ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Η ΕΛΛΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ



Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α.Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.
«Τι γαρ φίλτερον ανδρί πατρώας χθονός;» (ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ)
    Είναι απορίας άξιον, είναι περίεργο, είναι ακόμη ανεξήγητο η έλλειψη μεθοδικότητας από την διακυβέρνηση της πολιτείας μας. Σ’ ένα μόνο υπάρχει μεθοδικότης, στην συστηματική έλλειψη μεθοδικότητας. Στο παρόν κείμενο θ’ ασχοληθούμε, ίσως με ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που έχει σήμερα η Ελλάδα, το μεταναστευτικό.
    Η Ελλάδα άρχισε εδώ και 6-8 χρόνια ν’ αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες. Μερικοί βέβαια εξ αυτών λόγω ανάγκης επιβίωσής των εγκατέλειψαν τις πατρίδες των. Το θέμα αυτό στην αρχή είχε μια αύξουσα αριθμητική πρόοδο και είχε η κυβέρνηση της Ελλάδος την ψευδαίσθηση, μετά την καταστροφική για την χώρα μας συμφωνία Σένγκεν, ότι αντιμετώπιζε το πρόβλημα.
    Σήμερα όμως αποδεικνύεται ότι, τα κάποια μέτρα που παρθήκανε στο παρελθόν και με την μη μεταναστευτική πολιτική που τηρεί η σημερινή μας Κυβέρνηση, η κατάσταση από τις εικόνες που βλέπουμε στα νησιά έχει ξεφύγει από τις δυνατότητες που μπορεί να αντιμετωπίσει το επίσημο Ελληνικό Κράτος.
    Πιστεύω ότι το μεταναστευτικό στην Κυβέρνηση το χειρίζονται άνθρωποι ακατάλληλοι, οι οποίοι φαίνεται από τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν έχουν καν αντιληφθεί πού οδηγούν την χώρα.
    Το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, όπως αντιμετωπίστηκε και στο παρελθόν, στην Ιστορική Πορεία της χώρας μας με συνετούς ηγέτες κάποτε θα είναι αντιμετωπίσιμο, ενώ το μεταναστευτικό χωρίς μέτρα, χωρίς σχέδιο, με σπασμωδικές ενέργειες και μεταφέροντας το όλο και διογκούμενο πρόβλημα στο απώτερο μέλλον, θα δημιουργήσει πληγές στην χώρα μας ανεπούλωτες.
    Πληροφορηθήκαμε ότι στις 14-4-15 και στις 7-8-15 έγινε στην Κυβέρνηση ευρεία σύσκεψη για το μεταναστευτικό. Ωραία! τι μέτρα πάρθηκαν: θα παραμένουν στην Ελλάδα, θα τους προωθούμε στα κράτη της επιθυμίας των ή θα τους επιστρέφουμε στην Τουρκία ή στη χώρα προέλευσής των. Εάν έχετε την γνώμη, ότι είναι μέτρα αυτά που γίνονται στο Βοτανικό, λυπάμαι, διότι οι αρμόδιοι δεν έχουν καν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.
    Τότε! γιατί καταργήσατε την Αμυγδαλέζα, δεν σας άρεσε ο τρόπος διαβίωσης των μεταναστών εκεί, απλά σαν καλύτεροι εσείς διορθώστε τα. Η εικόνα αντιμετώπισης του προβλήματος δείχνει ανθρώπους άπειρους, επικίνδυνους λαϊκιστές και μαθητευόμενους μάγους.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΝ: Εκείνο το οποίο θα πρέπει άμεσα να αποφασίσετε, οπωσδήποτε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι, εάν θα απαγορεύουμε την είσοδο λαθρομεταναστών στην χώρα μας (Ευρωπαϊκή Ένωση), ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
    Εάν θα επιτρέπουμε την είσοδο, τότε ποια η συνέχεια και η τύχη αυτών. Μετά από περιορισμένο χρόνο διαδικασιών, με αξιοπρεπή αυτών διαμονή στην χώρα μας και όπως ανέφερα παραπάνω, ποια θα είναι η διαχείριση του προσωπικού αυτού στη συνέχεια, βάσει ενός γενικού σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Μέχρι να μετακινηθεί το προσωπικό αυτό βάσει του γενικού σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η χώρα μας πρέπει να έχει (έπρεπε να είχε ήδη) στα μεν νησιά Σταθμούς διαμονής περιορισμένου χρόνου (εξακρίβωση στοιχείων κ.λπ.) και στην συνέχεια προώθηση στην Ηπειρωτική Ελλάδα, σε Κέντρα Παραμονής για όσο χρόνο θα χρειασθεί για τα περαιτέρω, χωρίς κανένα περιθώριο παραμονής στη χώρα μας, πλην βάσει γενικού σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το αναλογούν στην Ελλάδα αριθμό μεταναστών.
