ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Prison Break στην Κέρκυρα -Βαρυποινίτες είχαν σκάψει τεράστιο τούνελ για να δραπετεύσουν -Πώς ένας σκύλος χάλασε τα σχέδιά τους



    Να αποδράσουν... θεαματικά, μέσω ενός τούνελ που έσκαβαν επί χρόνια, ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο επιχείρησαν κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας. Η προσπάθειά τους, όμως, απέτυχε, λόγω ενός σκύλου!
    Η απόδραση αποκαλύφθηκε περίπου στις 10.00 το πρωί, όταν στο δασάκι που βρίσκεται δίπλα απο τις φυλακές, ένας πολίτης έβγαλε βόλτα τον σκύλο του. Σύμφωνα με τον MEGA, ο σκύλος πήγαινε συνεχώς σε ένα συγκεκριμένο σημείο και δεν έφευγε από εκεί. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου πλησίασε για να δει τι ήταν αυτό που είχε τραβήξει το ενδιαφέρον του τετράποδου φίλο του και τότε άκουσε θορύβους κάτω από την άσφαλτο. Απορημένος, ειδοποίησε την εξωτερική φρουρά των φυλακών για να δουν όλοι μαζί τι συνέβαινε.
    Και κάπως έτσι, αποκαλύφθηκε το σχέδιο των κρατουμένων που σχεδίαζαν απόδραση αλά «Prison Break».
    Σύμφωνα με το corfupress.com σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν τρύπα σε χώρο εντός της φυλακής, η οποία συνδεόταν με τούνελ το οποίο προϋπήρχε, μάλλον από την εποχή της μεγάλης απόδρασης το 1996. Η τρύπα -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- δημιουργήθηκε από κρατούμενους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό να συνδεθεί με τα τούνελ προς την περιοχή της Γαρίτσας για να επιχειρηθεί απόδραση.
    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν την τρύπα, οι κρατούμενοι ήταν ήδη μέσα και έσκαβαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 μέτρων από το κελί που είχαν ξεκινήσει την επιχείρηση, ενώ είχαν ήδη μεταφερθεί στη στοά προσωπικά τους αντικείμενα (από ταπεράκια μέχρι ανεμιστήρες) με στόχο την άμεση διαφυγή από τις φυλακές. 
    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο σχέδιο συμμετείχαν περισσότεροι από 15 κρατούμενοι, ωστόσο μέχρι στιγμής, ενώ η πρώτη εκτίμηση δίνει πλήρη αποτυχία του σχεδίου.
Η μεγάλη απόδραση πριν 19 χρόνια
    Πριν 19 χρόνια, στην Κέρκυρα είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη απόδραση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας, όταν πάνω από 120 κρατούμενοι το είχαν σκάσει μετά από κατάληψη των φυλακών που διήρκησε δύο εβδομάδες (!) όπου, στο διάστημα αυτό, είχαν καταφέρει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί λόγω της αναταραχής, σκάβοντας από το χώρο εντός του σωφρονιστικού καταστήματος να βρουν τις παλαιές μίνες και, περνώντας κάτω από το παρακείμενο σχολείο (3 και 4ο Γυμνάσιο) και με εκατοντάδες αστυνομικούς να φυλάνε το χώρο, να βρουν έξοδο διαφυγής σχεδόν σε ζωντανή μετάδοση! Τότε, είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό με αποτέλεσμα τη σύλληψη σχεδόν όλων των κρατουμένων τα επόμενα 24ωρα της απόδρασης.