ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Προαναγγελία μέτρων ανακουφίσεως μεταναστών και ανέργων.



    Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου RKMKAGKEL, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, σχεδιάζει να προτείνει ΠΝΠ σύμφωνα με την οποία θα επιδοτείται μηνιαία με 150 ευρω κατ΄άτομο κάθε οικογένεια ελλήνων ανέργων, που θα αναλαμβάνει την φιλοξενία μέχρι τεσσάρων αλλοδαπών το μέγιστο, με προυπόθεση οι δύο να είναι ανήλικοι.
    Αυτό προέκυψε σαν σκέψη, όπως  ανέφερε σε φιλικό της περιβάλλον, μετά την απόφαση της Ευρωπα’ι’κής Επιτροπής για την έγκριση κονδυλίου 474 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.
    Σύμφωνα με στενό συνεργάτη της κ. Χριστοδουλοπούλου, αυτό θα έχει διπλή ωφέλεια, και για την  στέγαση και περίθαλψη των μεταναστών, αλλά και για την οικονομική ανακούφιση των ανέργων συμπατριωτών μας.
    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμάται ότι  περίπου 100.000 οικογένειες ανέργων θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, η διάρκεια του οποίου δεν θα υπερβαίνει το ένα έτος, και θα απορροφηθούν περι τις 350.000 μετανάστες, μεταξύ δε των δικαιολογητικών που θα ζητηθούν, εκτός από την αίτηση, θα είναι το εκκαθαριστικό της Εφορίας,  η κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ και η μη συμμετοχή σε Κοινωνικά Συσσίτια.
    Κατ’ αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι το ποσό των 474 εκατ. Ευρώ που θα εκταμιευτεί  ( 260 εκατομμύρια προέρχονται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Eνταξης (ΤΑΜΕ) και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ τα υπόλοιπα 215 εκατομμύρια από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας  ) θα επαρκέσουν για τουλάχιστον ένα έτος
    «Δεν είναι κάποιο σπουδαίο ποσό», αναφέρει η κ. Χριστοδουλοπούλου. «Οι ανάγκες είναι επείγουσες, επιτακτικές και πάρα πολλές. Η προηγούμενη κυβέρνηση έπρεπε να είχε υποβάλει το αίτημα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα από τον Οκτώβριο του 2014. Δεν το έκανε και υποχρεωθήκαμε να το κάνουμε εμείς. Επίσης, η προηγούμενη κυβέρνηση υποχρεούταν να έχει φτιάξει μέχρι τον Δεκέμβρη του 2014, δυόμισι χιλιάδες θέσεις ανοιχτής φιλοξενίας για πρόσφυγες, που ούτε αυτό έπραξε. Για αυτό υποσχεθήκαμε εμείς στην πρώτη σύνοδο των υπουργών της ΕΕ, τον Μάρτιο του 2015, πως θα τις δημιουργήσουμε ως το τέλος του Δεκεμβρίου του 2015», επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός.