ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. (Με ελευθέρας, αποδεσμεύσεις, προσφυγές)



Μήπως πρέπει να προσλάβουν ‘’μάνατζερ’’ για να πετύχουν καλύτερους όρους και αμοιβές ?
Τα έσπασε η Ραχήλ Μακρή με τον ΣΥΡΙΖΑ και οδεύει προς... ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Όχι μόνο δε με ‘’κόφτει’’, αλλά πεντάρα δεν δίνω για το τι θα κάνει η κ. Μακρή και πού θα πάει.
Εάν θέλει, μπορεί να πάει και στο…
Το θέμα είναι, ότι με μέγιστη ευκολία οι πολιτικοί αλλάζουν παρατάξεις που διαφέρουν ριζικά μεταξύ τους ( ΑΝΕΛ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και που δεν λένε ( θεωρητικά) ούτε ‘’καλημέρα’’.
Για ποιες ιδεολογίες και καλαμακείες μιλάμε τώρα… Να βγούμε ‘’βολευτές’’, να τα τσεπώνουμε γιατί η ανεργία είναι μεγάλη, να τσιρίζουμε στην Βολή μας, να είμαστε στην επικαιρότητα και να μας θεωρούν οι ανεγκέφαλοι ‘’μαχητικούς’’. Αυτοί είναι οι πολιτικοί!
Εδώ, έγινε πρωτοσέλιδο εχθές, το ότι μία βουλευτίνα ( πάλι) με ωραία μάτια, από πράσινους φακούς επαφής, έβαλε γαλάζιους….
Αυτοί μας κυβερνάν ( κυβερνάν ?????? ) γιατί αυτοί είμαστε ( είμαστε !), αλλά ως πότε ?
    Εμπόδια φαίνεται πως συναντά η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με την προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, με την ίδια μιλώντας σε δημοσιογράφους να σημειώνει πως η πρόταση που της έκανε η Κουμουνδούρου είναι «ανεδαφική».
    Κι αυτό, γιατί όπως εξηγεί της πρότειναν να είναι υποψήφια στη μονοεδρική των Γρεβενών και όχι στην Κοζάνη, όπου είναι η βάση της.
    «Θεωρώ ότι είναι αδύνατον μέσα σε 20 ημέρες να διεξάγω έναν αξιοπρεπή αγώνα σε μία περιοχή που δεν την γνωρίζω και δε με γνωρίζουν» αναφέρει η κ. Μακρή διευκρινίζοντας ότι οι πόρτες δεν έχουν κλείσει.
    Επιπλέον, αναφέρει πως ήδη έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κοινός τόπος για να κατέβει υποψήφια στην Κοζάνη με τον συγκεκριμένο συνδυασμό.
Εξαλλο το ΠΑΣΟΚ με Σαμαρά για την Γκερέκου: «Αδιανόητο να αναλάβει τέτοιο πολιτικό κόστος»
    Εξω φρενών είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με την μεταγραφή της Αντζελας Γκερέκου στη ΝΔ απειλώντας ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά να μην επιμείνει σε αυτή την κίνηση που θυμίζει πρακτικές δεκαετίας '60, άλλως θα έχει πολιτικό κόστος.
    «Θεωρούμε αδιανόητο να αναλάβει τέτοιο πολιτικό κόστος ο Σαμαράς» έλεγαν με θυμό κορυφαία στελέχη της Χ. Τρικούπη, μεταφέροντας την οργή του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Είναι μια ενέργεια η οποία αναφέρεται σε πολιτική πρακτική δεκαετιών που έχουν περάσει προ πολλού σ' αυτή τη χώρα και καλό είναι να μην επιστρέψουμε σ' αυτές, ούτε ως μεμονωμένο γεγονός» συμπλήρωναν με νόημα. Μάλιστα απειλούν: «Αν ανακοινωθεί συνεργασία, θα κλιμακώσουμε την αντίδρασή μας» αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να στείλει προσωπική επιστολή ο Ευ. Βενιζέλος στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
    Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν να επικοινωνήσουν από το πρωί με την κυρία Γκερέκου. Αρχικά τους απαντούσε με μισόλογα, ενώ νέα προσπάθεια επικοινωνίας δεν καρποφόρησε αφού «έχει κλείσει το τηλέφωνο» όπως έλεγαν. Δεδομένου ότι την είδηση διαχέουν από την Συγγρού και η ίδια δεν την διαψεύδει, στην Χ. Τρικούπη διοχέτευσαν την ανακοίνωσή που είχε βγάλει η ίδια μόλις την περασμένη Δευτέρα προκειμένου να την εκθέσουν πολιτικά.
    Η είδηση της μεταγραφής της εκλεγμένης με το ΠΑΣΟΚ βουλευτού και υφυπουργού Πολιτισμού εξόργισε τη Χαριλάου Τρικούπη η οποία υπενθυμίζει ότι η ίδια η κυρία Γκερέκου πριν δυο ημέρες μόνη της διέψευδε τις φήμες που την ήθελαν να μετακομίζει στη Συγγρού.
    Αν και επίσημη ανακοίνωση για τη μεταγραφή της υφυπουργού Πολιτισμού δεν υπάρχει, τόσο κοντινά της πρόσωπα σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους, όσο και πηγές από τη ΝΔ επιβεβαιώνουν τη.... μετακόμιση.
    Eξαλλοι στη Χαριλάου Τρικούπη ανήρτησαν την δήλωση που είχε κάνει, τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, στην οποία βεβαίωνε ότι θα πολιτευθεί με το ...ΠΑΣΟΚ:
    «Η  διαδρομή μου στην πολιτική με δίδαξε ότι οι πολίτες αξιώνουν καθαρή θέση, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά.
    Γι’ αυτό και δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα.
    Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και, κυρίως, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύθηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις.
    Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συνεργασία και η ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Ο χρόνος θα δικαιώσει αυτή την προσπάθεια.
    Ενώνω τις δυνάμεις μου με εκείνες όσων ασπάζονται την ανάγκη για έναν ισχυρό τρίτο πόλο, με αναβαθμισμένη θέση σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής. Που θα κάνει πράξη μια άλλη στρατηγική για τη χώρα, αξιοποιώντας προς όφελος των πολλών τις δυνατότητες και την ασφάλεια που εγγυάται η συμμετοχή μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
    Αυτή την ελπίδα των συμπολιτών μου θέλω να εκφράσω.
    Και με αυτό το όραμα θα συνεχίσω την πορεία μου στο πλευρό τους».