ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΣΜΑ.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΣΜΑ.   
http://roukoumoukou.blogspot.gr/
Τώρα που είναι άνοιξη και τα λουλούδια ανθίζουν, μια εποχή που από μόνη της εκπέμπει αισιοδοξία, έρχεται η φιλτάτη ημών  ( ημων ??? ) Κυβέρνηση να μας ανακοινώσει, εδώ και δύο μήνες ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ το οποίο και θα μοιραστεί στις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, για αποκατάσταση των αδικιών κτλ κτλ.
    Πάνω σε αυτό το θέμα, γράφτηκαν πολλά από αξιόλογους αρθρογράφους, οπότε το δικό μου άρθρο εκ πρώτης όψεως δεν προσθέτει τίποτα. ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΟΨΕΩΣ όμως…
    Από την αρχή, φαίνεται ότι το παιχνίδι είναι ‘’ΣΤΗΜΕΝΟ’’.
    Πώς είναι δυνατόν να έχει το κράτος πλεόνασμα ( πρωτογενές, δευτερογενές, πολυγενές, είναι αδιάφορο ) όταν χρωστάει σε ότι περπατάει στην Ελλάδα. Σε Εταιρείες, σε ιδιώτες, ακόμα και στην κουτσή Μαριώ ( όχι την Ρεπούση, αυτή τα παίρνει ‘’χοντρά’’ και μας δουλεύει…). Ακόμα και σε εμένα, χρωστάει 110 ευρώ από τον Σεπτέμβριο του 2013, από δαπάνη φαρμάκων. Θυμάστε, τότε με την απεργία.
    Επομένως, το πολυδιαφημισμένο ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ δεν υπάρχει. Πολλοί, το απέδειξαν και με άλλους τρόπους, καταλήγοντας στο ίδιο συμπέρασμα.
    Τι γίνεται τότε και θα ‘’βρέξει λεφτά’’ στα πορτοφόλια μας ?
    Μόνο οι χαζοί δεν καταλαβαίνουν, ότι το όλο σχέδιο είναι προεκλογικό, για να κατευνάσει κάπως την οργή του κόσμου κατά της  κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα θέματα. Από πού να αρχίσει κανείς? Από το  Υπουργείο Υγείας που ο όμορφος το μετονόμασε άτυπα σε ‘’Θανάτου’’ ? Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα…
    Βγαίνει λοιπόν ο πρωθυπουργός, και λέει ότι θα το μοιράσουμε στον κόσμο. Μπράβο ! Έλα όμως που ο κακός λύκος ( συγγνώμη, η ΤΡΟΙΚΑ ) δεν είχε έρθει ακόμα για να ‘’κουβεντιάσουμε λίγοι το θέμα’’ ?
    Ήρθε λοιπόν, και με το που ήρθε, έφερε τις απόλυτες αντιρρήσεις της. Όμως εμείς οι καλοί, που ενδιαφερόμαστε για το λαό, ‘’της δώσαμε να καταλάβει’’ και να κόψει το ‘’παραμύθι’’ της. Δικά μας λεφτά είναι, ό τι θέλουμε τα κάνουμε ! Θα τα μοιράσουμε στον κόσμο !
    Αμέσως τα κοράκια, μπήκαν στη θέση τους. ‘’Αμάν, εδώ δεν μας παίρνει άλλο! Αυτοί είναι αποφασισμένοι! ‘’
    Έ, κόψαμε και εμείς λιγάκι, και θα μοιράσουν μόνο 500.000.000 ευρώ.
    Εάν όλο το παραπάνω δεν είναι σκηνοθεσία, τοτε τι είναι ??? Για αυτό λέω ότι το παιχνίδι είναι ‘’στημένο’’ και η τράπουλα ‘’σημαδεμένη’’.
    Προφανώς, σε κάποια στιγμή έγινε μια κουβέντα κάπως έτσι.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Παιδιά, ξέρετε  έρχονται εκλογές για Ευρωκυνοβούλιο και Δημοτικές. Κάτι πρέπει να κάνουμε, να τους ξαναφέρουμε ‘’μέσα’’.
ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ‘’ΕΤΑΙΡΟΙ’’ ΜΑΣ. Δηλαδή, τι θέλετε να κάνετε ? Αυτό που θέλουν είναι τα λεφτά που τους κλέψαμε μαζί. Εμείς , πίσω δεν τα δίνουμε!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ακριβώς έτσι, έχετε δίκιο. Θα κάνουμε όμως ένα κόλπο. Θα ανακοινώσουμε ότι υπάρχει πλεόνασμα στον προ’υ’πολογισμό και θα το μοιράσουμε στο λαό…
ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ‘’ΕΤΑΙΡΟΙ’’ ΜΑΣ. Πλάκα μας κάνετε τώρα ? Ποιο πλεόνασμα, εσείς κοντεύετε να βουλιάξετε!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Εντάξει, αυτό το ξέρουμε, αλλά είπαμε, κόλπο θα κάνουμε ! Θα πούμε ότι έχουμε πλεόνασμα, ότι θα το μοιράσουμε, και μετά εσείς θα έρθετε για ‘’διαπραγματεύσεις’’, ως συνήθως πρίν από τη ‘’δόση’’ μας. Θα σας το πούμε, και εσείς θα φέρετε αντιρρήσεις. Τα κανάλια και οι εφημερίδες, που έτσι και αλλιώς δικά μας είναι,  θα φέρουν τον κατακλυσμό, θα κάνετε ότι φεύγετε, θα ξαναέρχεστε και με τα πολλά, θα συμφωνήσετε να μοιράσουμε 500.000.000 ευρώ.
ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ‘’ΕΤΑΙΡΟΙ’’ ΜΑΣ. Μα αφού δεν τα έχετε !
