ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Σε ΕΛ.ΠΕ και Aegean οι έρευνες υδρογονανθράκων στη Δ. Ελλάδα και Β.Δ. Πελοπόννησο.



Καλά, δεν τις ‘’αγόρασαν’’ ακόμη οι Γερμανοί ‘’φίλοι’’ μας ?
    Σε ΕΛ.ΠΕ και Aegean παραχωρούνται τα δικαιώματα για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα.
    Ειδικότερα, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, στα ΕΛ.ΠΕ, παραχωρούνται,  τα δικαιώματα για τις έρευνες στην περιοχή Αρτα-Πρέβεζα και στη Β.Δ. Πελοπόννησο και για την Aegean η Αιτωλοακαρνανία.
    Οπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Γ. Στεργιούλης, «η ανακάλυψη και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι ένας στρατηγικός στόχος, στον οποίο η εταιρεία προσβλέπει και επενδύει. Βασιζόμαστε στα μεγάλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα που είναι η τεράστια συσσωρευμένη εμπειρία των ανθρώπων μας από τις μέχρι σήμερα έρευνες ως operator σε 39 περιοχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η κατοχή σημαντικής τεχνογνωσίας και η ολοκληρωμένη γνώση του ελλαδικού χώρου. Η επιλογή των περιοχών έχει γίνει, όπως πάντα, με αυστηρά τεχνικά και επιχειρηματικά κριτήρια.
    Αυτό μας επιτρέπει να επιδιώκουμε την δημιουργία επιχειρηματικών σχημάτων με πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες θα συνεισφέρουν ιδέες, γνώσεις και οικονομική επιφάνεια. Ξεκινάμε αυτοδύναμα, αλλά είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και προτάσεις που θα βασίζονται και θα πληρούν τους επιχειρηματικούς κανόνες της διεθνούς βιομηχανίας.
    Είναι αδιαπραγμάτευτο καθήκον μας να εφαρμόσουμε όλες εκείνες τις τεχνολογικές μεθόδους, που θα μας επιτρέψουν να εντοπίσουμε και να εκμεταλλευτούμε τυχόν κοιτάσματα υδρογονανθράκων, προς όφελος, πέραν της εταιρείας, της οικονομίας της χώρας μας και της περαιτέρω ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών διασφαλίζοντας, παράλληλα, την ανεκτίμητη κληρονομιά που έχουμε ως λαός, τον φυσικό πλούτο των θαλασσών μας και των βουνών μας».