ΤΡΙΤΟΝ: Για την οργάνωση των Κέντρων Υποδοχής και παραμονής για περιορισμένο χρόνο στην Ηπειρωτική Ελλάδα ενδείκνυνται τα κενά Στρατόπεδα τα οποία διαθέτουν υποδομή, φως, νερό, τηλέφωνο, χώρους διαμονής προσωπικού, υποδομή Διοικητικής και Υγειονομικής μέριμνας. Ασφαλώς θα χρειασθεί κάποια συντήρηση, επισκευή και διαμόρφωση χώρων, για παραμονή οικογενειών.
    Τα Κέντρα αυτά θα διαθέτουν Διοίκηση-Επιτελείο, οργάνωσης για την σίτιση των ταλαίπωρων αυτών ανθρώπων, ασφάλεια και οπωσδήποτε Ιατρείο. Εάν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι Άνθρωποι.
    Αυτή η ως άνω σχεδίαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπρεπε να είχε γίνει άμεσα, διότι το θέμα των μεταναστών, με τα ανοικτά σύνορα, όσο πηγαίνει οξύνεται ραγδαίως και μάλιστα σε ανεξέλεγκτο βαθμό.
    Εάν αυτό δεν γίνει άμεσα και αδιαφορήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε θα πρέπει η Ελλάδα να κλείσει τα σύνορα αμέσως, ουδεμία ανοχή για τους παρανομούντες, ώστε η Ελλάδα να μείνει στους Έλληνες, οι οποίοι αγωνίστηκαν προς πολλές ορδές βαρβάρων στην Ιστορική πορεία των, για να μείνει η χώρα μας Ελληνική.
    Η ως άνω αποστολή να δοθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας, εάν λέω και πάλι δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Οι εικόνες ντροπής από το θράσος λόγω απόγνωσης των λαθρομεταναστών, σε συνδυασμό με την πλήρη απραξία της Κυβέρνησης στο τομέα αυτό, έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής των ολίγων για το πρόβλημα αυτό Λιμενικών και Αστυνόμων των νησιών μας ως και των κατοίκων αυτών.
    Η ευθύνη είναι ακέραια της αρμόδιας Υπουργού και της Κυβέρνησης γενικότερα, που ακροβατεί και σ’ αυτόν τον τομέα πολύ επικίνδυνα.
    Εκείνο που πρέπει να κάνει άμεσα η κ. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, που κατά την γνώμη μου είναι τελείως ανεπαρκής, θα πρέπει να μεταβεί άμεσα στα νησιά, Κω, Κάλυμνο, Λήμνο, Σάμο κ.λπ., για να δει σε ποια έκρυθμη κατάσταση βρίσκονται, το προσωπικό ασφαλείας των νησιών και οι κάτοικοι αυτών. Να σκεφθείτε στην Σάμο οι λαθρομετανάστες είναι σε αριθμό 150% περισσότεροι από τους κατοίκους. Αυτή είναι επικίνδυνη και εγκληματική μεταναστευτική πολιτική.
«Αρίστη Δημοκρατία είναι εκείνη που δεν επιτρέπεται ούτε στους κακούς να άρχουν, ούτε στους καλούς να μην άρχουν» (ΠΙΤΤΑΚΟΣ).