ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Παράταση πώλησης «κόκκινων δανείων» εως τις 15 Μαρτίου- Ποιες κατηγορίες προστατεύονται



Τελικά, αυτοί οι Συριζαίοι, δεν είναι αμόρφωτοι.
Έχουν διαβάσει πολύ τους Αρχαίους τραγικούς.
Και τους πίστεψαν!
Ετσι λοιπόν, στην σύγχρονη ελληνική τραγωδία, περιμένουν να δώσει την λύση ‘’Ο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ’’, όπως και στην αρχαία.
Έλα όμως, που ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΟ ! Επομένως……
    Σε συμφωνία για την παράταση κατά ένα μήνα του καθεστώτος της εξαίρεσης μεταβίβασης συγκεκριμένων κατηγοριών κόκκινων δανείων από τις τράπεζες στα funds προχώρησε η κυβέρνηση με τους θεσμούς.
    Στη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, συμφωνήθηκε η παράταση έως τις 15 Μαρτίου, της προστασίας των εξής κατηγοριών κόκκινων δανείων:
Τα δάνεια με υποθήκη πρώτη κατοικία
Τα δάνεια προς τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν μέχρι 50 εργαζόμενους και έχουν κύκλο εργασιών έως 10 εκατ. ευρώ
Τα δάνεια και οι πιστώσεις προς τις μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αριθμό εργαζομένων έως 250 άτομα και κύκλο εργασιών έως 50 εκατ. ευρώ
Τα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου
Οι μη εξυπηρετούμενες καταναλωτικές δανειακές συμβάσεις και πιστώσεις.
    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη η ελληνική πλευρά κατέθεσε πρόταση στους Θεσμούς ώστε στο νέο καθεστώς που θα ισχύσει από τις 16 Μαρτίου να εξαιρούνται δια παντός οι πωλήσεις σε funds «κόκκινων» δανείων με υποθήκη την πρώτη κατοικία, κάτι στο οποίο οι δανειστές δεν απάντησαν.
    Το θέμα των «κόκκινων» δανείων αναμένεται να απασχολήσει το οικονομικό επιτελείο και τους Θεσμούς σήμερα το πρωί σε νέα συνάντηση.