ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Πολυτελές ιστιοφόρο μετέφερε 250 λαθρομετανάστες στην Κω



    Η κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχει ξεφύγει εντελώς στην Κω. Ακόμα και πολυτελή... ιστιοφόρα έχουν επιστρατευθεί από τους τούρκους δουλεμπόρους για να μεταφέρουν μετανάστες. Το πρωί ένα πολυτελές ιστιοφόρο, 20 μέτρων, χωρίς σημαία, το οποίο μετέφερε 250 λαθρομετανάστες κυρίως από Συρία (που πλήρωσαν 2.000 δολάρια ο καθένας στους δουλεμπόρους) προσέγγισε στο λιμάνι της Κω και άρχισε να εκπέμπει σήμα κινδύνου, δήθεν ότι κινδυνεύει να βυθιστεί.
    Σκάφος του Λιμενικού που το προσέγγισε αμέσως αποβίβασε τους λαθρομετανάστες (ανάμεσά τους και μικρά παιδιά) και ο Τούρκος κυβερνήτης του ιστιοφόρου, ωσάν να μην συνέβη τίποτα, έστρεψε το σκάφος προς τα τουρκικά παράλια και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει, εάν δεν το σταματούσε το σκάφος του Λιμενικού.
    Το ιστιοφόρο βεβαίως κατασχέθηκε, όπως κατασχέθηκαν και εκατοντάδες φουσκωτά σκάφη τα οποία βρίσκονται παρατημένα πλέον στο λιμάνι της Κω, προσφέροντας ένα απίστευτο θέαμα βρώμας και δυσωδίας στους χιλιάδες τουρίστες που έχουν κατακλύσει το νησί.
    Την ίδια ώρα ο δήμαρχος του νησιού Γ. Κυρίτσης (έχει εκλεγεί με την στήριξη του ΠαΣοΚ) υποδεχόταν τους ταλαιπωρημένους λαθρομετανάστες με λουλούδια στο λιμάνι και αμέσως μετά συγκάλεσε έκτακτο και διευρυμένο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο μετείχαν όλοι οι φορείς του νησιού (ακόμα και μη κυβερνητικές οργανώσεις) και ένας μόνον βουλευτής, από τους πέντε που έχουν εκλεγεί στα Δωδεκάνησα, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κόνσολας.
    Το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο διήρκεσε έως το μεσημέρι της Δευτέρας και σ' αυτό διαπιστώθηκαν ότι:
      * Ο αριθμός των προσφύγων στο νησί έχει ξεπεράσει τις 6.000
      * Αδυναμία αναχαίτισης του κύματος λαθρομεταναστών από τις ελληνικές αρχές
      * Αναβολή, χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση της κυβερνητικής απόφασης για μεταφορά των λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα
      * Οι τουρκικές αρχές κατά παράβαση των συμφωνιών διοχετεύουν με κάθε τρόπο πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, αδιαφορώντας πλήρως για το πρόβλημα.
      * Πλήρη απουσία του ΚΕΕΛΠΝΟ από την Κω
      * Οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως για παράδειγμα οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, χρήζουν άμεσης στήριξης.
    Αποφασίστηκε η προσωρινή μετακίνηση των λαθρομεταναστών από τις παραλίες και από το κέντρο του νησιού σ΄ενα κλειστό γήπεδο (του Ανταγόρα), όπου υπάρχουν τουλάχιστον στοιχειώδη υγειονομικά μέτρα, πλην όμως, θα πρέπει να το εγκαταλείψουν έως τις 17 Αυγούστου. Εάν δεν γίνει κατορθωτό αυτό, την πλήρη ευθύνη, όπως δηλώνει ο δήμαρχος, θα έχει η κυβέρνηση.
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ? ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΞΕΡΩ, ΧΩΡΑΕΙ – ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ 500 ΑΤΟΜΑ.
ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ.