ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Πώς να εγκαταστήσετε το Skype στο Android κινητό σας



Το έστειλε ο Κώστας Παπανικολάου
    Καινούργιο κινητό (Smart phone, Fablet) Ταμπλέτα (Tablet), ή υπολογιστής (Laptop, Desk PC); Με ‘γεια σας!
    Το Skype είναι μία από τις πρώτες εφαρμογές που θα θελήσετε να εγκαταστήσετε στη συσκευή σας με λειτουργικό Android, είτε πρόκειται για ένα smartphone είτε για ένα tablet είτε για έναν υπολογιστή. Σας επιτρέπει να συνδεθείτε ελεύθερα και χωρίς πληρωμή με περισσότερους από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
    Πολλοί χρήστες έχουν προβλήματα όταν προσπαθούν να εγκαταστήσουν το Skype στις συσκευές τους. Εάν έχετε μια συσκευή επώνυμη, η λήψη και η εγκατάσταση της εφαρμογής είναι πολύ απλή. Το λειτουργικό Android είναι ένα ανοικτό λειτουργικό σύστημα και πολλοί κατασκευαστές έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones) και υπολογιστών το χρησιμοποιούν σήμερα.
    Έτσι, υπάρχουν τρεις τρόποι για να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του Skype στην Android συσκευή σας. Κάποια προβλήματα εγκατάστασης μπορεί να προκύψουν, μπορούν όμως να ξεπεραστούν, όπως θα σας εξηγήσω παρακάτω.
1η Μέθοδος Εγκατάστασης: Απευθείας από το skype
    Το skype διευκολύνει την διαδικασία εγκατάστασης με την αποστολή ενός SMS που περιέχει ένα σύνδεσμο (Link). Αυτή η διαδικασία είναι δωρεάν και προϋποθέτει ότι εκείνη τη στιγμή είστε στο Internet είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω 3G.
    Ο σύνδεσμος αυτός είναι:
http://www.skype.com/en/download-skype/skype-for-android/ και σας οδηγεί σε ιστοσελίδα του skype από όπου μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε αμέσως την εφαρμογή (app) μέσω της σύνδεσής σας (Wi-Fi ή 3G).
    Για να ξεκινήσετε πρέπει πρώτα να δώσετε στο Skype τον αριθμό του τηλεφώνου σας. Μην φοβάστε, δεν υπάρχει χρέωση και το τηλέφωνό σας παραμένει απόλυτα ασφαλές. Μπορείτε να το κάνετε από οπουδήποτε στον κόσμο. Εισάγετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας. Αν το skype δεν αναγνωρίσει τον κωδικό χώρας και δεν σας τον παρουσιάσει, τότε πρέπει εσείς να εισάγετε τον κωδικό της χώρας πριν από τον αριθμό τηλεφώνου σας, δηλ. το πρόθεμα +30. Μόλις υποβάλετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, θα λάβετε ένα SMS με το σύνδεσμο για τα περαιτέρω.
2η Μέθοδος Εγκατάστασης: Μέσω του Google Play
    Το Google Play είναι το νέο όνομα και η νέα έκδοση του Android Market. Μπορείτε να κατεβάσετε το app Skype για android από εδώ που είναι ο σύνδεσμος για το Skype app στο Google Play. Κατεβάζετε και εγκαθιστάτε το Skype, όπως και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή (app) για android.
    Όμως, για να γίνει αυτό, πρέπει να έχετε προηγουμένως καταχωρηθεί – εγγραφεί – αναγνωριστεί στο Google Play εσείς και η συσκευή σας. Διαφορετικά  δεν θα αναγνωρίσει το κινητό σας (μάρκα – μοντέλο) και δεν μπορέσετε να προχωρήσετε στο κατέβασμα και στην εγκατάσταση του skype. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να μην δυνατή η σύνδεσή σας με την ιστοσελίδα  Google Play είναι να μην υποστηρίζεται το Google Play στην χώρα που βρίσκεστε εκείνη τη στιγμή. Στην Χώρα μας δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα
    Οπότε μας μένει η τρίτη μέθοδος.
3η Μέθοδος Εγκατάστασης: Κατεβάστε το αρχείο .apk στον υπολογιστή σας
    Οι εφαρμογές Android έρχονται ως αρχεία με επέκταση .apk. Για να εγκαταστήσετε το Skype στο android κινητό σας θα πρέπει να αναζητήσετε το skype.apk αρχείο και να το εγκαταστήσετε, όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή Android.
    Πού θα βρείτε το αρχείο skype.apk; Κατεβάστε αυτό το αρχείο (skype.apk) από εδώ: http://www.appsapk.com/skype/ στον υπολογιστή σας. Είναι μικρό αρχείο και θα κατεβεί πολύ γρήγορα.
    Τώρα, μεταφέρετε αυτό το αρχείο στο android κινητό σας είτε μέσω Bluetooth, είτε με το USB καλώδιο του κινητού σας (υπολογιστής à κινητό) είτε στην κάρτα μνήμης του κινητού σας.
    Μόλις η εφαρμογή φθάσει στο κινητό σας θα προχωρήσετε στην εγκατάσταση και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να έχετε ήδη εγκαταστήσει στο κινητό σας μια εφαρμογή διαχείρισης αρχείων όπως είναι το Astro File Manager ή το Linda File Manager, δυο από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές διαχείρισης αρχείων.
    Με όποιον από τους διαχειριστές αρχείων επιλέγετε το αρχείο Skype.apk και μετά επιλέγετε «εγκατάσταση».
    Στη συνέχεια ρυθμίστε τις παραμέτρους και είστε έτοιμοι.
    Όσοι ήδη έχετε εγκατεστημένο το skype στον υπολογιστή σας ή στο τάμπλετ σας θα χρησιμοποιήσετε και στο κινητό σας τους ίδιους κωδικού εισόδου που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στο skype μέσω του υπολογιστή σας ή του τάμπλετ σας.
Απαιτήσεις
    Πριν προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε το Skype στο κινητό σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα.
    Το Skype δεν θα εγκατασταθεί, εάν το κινητό σας έχει μια έκδοση του Android, πριν από την 2.1 (τα πιο σύγχρονα έχουν την έκδοση 4.4).
    Το κινητό σας πρέπει να έχει έναν επεξεργαστή 600 MHz ή γρηγορότερο (τα σύγχρονα είναι πάνω από 1000 MHz).
    Το Skype είναι άχρηστο αν δεν έχετε πρόσβαση στο Internet (WiFi ή 3G)