ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Αλεξιάδης: Οσοι έκαναν τσαμπουκάδες στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ εξασφάλισαν τον διαρκή φορολογικό έλεγχο



    Μετά το περιστατικό στη Ρόδο με τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ να πέφτουν θύματα προπηλακισμού από επιχειρηματίες και πελάτες κατά τη διάρκεια ελέγχου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έστειλε αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα.
    «Όσες επιχειρήσεις ή περιοχές έκαναν τους τσαμπουκάδες στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, εξασφάλισαν  τον διαρκή φορολογικό έλεγχο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
    Παράλληλα πρόσθεσε «θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα φοβηθούμε ούτε θα κάνουμε βήμα πίσω και αυτοί που έκαναν τους τσαμπουκάδες προς τον ΣΔΟΕ, που προσπάθησαν να εκφοβίσουν και να χρησιμοποιήσουν πολιτικά πρόσωπα, ακόμη και το δικό μου όνομα ακούστηκε, να είναι σίγουροι ότι εξασφάλισαν διαρκή φορολογικό έλεγχο. Δεν θα αφήσουμε ακάλυπτους τους ελεγκτές μας».
    Αναφέρθηκε στους ελέγχους που έχουν γίνει, λέγοντας πως έγιναν 5.000 και πλέον έλεγχοι και βρέθηκαν 1.100 επιχειρήσεις με 5.100 παραβάσεις, ενώ αποκάλυψε πως ειδικότερα για τις παραβάσεις που αφορούν πλαστές ταμειακές μηχανές, μελετούνται καινούργια μέτρα, με πιο αυστηρό πλαίσιο. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «έχουμε πει να υπάρχει μία κατανόηση, αλλά εκείνος που έχει πλαστή μηχανή, έχει εξασφαλίσει τις... καλύτερες σχέσεις με την εφορία».