ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Ο ΟΗΕ «τραβάει το αυτί» της Ελλάδας: Ελέγξτε το απόλυτο χάος με τους μετανάστες στα νησιά



Πολύ ωραία να μιλάν ‘’από καθέδρας’’ οι ΟΗΕτζήδες
ΚΑΠΟΤΕ πρέπει να ξυπνήσουν, αφού οι δικοί μας επιμένουν να ‘’καθεύδουν ύπνον ελαφρύ’’ ( Έτσι δεν είναι κυρα-Τασούλα ?)
Στην Ελλάδα, ό τι γίνεται για τους λαθρομετανάστες ( τι καλαμακείες για ‘’πρόσφυγες’’ και ‘’μετανάστες’’ τσαμπουρνάνε ) γίνεται ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, και κανείς δεν κάνει τίποτα πέρα από ‘’σχεδιασμούς δομών φιλοξενείας’’.
Εάν , όπως έρχονται, τους κάνουμε ‘’πακέτο’’ και τους στείλουμε πίσω, στην Τουρκία από όπου ήρθαν, τι θα γίνει ?
Ά, ναι, υπάρχει και ο ‘’Ξένιος Δίας’’, τον ξεχάσαμε….
Άσε που οι Τούρκοι θα λάβουν μέτρα ( ξέρουν πολύ καλά αυτοί… ) για να μην αποβιβασθούν.
    Το θέμα των προσφύγων στα ελληνικά νησιά έχει γιγαντωθεί τόσο που ο ΟΗΕ επιπλήττει και ταυτόχρονα καλεί την Ελλάδα «να ελέγξει το πλήρες χάος στα νησιά όπου έχουν αποβιβασθεί χιλιάδες μετανάστες».   Όπως δήλωσε ο Βενσάν Κοστέλ, διευθυντής της Αρμοστείας για την Ευρώπη, αφού επισκέφθηκε τη Λέσβο, την Κω και τη Χίο, είπε πως  τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει επίσης να κάνουν περισσότερα για να μοιραστούν το βάρος που επωμίζεται η Ελλάδα, όπου 50.000 πρόσφυγες έφθασαν μόνο τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ:
    Σε όρους πόσιμου νερού, σε όρους υγειονομικής περίθαλψης, σε όρους βοήθειας σε τρόφιμα, η κατάσταση είναι εντελώς ανεπαρκής. Στα περισσότερα από τα νησιά, δεν υπάρχει ικανότητα υποδοχής, οι άνθρωποι δεν κοιμούνται κάτω από κάποια στέγη.
    «Έτσι στα νησιά επικρατεί πλήρες χάος. Έπειτα από μια-δυο ημέρες μεταφέρονται στην Αθήνα, δεν υπάρχει τίποτε που να τους περιμένει στην Αθήνα», πρόσθεσε.
    Οι ελληνικές αρχές πρέπει «να ηγηθούν και να συντονίσουν την απάντηση", δήλωσε ο Κοστέλ, ένας 30χρονος βετεράνος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ( τριαντάχρονος ‘’βετεράνος’’ ? Θυμίζει ανέκδοτο για ξανθές… ) ο οποίος δήλωσε πως "ουδέποτε έχει δει τέτοια κατάσταση».
    «Ανησυχούμε με την κατάσταση αυτή, στην οποία ουδείς αναλαμβάνει πραγματικά να ηγηθεί της απάντησης, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολο για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να συμμετάσχουν στις προσπάθειες», δήλωσε.
    Ο Κοστέλ εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο η κατάσταση στην Ελλάδα να επιδεινωθεί ή να αποτελέσει αντικείμενο «εκμετάλλευσης» για πολιτικούς σκοπούς.
    «Η κορυφαία προτεραιότητα είναι να μην αφήσουμε να δημιουργηθούν άλλα Καλαί αλλού στην Ευρώπη», πρόσθεσε.
    Πολλοί μετανάστες κατευθύνονται προς αυτό το γαλλικό λιμάνι και τουλάχιστον 10 έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να εισέλθουν στη Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης.
Αυστηρά μηνύματα από Τσίπρα: Αξιώνουν αλά καρτ αλληλεγγύη 
    Η αντιμετώπιση του ζητήματος βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του ο αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.
    Σε δηλώσεις του μετά τις διαβουλεύσεις, ο κ. Τσίπρας έστειλε αυστηρά μηνύματα προς την ΕΕ και ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει να αξιοποιηθούν άμεσα και έκτακτα ευρωπαϊκά κονδύλια για την
αντιμετώπιση, καθώς και να ενεργοποιηθεί η αρχή του διαμερισμού της ευθύνης:
    Για πρώτη φορά η Ελλάδα έγινε ειδική αναφορά μαζί με την Ιταλία ως οι δύο ευρωπαϊκές χώρες για την παροχή κονδυλίων, μέσων και εμπειρογνωμόνων αλλά και η ειδική μέριμνα για την μετεγκατάσταση των προσφύγων. Η αρχή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται α λα κάρτ και εθελοντικά. Όψιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξιώνουν να γίνεται α λα κάρτ και από τις χώρες υποδοχής. Η συνεργασία μας με τις χώρες του νότου είναι συνεχής. 
    «Στόχος η δημιουργία χώρου με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης» τόνισε και επανέλαβε ότι «το πρόβλημα αυτό μας υπερβαίνει». Επισήμανε, επίσης, ότι το πρόβλημα είναι διεθνές και ευρωπαϊκό, όχι ελληνικό. «Η ΕΕ δεν έχει  κανένα άλλο νόημα,  αν το καθένα μέλος κοιτάει μόνο τα συμφέροντά του. Η Ευρωπαϊκή Ένωση  δίνει εξετάσεις στο θέμα της Ελλάδας» ήταν το αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στους εταίρους, σημειώνοντας το αρνητικό αποτέλεσμα των εξετάσεων που έδωσε η Ευρώπη σε οικονομικό επίπεδο ως προς τη χώρα μας.
    Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκε και η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως στον Βοτανικό, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη.
    Όλα αυτά συμβαίνουν στον απόηχο του νέου ναυαγίου στη Μεσόγειο κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 250 μετανάστες από τη Βόρειο Αφρική