ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Έσωσαν τις γυναίκες τους και αυτοί πέθαναν από ασφυξία στα αμπάρια του αλιευτικού!



    O αριθμός των μεταναστών ( ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ) που πέθαναν από ασφυξία το Σάββατο, ενώ επέβαιναν στο αμπάρι ενός υπερφορτωμένου αλιευτικού πλοίου στα ανοικτά της Λιβύης και τους οποίους εντόπισε ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας έχει ανέλθει στους 49, μετέδωσαν χθες ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
    Σε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter όπου γνωστοποιούνταν η επιχείρηση διάσωσης, το πολεμικό ναυτικό έκανε λόγο για «τουλάχιστον 40 νεκρούς» βάση των εκτιμήσεων ότι περίπου 300 επίδοξοι μετανάστες ( ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ) επέβαιναν στο πλοίο.
    Η νομαρχία της Κατάνης (Σικελία) ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός έχει ανέλθει σε 49 νεκρούς. Το νορβηγικό πλοίο Siem Pilot, με το οποίο μεταφέρονται οι επιζώντες όπως επίσης οι σοροί των συνταξιδιωτών τους αναμένεται να φθάσει στην Κατάνη σήμερα το πρωί.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, τα θύματα, που όπως όλα δείχνουν δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις των καυσίμων, είναι στη μεγάλη τους πλειονότητα παντρεμένοι άνδρες που άφησαν στις συζύγους του τις θέσεις στη γέφυρα του πλοίου, προκειμένου να ταξιδέψουν με μεγαλύτερη ασφάλεια.
    Ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού εντόπισε το Σάββατο ένα πλοίο που παρουσίαζε προβλήματα σε απόσταση περίπου 21 ναυτικών μιλίων ανοιχτά των λιβυκών ακτών, νότια του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα. Το πλοίο αυτό ήταν "υπερφορτωμένο και άρχιζε να βουλιάζει", σχολίασε δημοσιογράφος του RaiNews.
    Στην συνέχεια ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού το προσέγγισε και άρχισε επιχειρήσεις διάσωσης και στην συνέχεια ανακαλύφθηκε ότι στο αμπάρι του υπήρχαν περίπου 40 πτώματα, πρόσθεσε.
Στα αμπάρια όσοι πληρώνουν λιγότερα!
    Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες μεταναστών( ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ )  που επέζησαν του επικίνδυνου αυτού ταξιδιού ανάμεσα στην Λιβύη και την Ιταλία, οι παράνομοι διακινητές ( ΓΙΑΤΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ? )  συνηθίζουν να στοιβάζουν στα αμπάρια των πλοίων τους μετανάστες που έχουν πληρώσει τα λιγότερα χρήματα για την μεταφορά τους.
    Περιορισμένοι σε αυτόν τον μικρό χώρο, οι μετανάστες ( ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ) κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασφυξία που προκαλείται είτε από τον μεγάλο συνωστισμό είτε από τις αναθυμιάσεις των καυσίμων, ή ακόμη και να πνιγούν αν το πλοίο ανατραπεί και βυθιστεί προτού προλάβουν να βγουν.
    Πολύ συχνά οι διακινητές ή οι επιβάτες που βρίσκονται στην γέφυρα του πλοίου χρησιμοποιούν βία κατά την διάρκεια του ταξιδιού για να εμποδίσουν αυτούς που βρίσκονται στο αμπάρι να βγουν, καθώς μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει την ανατροπή των πλεούμενων στα οποία επιβαίνουν τα οποία είναι πάντα υπερφορτωμένα.
    Σχεδόν 2.000 μετανάστες ( ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ) έχουν διασωθεί την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ από την περασμένη Τρίτη αγνοείται η τύχη έως και 50 μεταναστών( ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ), το πλοίο των οποίων βυθίστηκε στην Μεσόγειο.
    Επίσης περίπου 200 μετανάστες ( ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ) πιστεύεται ότι πνίγηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα όταν ανατράπηκε το πλοίο που τους μετέφερε ανοιχτά των ακτών της Λιβύης.
    Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την φτώχεια έχουν χάσει μέχρι στιγμή φέτος την ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη δια θαλάσσης, σε σύγκριση με τους συνολικά 3.279 νεκρούς καθ'όλη την διάρκεια της περσινής χρονιάς, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.