ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Παράνομες οι αποζημιώσεις συμβούλων του Βαρουφάκη -Τι θα γίνει με τα ποσά που χρεώθηκε το Δημόσιο για εισιτήρια και διανυκτερεύσεις



’Δρυός πεσούσης….πας ανήρ ξυλεύεται’’!
(Αλήθεια, τι γίνεται κάποιος Δρύς που έκανε τον υπουργό? )
Εφόσον ο Γιάνης ήθελε ‘’συμβούλους’’, να τους πληρώσει από την τσέπη του.
Το ίδιο να ισχύσει για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, όλων των Υπουργείων, τώρα και πρίν,  που στην ουσία είναι λαμογιώτατοι.
Κάποιοι, πρόβλεψαν και ‘’μπήκαν’’ στον προυπολογισμό, σε ΚΑ και ΦΟΡΕΑ. Μήπως χρειάζεται ‘’ξεκαθάρισμα’’ για αυτές τις υποθέσεις που μυρίζουν ΣΚΑΝΔΑΛΟ ?
Γιατί αυτούς τους πληρώνεις ΕΣΥ και ΕΓΩ !
    Ακόμη και με τόκο 6% ενδέχεται να κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν από το Δημόσιο ως ημερήσιες αποζημιώσεις, διανυκτερεύσεις, για αεροπορικά και σιδηροδρομικά εισιτήρια οι ιδιώτες σύμβουλοι του τέως ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη
    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Βαρουφάκης ενέκρινε με την υπογραφή του τέτοιου είδους δαπάνες για άτομα που καμία σχέση είχαν ή έχουν με το ελληνικό Δημόσιο, καθώς ποτέ δεν προσελήφθησαν ή είχαν σύμβαση παροχής υπηρεσιών ή άλλη μορφή συνεργασίας με το ελληνικό κράτος. 
    Σύμφωνα με το «Βήμα» που επικαλείται πηγές του ΥΠΟΙΚ, τα κονδύλια που αποφασίστηκε να δοθούν για τις ημερήσιες αποζημιώσεις, τις διανυκτερεύσεις, για αεροπορικά και σιδηροδρομικά εισιτήρια των ιδιωτών συμβούλων, μπορούν να θεωρηθούν «αχρεωστήτως καταβληθέντα».
    Όπως αναφέρει στέλεχος του υπουργείου, σύμφωνα με τους κανόνες του δημόσιου λογιστικού, καθ’ ότι οι άτυποι ιδιώτες σύμβουλοι δεν έχουν συμβατική σχέση -έστω και άμισθη- με το υπουργείο Οικονομικών, τα χρήματα «οφείλουν να επιστραφούν εντόκως» και μάλιστα με επιτόκιο 6%. «Τα χρήματα βαρύνουν τον ΚΑΕ 0717 του ειδικού φορέα 23/110 του κρατικού προϋπολογισμού», σημειώνει η ίδια πηγή. 
Ποιοι είναι οι συνεργάτες που παίρνουν χρήματα
    Οπως προέκυψε από την έρευνα που έκανε Το Βήμα έχουν εκδοθεί συνολικά 21 αποφάσεις οι οποίες υπογράφονται οι περισσότερες από τον κ. Βαρουφάκη και οι υπόλοιπες από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τις οποίες αθροιστικά δίνονται αποζημιώσεις για 120 ημέρες απασχόλησης, 69 διανυκτευρεύσεις και αρκετά αεροπορικά και σιδηροδρομικά εισιτήρια σε έξι συμβούλους του υπουργείου
    Πρόκειται για τον ιδιώτη σύμβουλο Γκλεν Κιμ (ο Κορεάτης που αξιώνει την υπερβολική αμοιβή των 125.000 ευρώ το μήνα), τον ιδιώτη συνεργάτη Κιμ Μπράιαν Γιουγιάν, τον ιδιώτη άτυπο συνεργάτη Ντάνιλε Μούνβαρ, την Ελενα Παναρίτη, τον Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ και τον Σαμπαγιατί Σορούς
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΩ. Δηλαδή με αυτά τα ‘’νούμερα’’ ο Βαρουφάκης ήθελε αποτελέσματα? Αυτοί ήταν οι ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ του? Μήπως ξεχρέωνε γραμματια φιλίας από το παρελθόν? Κρίμα, τον είχα για πιο σοβαρό, αλλά τελικά ένας αρριβίστας καιροσκόπος και μόνον, είναι.
    Σύμφωνα με το νόμο προκειμένου να έχουν ισχύ οι συγκεκριμένες δαπάνες απαιτείται η ένταξη των ιδιωτών  άτυπων συνεργατών του ΥΠΟΙΚ, στο οργανόγραμμα του υπουργικού γραφείου και η δημοσίευση των ονομάτων τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κάτι που όμως δεν υπάρχει. Μάλιστα, σύμφωνα με κορυφαίο νομικό, εφόσον αυτή η σχέση πάσχει, πάσχουν και οι εγκριτικές αποφάσεις για την αποζημίωσή τους και αυτό συμπαρασύρει σε ακυρότητα κάθε πράξη και καθιστά τα χρήματα απαιτητά και μάλιστα εντόκως. 
    Οσον αφορά συγκεκριμένα τον Κορεάτη σύμβουλο του κ. Βαρουφάκη, πηγή του ΥΠΟΙΚ μιλώντας στο Βήμα ανέφερε κατηγορηματικά, ότι «ποτέ δεν απασχολήθηκε από ελληνικό υπουργείο, τον ΟΔΔΗΧ ή άλλη υπηρεσία. Οσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο ας φέρουν μια απόδειξη πληρωμής από το ελληνικό Δημόσιο». 
    Το γραφείο του Γιάνη Βαρουφάκη στο οποίο η εφημερίδα Το Βήμα έθεσε γραπτώς τα ερωτήματα για τα προαναφερθέντα θέματα, πάντως, δεν έδωσε καμία σχετική απάντηση.