ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Φτάσαμε σε μη διαχειρίσιμο νούμερο εισροής μεταναστών



Θοδωρής Παναγιωτίδης
     «Δυστυχώς φτάσαμε σε μη διαχειρίσιμο νούμερο εισροής μεταναστών τις τελευταίες πέντε ημέρες σε όλα τα νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου!». Σε αυτή τη δήλωση-σοκ προχώρησε στο News247, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στον τομέα Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, αποκαλύπτοντας, πως το τελευταίο 5ήμερο η χώρα μας καταγράφει εισροή παράτυπων μεταναστών σε αριθμούς ρεκόρ και δίχως άλλο προηγούμενο, μεταφρασμένοι σε τουλάχιστον 3.000 ανθρώπους ημερησίως σε όλα τα νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου, από ανθρώπους που σπεύδουν μέσα στην απόγνωσή τους και με κάθε μέσο και τρόπο να σωθούν από τις φλόγες του πολέμου στη Συρία, ύστερα και από την στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην τουρκοσυριακή μεθόριο με το πρόσχημα της δήθεν αντιμετώπισης του ISIS.
    Αυτή η δήλωση έγινε στο News247, μόλις λίγη ώρα πριν μεταβεί εσπευσμένα στην Μυτιλήνη ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να επιβλέψει τις δομές στο νησί και να προχωρήσει στις επιτρεπόμενες δυνατές για τις συνθήκες που βιώνει η χώρα μας βελτιωτικές παρεμβάσεις... Κάποιες από αυτές προβλέπεται να είναι στο μέτρο του δυνατού με όσο το δυνατόν έκτακτη ενίσχυση με περαιτέρω προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών των Νήσων που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις από μεταναστευτικές εισροές και η περαιτέρω ενίσχυσή τους με τεχνικό εξοπλισμό.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 30 Ιουνίου έχει λήξει η ευρωπαϊκη χρηματοδότηση ακόμα και για τη σίτιση των ανθρώπων αυτών, κάτι που καλύπτεται αποκλειστικά πλέον από τις λέσχες των Αστυνομικών Υπηρεσιών της χώρας... από απλούς ιδιώτες και ΜΚΟ, μέχρι να ευαισθητοποιηθούν εκ νέου οι ...Ευρωπαίου εταίροι μας, κάτι που πιθανολογείται πως θα γίνει το προσεχές διάστημα... Μέχρι τότε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αιτήθηκε και έλαβε έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της τάξεως των 6.000.000 ευρώ, κονδύλι που θα εκταμιευθεί τις προσεχείς δύο εβδομάδες για την προσωρινή έστω αποκατάσταση της εύρυθμης σίτισης αυτών των ανθρώπων. Η κατάσταση είναι απερίγραπτη και μη διαχειρίσιμη για μία χώρα όπως η δική μας και μάλιστα στην δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται με μία ΕΕ να παρακολουθεί μάλλον αφ΄υψηλού και εκ του ασφαλούς το «θέαμα»...
    Αξίζει να σημειωθεί πάντως και όπως μεταφέρθηκε στο News247 από τον κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, πως μετά από επίπονες προσπάθειες του Υπουργείου προς τους Ευρωπαίους Εταίρους, κατάφεραν τελικά να τους πείσουν να τριπλασιάσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την Frontex, τουλάχιστον για τη δράση της στο Αιγαίο, κάτι που σύντομα αναμένεται να δώσει αποτελέσματα, αφού έστω και αργά έχουν αρχίσει να κατανοούν οι Ευρωπαίοι πως η Ελλάδα αποτελεί ένα «φράγμα» για εκείνους, το οποίο εάν αφεθεί στην τύχη του απλά κινδυνεύει εκ των συνθηκών να ...διαρραγεί...
Από το Πεδίο του Άρεως στον Ελαιώνα και από εκεί στα ξενοδοχεία
    Οι αποφάσεις που ελήφθησαν από όλους τους συναρμόδιους φορείς για την μεταφορά των περίπου 500 μεταναστών που έχουν κατασκηνώσει στο Πεδίον του Άρεως , αναμένεται να εξελιχθούν εντός των 24ώρων και να ολοκληρωθούν στο τέλος της αυτής της εβδομάδας και το πολύ μέχρι τις αρχές της ερχόμενης, τουλάχιστον για την προσωρινή μεταφορά των ανθρώπων αυτών σε πιο ανθρώπινες συνθήκες, σε χώρο που βρέθηκε στον Ελαιώνα, όπου θα εγκατασταθούν σε κοντέινερς της Αστυνομίας και σκηνές του Στρατού.
    Στη συνέχεια και μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες ο κόσμος αυτός αναμένεται να μεταφερθεί εκ νέου σε νέες και μόνιμες πλέον δομές που θα ετοιμαστούν, σε 2-3 ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας και εκτός αυτής και σε κτίρια του Δημοσίου που δεν χρησιμοποιούνται πια και θα δεχτούν μετατροπές για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων.  Όσο συμβαίνουν αυτά όμως το κέντρο της Αθήνας και οι πλατείες της και πάλι πλημμυρίζουν από τους δύστυχους αυτούς ανθρώπους που καθημερινά καταφτάνουν με τα πλοία της γραμμής στον Πειραιά από τη νησιωτική χώρα, κάνοντας το πρόβλημα να είναι και όχι να φαντάζει πια ένας ατελείωτος φαύλος κύκλος... με την χώρα μας να βρίσκεται έρμαιο και εν τω μέσω των Συμπληγάδων της ευρωπαικής αδιαφορίας των «εταίρων» μας και των τουρκικών σκοπιμοτήτων.