ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Γερμανικά πολεμικά πλοία για επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών



ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ !
Αρκεί να μην τους ξεφορτώνουν ( συγγνώμη, ‘’αποβιβαζουν’’.. ) στα λιμάνια μας.
Να τους πάρουν ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στη Γερμανία
    Στις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών αναμένεται να συμμετέχουν δύο σκάφη του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, που κατέφθασαν τη Δευτέρα στην Κρήτη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο.
    «Τα δύο σκάφη που προορίζονται για την αρωγή προς τους μετανάστες είναι το πλοίο επιμελητειακής υποστήριξης "Berlin" και η φρεγάτα "Hessen" που βρίσκονται τώρα στην Κρήτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.
    «Χρειάζεται ακόμη λίγος συντονισμός» μεταξύ των διαφόρων γερμανικών υπουργείων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αποστολές οι οποίες θα ανατεθούν στα δύο σκάφη τα οποία αναμένεται να «βρίσκονται στην περιοχή επέμβασής τους μεταξύ της 6ης και της 8ης Μαΐου», εξήγησε, προσθέτοντας πως τα δύο σκάφη ενδεχομένως να ενσωματωθούν στον μηχανισμό της Frontex.
    Σημειώνεται ότι μόνο τον Απρίλιο, περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ναυάγια, με την παρούσα ευρωπαϊκή δράση να περιστρέφεται γύρω από τις επιχειρήσεις της Frontex «Τρίτων» και «Ποσειδών», δίνοντας περισσότερο βάρος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.
    Οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν, στη διάρκεια μίας έκτακτης συνόδου κορυφής που διεξήγαγαν στις 23 Απριλίου, να ενισχύσουν την παρουσία της ΕΕ στη θάλασσα τριπλασιάζοντας τον προϋπολογισμό της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Τρίτων», ο οποίος μέχρι τότε ανερχόταν στα 3 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα.