ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Βρετανία: Δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 4% στην εκστρατεία υπέρ του Brexit



Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    H εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποσπά το μεγαλύτερο προβάδισμα σε διάστημα ενός και πλέον έτους έναντι της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕE, όπως κατέδειξε δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ινστιτούτο YouGov.
    Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.735 άτομα και σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, το 42% των Βρετανών θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου της χώρας του από την ΕΕ σε σύγκριση με το 38% των ερωτηθέντων που επιθυμεί η χώρα του να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Η διαφορά των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων είναι η μεγαλύτερη υπέρ του Brexit που καταγράφεται σε δημοσκόπηση του YouGov από τον Οκτώβριο του 2014.
    Η διαφορά διευρύνεται καθώς η υποστήριξη των Βρετανών στο ενδεχόμενο παραμονής μειώθηκε στο 38% από 41% τον Δεκέμβριο. Το ποσοστό υπέρ της εξόδου από την ΕΕ παρέμεινε αναλλοίωτο σε σύγκριση με την τελευταία δημοσκόπηση ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αυξήθηκε κατά 3% κι ανέρχεται πλέον στο 18%.
    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευτεί για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ έως τα τέλη του 2017, αφού επιχειρήσει να διαπραγματευτεί τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα ανταποκριθούν στις ανησυχίες των Βρετανών ψηφοφόρων σχετικά με ζητήματα όπως η κυριαρχία και η μετανάστευση.
    Σε αυτό το πλαίσιο κρίσιμης σημασίας θεωρείται η συνάντηση του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο κατά την οποία αναμένεται να ζητήσει να μπορέσει να λάβει μέτρα με στόχο τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών στη Βρετανία αμέσως μετά το δημοψήφισμα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό