ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Το υπουργείο Πολιτισμού «κλέβει» την Εφορία στην Κνωσό - Αποκαλύψεις από το ΣΔΟΕ



    Η φοροδιαφυγή συνεχίζει να κάνει το δικό της σπριντ στα τουριστικά θέρετρα και δεν σχετίζεται μόνο με τον ιδιωτικό τομέα.
    Το κατάστημα αναμνηστικών που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, που ανήκει στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού, φοροδιέφευγε σε καθημερινή βάση εδώ και πολύ καιρό.
    Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε μετά από καταγγελίες τουριστών, πως δεν λάμβαναν αποδείξεις από το κατάστημα του Μουσείου της Κνωσού. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, παριστάνοντας τους τουρίστες, παρακολούθησαν την κατάσταση και αποκάλυψαν «όργιο» φοροδιαφυγής σε έναν χώρο που υπάγεται σε κρατικό φορέα.
    Πέρα από το ότι δεν έκοβαν αποδείξεις και κατέγραφαν το ποσό είσπραξης σε ένα βιβλίο, η ταμειακή μηχανή τους ήταν παράνομη, καθώς δεν ήταν δηλωμένη στην Εφορία.
    Μετά από τις πιέσεις των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, οι υπάλληλοι υποστήριξαν πως αυτό γίνεται χρόνια και πως δεν εκδίδουν αποδείξεις γιατί έχουν «άνωθεν εντολές», χωρίς να αποκαλύπτουν συγκεκριμένα πρόσωπα.
    Συνολικά καταγράφηκαν 534 παραβιάσεις σε μόνο μία μέρα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα.
 Απάντηση του Αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη
    Ο κ. Ξυδάκης ενημερώθηκε για το γεγονός και δήλωσε: «Αναμένουμε και επισήμως το πόρισμα των φορολογικών αρχών για να κινήσουμε τάχιστα την πειθαρχική διαδικασία. Μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον».

Κουίκ: Καραμπινάτα επίορκοι οι κλέφτες της Κνωσσού!
    Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου και μέλος της Μόνιμης Διυπουργικής Επιτροπής για την Πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με την πρωτοφανή φοροδιαφυγή στη Κνωσσό, έκανε το εξής σχόλιο:
    «Με ρωτάτε για ένα πολύ σοβαρό θέμα αρμοδιότητας των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού. Εκείνοι θα το διαχειριστούν με την ευθύτητα που τους διακρίνει.
    Αλλά, αν ρωτήσετε το κόσμο, θα σας πούνε ότι εδώ υπάρχουν συνοπτικές διαδικασίες απόλυσης και μόνο, χωρίς κωλυσιεργίες.
    Επιπλέον από τον Αν.Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος αποδεικνύεται απίστευτα άμεσος και αποτελεσματικός, έχει ήδη διαταχθεί στην Κνωσσό πλήρης έρευνα σε βάθος χρόνου από τις φορολογικές αρχές.
    Τα υπόλοιπα είναι αυτονόητα: Για όσα χρήματα υπολογιστεί ότι «τσεπώθηκαν» θα γίνουν τα προβλεπόμενα. Ο καταλογισμός τους στους δράστες, ακόμα και με κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων. Φυσικά παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη για τα περεταίρω.
    Και ελπίζω να μην υπάρξουν συνδικαλιστικές παρεμβάσεις. Είναι καραμπινάτα επίορκοι και κλέφτες του δημοσίου οι εμπλεκόμενοι».