αμόλυβδους, χριστιανούς και άθεους. Έχουμε κατακερματιστεί ξεχνώντας το κοινό σημείο: Κοινό σημείο είναι η ΛΟΓΙΚΗ.
    Και η Λογική αφορά το σύνολο και όχι τους εαυτούς μας.
    Όταν θα πάψουμε να κατεβαίνουμε για τους εαυτούς μας...τότε θα κατέβω κι εγώ.
    Γιατί μόνο η επανάσταση της ΛΟΓΙΚΗΣ θα μας σώσει