ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Κουτσούμπας: Υπαρκτό και πιθανό το σενάριο ενός μεγάλου συνασπισμού



Νάτα, νάτα ! Ο ‘’Ρόμπερ Ντε Νίρο‘’ μας προετοιμάζει για την ‘’επόμενη μέρα’’.
    Δριμύτατη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ δεν αποκλείει και το σενάριο ενός μεγάλου συνασπισμού.
    Οπως αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News «στην πολιτική τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Άρα και το σενάριο ενός "μεγάλου συνασπισμού" είναι υπαρκτό και πιθανό. Ίσως όχι άμεσα όμως, σε μια πορεία ναι, εάν δεν υπάρξουν άλλες συνολικές ανατροπές και εξελίξεις»
    Οσο για το ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι από το σκίσιμο των μνημονίων και την κατάργησή τους με ένα άρθρο έχει περάσει στη διαπραγμάτευσή τους και στον «έντιμο» συμβιβασμό με τους εταίρους: «τα λαϊκά στρώματα όμως δεν ανακουφίζονται με ψίχουλα ελεημοσύνης που θα εξανεμίζονται την ίδια ώρα που θα δίνονται. Η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση προς όφελος του λαού, με τα διάφορα προτεινόμενα μείγματα διαχείρισης, όσο ακολουθείται ο δρόμος της ανάπτυξης στην οικονομία και την κοινωνία που μας έφερε ως εδώ και έχει όνομα -λέγεται καπιταλισμός- όσο είμαστε δεσμευμένοι σε συγκεκριμένες συμμαχίες όπως είναι οι αλυσίδες της ΕΕ, όσο αναγνωρίζουμε ένα χρέος για το οποίο δεν ευθύνονται τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας, που την πληρώνουν» επισημαίνει ο κ Κουτσούμπας.
    Οσο για το νέο κόμμα που ίδρυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, εκτιμά ότι «θα είναι ένα μεταβατικό σχήμα μέσα στις συγκεκριμένες συνθήκες που περνά το πολιτικό σύστημα» και επισημαίνει ότι καλείται να παίξει τον «συμπληρωματικό» του ρόλο, σε συνθήκες που το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ, έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει, με την πλειοψηφία των στελεχών και οπαδών του να έχει μετακομίσει προς το παρόν στο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μπορεί να τους ξανακερδίσει ούτε το υπάρχον ΠΑΣΟΚ, ούτε το νέο κόμμα του Παπανδρέου.
    Αναφορικά με τις προθέσεις του ΚΚΕ να «βγει στους δρόμους», ακόμα και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας εξηγεί: «Ο καναπές, η αναμονή, οι ψεύτικες αυταπάτες, η ανάθεση της μοίρας μας σε κάποιους εκπρόσωπους στη Βουλή είναι συνολικά καταστρεπτική για τον ίδιο το λαό, το κίνημα. Όποια πολιτική δύναμη -ακόμα και στα λόγια- θέλει να ονομάζεται αριστερή, προοδευτική θα πρέπει να το αποζητά αυτό, να το επιδιώκει. Κι όχι να το ξορκίζει όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή που το είπαμε. Βεβαίως και θα είμαστε στους δρόμους, όπως πάντα
    Τέλος, για τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, ο κ Κουτσούμπας σημειώνει ότι θα ανανεωθούν σε μεγάλο βαθμό. «Εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστήμονες, καλλιτέχνες, άνθρωποι που υπηρέτησαν στα σώματα ασφαλείας, στις ένοπλες δυνάμεις, φοιτητές, σπουδαστές. Μέλη, φίλοι του ΚΚΕ, άνθρωποι που συνεργάζονται σήμερα μαζί του και πριν μπορεί να ήταν στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και συναντήθηκαν μαζί μας στον κοινό αγώνα για το καλό του τόπου»