ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

"Ξαναζωντανεύουν" οι παλιοί στάβλοι του δήμου Θεσσαλονίκης



Με ‘’φρού-φρού κι αρώματα’’ τυμπανοκρουσές και στρακαστρούκες, και άλλα ευτράπελα , μας έφεραν τους ποικιλόχρωμους ‘’λάθρο’’ στην γειτονιά μας….
Βοήθειά μας…..
http://www.seleo.gr/
    Την υλοποίηση προγράμματος δράσεων στο πλαίσιο επανάχρησης του συγκροτήματος των παλιών στάβλων του Δήμου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Τούμπας (διασταύρωση των οδών Μυκόνου, Αλοννήσου και Άνδρου) ενέκρινε,το Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια της 6ης τακτικής του συνεδρίασης.
    Παράλληλα, όπως διευκρινίζεται στη σχετική εισήγηση, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων "ΑΡΣΙΣ" και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, θα λειτουργήσει σε ένα μέρος του κτιριακού συγκροτήματος, ξενώνα φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο.
    Οι δράσεις προγραμματίζονται για το χρονικό διάστημα από τις 27 Μαρτίου έως τις 9 Μάιου 2015 και στοχεύουν στην κινητοποίηση της τοπικής κοινότητας και των εθελοντικών οργανώσεων, προκειμένου η ένταξη των Αιτούντων Άσυλο να γίνει ομαλά, με ταυτόχρονη απόδοση του υπόλοιπου χώρου του συγκροτήματος στην τοπική κοινωνία.
    Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν είναι οι εξής:
27-28-28/03, 01/04: Γνωρίζοντας την περιοχή
Παρασκευή 27/03: Πρώτη συνάντηση των φοιτητών αρχιτεκτονικής στους χώρους του Φιλοξενείου, παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης.
Σάββατο 28/03: Ανάλυση της περιοχής, συλλογή δεδομένων από τους φοιτητές.
Κυριακή 29/03: Άνοιγμα των χώρων των παλαιών στάβλων στους κατοίκους της περιοχής, παρουσίαση του προγράμματος δράσεων, συζήτηση με την ομάδα των φοιτητών. Παράλληλες δράσεις: Μουσικό σχήμα στον αύλειο χώρο των Παλαιών Στάβλων, Συλλογική κουζίνα
Τετάρτη 01/04: Συνάντηση κατοίκων, φοιτητών και κοινοτικών συμβούλων των δημοτικών διαμερισμάτων, με το δήμαρχο της πόλης Steinach κ. Frank Edelmann πάνω σε τρόπους οργάνωσης και διεξαγωγής συνελεύσεων γειτονιάς.
24-25-26 /04: Σκέψεις και Ιδέες για την περιοχή
Παρασκευή και Σάββατο 24-25/04: Παραγωγή προτάσεων από τους φοιτητές
Κυριακή 26/04: Παρουσίαση των προτάσεων και συζήτηση με τους κατοίκους. Παράλληλες δράσεις: Μουσικό σχήμα στον αύλειο χώρο των Παλαιών Στάβλων, Συλλογική κουζίνα
Σάββατο 9/05: Γιορτή της Γειτονιάς
    Τελική παρουσίαση των προτεινόμενων επεμβάσεων και χρονοδιαγράμματος υλοποίησης πρώτων επεμβάσεων.
    Παράλληλες δράσεις:
• Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά
Μουσικό συγκρότημα
Συλλογική κουζίνα
Κατασκευές (εφήμερες και μη) σε συνεργασία με φοιτητές
Εργαστήρια αστικής καλλιέργειας
Εικαστικές παρεμβάσεις
    Οι παραπάνω δράσεις θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την 4η Δημοτική Κοινότητα.