ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Σταμάτησε η υποστήριξη των Windows 7



    Η Microsoft από σήμερα δεν υποστηρίζει τα Windows 7, καθώς χθες, 13 Ιανουαρίου, διατέθηκαν οι τελευταίες ενημερώσεις του λειτουργικού, ενώ στις 31 Οκτωβρίου 2014 σταμάτησε η διάθεση τους στους κατασκευαστές υπολογιστών.
    Αυτό δεν σημαίνει πως τα Windows 7 θα πάψουν να λειτουργούν, απλά δε θα προστίθενται πλέον νέα χαρακτηριστικά.
    Σύμφωνα με το pcmag.com, η Microsoft θα συνεχίσει να λύνει ζητήματα ασφαλείας για τα Windows 7 με Service Pack 1 μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου 2020, ημερομηνία, που η εταιρεία θέλει μέχρι τότε ο κάθε χρήστης να έχει αλλάξει λειτουργικό με κάποιο νεώτερο.
    Μία τέτοια αλλαγή, όπως έχει αποδειχθεί και με τα επιτυχημένα Windows XP, είναι μάλλον δύσκολη, καθώς τα Windows 7 είναι αυτή τη στιγμή εγκατεστημένα στους περισσότερους υπολογιστές, με πολλούς χρήστες να έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τα Windows 8/8.1.
    Σύμφωνα με την Net Applications για τον Δεκέμβριο 2014, τα Windows 7 είναι εγκατεστημένα στο 56,26% των υπολογιστών, τα Windows XP στο 18,26% και τα Windows 8 και 8.1 μαζί, στο 13,52%.
    Τα Windows 8/8.1, κυρίως λόγω των σημαντικών αλλαγών στην εμφάνιση (UI) που μοιάζουν να είναι κατάλληλα για οθόνες αφής, δεν έπεισαν τους χρήστες που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα Windows 7 και δεν έχουν σκοπό να αναβαθμίσουν.
    Εκτός αν τα επερχόμενα Windows 10, είναι τελικά η χρυσή τομή μεταξύ Windows 8/8.1 και Windows 7.