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Δηλαδή τι θέλετε ? το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αξιωματική αντιπολίτευση ? Γιατί, εκεί θα καταλήξουμε όπως πάμε !
ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ‘’ΕΤΑΙΡΟΙ’’ ΜΑΣ. Μάλλον δίκιο έχετε ! Και καλά, τα δώσαμε. Πώς θα τα πάρουμε πίσω ?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Έλα μωρέ τώρα! Τα παίρνουμε πίσω ό τι ώρα θέλουμε ! Λίγο με εφορία, λίγο με φάρμακα, λίγο με ακίνητα, λίγο με διόδια, δεν είναι και μεγάλο το ποσό σε σχέση με όσα χρωστάμε! Ο βρεγμένος, δεν φοβάται την βροχή!
ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ‘’ΕΤΑΙΡΟΙ’’ ΜΑΣ. Λοιπόν, έχετε δίκιο. Αυτό θα κάνουμε! Τώρα αρχίζουμε και καταλαβαίνουμε πώς τα καταφέρνατε τόσα χρόνια και τους δουλεύατε όλους. Μέχρι και εμάς δουλεύατε!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Πάνε αυτά τώρα! Είμαστε μαζί σε όλα. Για να είμαστε όμως, πρέπει να είμαστε και στην εξουσία!
    Αμφιβάλει κανείς ότι αυτή η υποθετική συνομιλία θα μπορούσε να είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, με άλλες λέξεις αλλά με το ίδιο νόημα ?   
Πάμε παρακάτω τώρα.  Σε ποιους θα μοιραστούν τα λεφτά έχει αναλυθεί από πολλούς και πολύ σωστά. Κοινό συμπέρασμα, ότι ΟΣΟΙ πάρουν κάτι, θα είναι πάνω – κάτω 500 ευρώ. Ποσό σημαντικό για πολλούς, που θα ‘’βουλώσουν’’ κάποιες τρύπες.
    Εγώ σας λέω το άλλο. Ότι όλοι ανεξαιρέτως, χωρίς προ’υ’ποθέσεις και ‘’πλαφόν’’ , θα πάρουν όχι 500, αλλά 1.000, 2.000, 5.000 ή και περισσότερα. Λύνεται το πρόβλημα και όλα είναι μέλι – γάλα? ( γάλα? Τι το θυμήθηκα τώρα αυτό !)
    Η όλη κατάσταση, μου θυμίζει Εταιρεία που έχει κέρδη και δίνει ΜΕΡΙΣΜΑ στους μετόχους. Εδώ, Εταιρεία είναι το Ελληνικό Δημόσιο ( έτσι το κατάντησαν ) και μέτοχοι όλοι εμείς. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται στην συγκεκριμένη περίπτωση.
    Άντε και τα πήραμε τα 500 ευρώ, ή όσα τελος πάντων δώσουν σε όσους δώσουν. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, σε μια βδομάδα το πολύ, πήγαν σε υποχρεώσεις, που έχουμε ή νομίζουμε ότι έχουμε. Και ξέρετε πού θα καταλήξουν φυσικά, έ ? Στους επίσημους Τοκογλύφους! Στις Τράπεζες δηλαδή! Και στη συνέχεια, πάλι τα ίδια! Είναι λύση αυτή? Το ‘’άντε πάρε και εσύ κάτι’’, είναι ένα φιλοδώρημα, λίγο μεγαλύτερο από αυτό που αφήνουν στις ταβέρνες και τα 5*ξενοδοχεία που συχνάζουν! Σίγουρα μεγαλύτερο από αυτό που δίνουν στους ‘’ένστολους’’ θυρωρούς, ταξιθέτες και παρκαδόρους που τους εξυπηρετούν. Καμμία αντίρρηση ? Ωραία! Πάμε παρακάτω.
    Δεν ξεχωρίζω στρατιωτικούς  ( εν ενεργεία και αποστρατεία) και δημοσίους υπαλλήλους ( συνταξιούχους και εργαζόμενους ). Όλους τους έχουν ‘’ρημάξει’’, άλλους περισσότερο άλλους λιγώτερο. Φυσικά, εξαιρέθηκαν ‘’οι δικοί τους άνθρωποι’’, κάποιες ειδικές κατηγορίες ‘’δημοσίων’’ υπαλλήλων. Ξέρετε ποιες είναι.
    Ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, θα ήταν η αποδοχή του γεγονότος της παρανο’ι’κής περικοπής των μισθών και των συντάξεων, και η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ της επαναφοράς ή έστω της αισθητής βελτίωσης των αποδοχών. Όμως, κάτι τέτοιο, δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Μόλις εχθές, ο Στουρνάρας δήλωσε ότι «Τα περισσότερο επώδυνα είναι πλέον πίσω μας». Άρα, ακολουθούν ΑΠΛΩΣ ΕΠΩΔΥΝΑ μέτρα. Ας διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις, που η κάθε μία έχει τη σημασία της.
    Έχουν την εντύπωση λοιπόν , ότι με το ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ ή έστω το ΜΕΡΙΣΜΑ, θα καταλαγιάσουν την λα’ι’κή οργή και αγανάκτηση. Μάλλον τους μειδίασαν μειδίαμα πλάνο ! Εάν προσπαθούν με π@@@ες να βάψουν τα αυγά, τώρα που το Πάσχα πλησιάζει και αυτό, μάλλον θα τα κάνουν χρώματος σκατί.
    Σημασία έχει, πως με τέτοια τερτίπια, τα πρόβατα δεν ξαναμπαίνουν στο μαντρί. Εγώ τουλάχιστον, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ !
Ανδρέας Μελεζιάδης

Συνταγματάρχης εα