ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Iskra: Ωμός εκβιασμός της κυβέρνησης η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης



Γιατί άραγε, οι αριστεροί σκέφτονται τόσο καλαμακισμένα ?
Ιδιαίτερα ετούτοι!
Το σκεπτικό τους, παρανο’ι’κό.
‘’Δεν ψηφίζουμε τα Νομοσχέδια, αλλά δεν θέλουμε ψήφο εμπιστοσύνης, γιατί μπορεί να ‘’πέσει’’ η κυβέρνηση, την οποία την θέλουμε, αλλά ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ
Μήπως φοβούνται για τα ‘’εδρουλάκια’’ τους που υφάρπασαν από τον Ελληνικό λαό ?
http://ysterografa.gr/
    Σε άρθρο του iskra.gr, που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, χαρακτηρίζεται ως κίνηση ωμού εκβιασμού των βουλευτών κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας η πρόταση της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης.
    Δεδομένου του αποτελέσματος, συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ζητήσει από το Σώμα την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, μετά τις 20 Αυγούστου”, γράφει το iskra, ενώ αναφέρεται και στις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία είπε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής.
    Είναι προφανές ότι στόχος μίας τέτοιας ενδεχομένως πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης είναι να εκβιάσει ωμά τους βουλευτές κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας, θέτοντας το δίλημμα να προσφέρουν κάλυψη στις μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές ή να «ρίξουν» την κυβέρνηση”, συνεχίζει το άρθρο.
    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, σε σχέση με το ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, τόνιζαν τον κατάφωρα εκβιαστικό χαρακτήρα μίας τέτοιας πρότασης που μόνο στόχο έχει να ασκήσει ψυχολογική πίεση και να βάλει σε εκβιαστικά διλήμματα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νέο τρίτο μνημόνιο.
    Τα ίδια στελέχη τόνιζαν πως “οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα δεν θέλουν να «ρίξουν» την κυβέρνηση αλλά να ανακόψουν και να σταματήσουν άμεσα τη μνημονιακή πορεία της”.
    Παράλληλα, υπογράμμιζαν ότι “με την ψήφο τους και τη δράση τους θέλουν να συμβάλουν ώστε να εγκαταλείφθούν και να ακυρώθούν τα μνημόνια, ειδικότερα το τρίτο μνημόνιο και πρώτα απ’ όλα να συμβάλουν στη μη εφαρμογή μνημονιακών επιλογών, με στόχο να έρθει στο προσκήνιο η σχεδιασμένη προώθηση των ριζοσπαστικών προγραμματικών κυβερνητικών δεσμεύσεων”.