ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Σύμβουλος και του Τσίπρα ο Γκλεν Κιμ



Έ  λ  ε  ο  ς  !
Με τους ‘’συμβούλους’’ γίναμε σκατά!
Χωρίς ‘’συμβούλους’’ πόσο πιο ‘’σκατά’’ θα ήμασταν ?????
Μέχρι και το ‘’φρόκαλο’’ έχει ξένο σύμβουλο (Ερίκ Τουσέν), άμισθο όπως λένε
    Ένας σύμβουλος της Lehman Brothers ήταν ο σύμβουλος του Τσίπρα (και πρώην σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη) στις τελευταίες διαπραγματεύσεις πριν κλείσει η συμφωνία, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για τον Γκλεν Κιμ, πρώην διευθύνων σύμβουλο της Lehman Brothers, ο οποίος ήταν μέλος της ελληνικής αντιπροσωπίας στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ του Ιουλίου. Ο σύμβουλος κατέθεσε μάλιστα προτάσεις στον Σόιμπλε, υποστηρίζει η Die Welt.
    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για περισσότερα από 20 χρόνια ο Αμερικανός οικονομολόγος εργαζόταν για την Lehman Brothers και μετά την χρεοκοπία της ήταν επί δύο χρόνια επιφορτισμένος με την εκκαθάρισή της. Με το ξέσπασμα της ευρωκρίσης και τη δημιουργία των μηχανισμών στήριξης EFSF και ESM ο Κιμ διετέλεσε σύμβουλος για την Γερμανική Χρηματοπιστωτική Υπηρεσία. Και αργότερα εκπόνησε για την ισλανδική κυβέρνηση σχέδιο για την άρση των capital controls που επιβλήθηκαν το 2008.Τώρα είναι σύμβουλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, γράφει η Die Welt.
    «Στη Σύνοδο, που άνοιξε τον δρόμο για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άφησε για λίγο τα ηνία της διαπραγμάτευσης στα χέρια του Κιμ, υποστηρίζουν άτομα που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις. Πιο συγκεκριμένα ο Γκλεν Κιμ συμμετείχε την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για να διατυπώσει μια συμβιβαστική λύση για το σχεδιαζόμενο ελληνικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων», σημειώνει η εφημερίδα.
    Συνεχίζοντας το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι όταν Γερμανία και Ελλάδα κατέληξαν σε αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής σχετικά με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών ζήτησαν την βοήθεια του Γκλεν Κιμ στις διαπραγματεύσεις.
    Ούτε ο Γκλεν Κιμ, ούτε οι εκπρόσωποι του κ. Τσίπρα ή του κ. Τσακαλώτου θέλησαν να απαντήσουν σε σχετικά ερωτήματα της εφημερίδας, αναφέρει η deutsche welle. Από γερμανικής πλευράς εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι «είναι ζήτημα αρχής να μην δίδονται πληροφορίες για εμπιστευτικές συνομιλίες με τους ευρωπαίους εταίρους», και ότι η καγκελάριος «δεν γνωρίζει» κάποιον Γκλεν Κιμ, συνεχίζει.