ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Toυ έφαγαν την περιουσία λίγο πριν πεθάνει



Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βανταράκη
zougla.gr

    Με μία περίεργη υπόθεση έχουν έρθει αντιμέτωπες οι Aρχές, καθώς εξαμελής ομάδα επιτηδείων φέρεται να οικειοποιήθηκε μέσω πλαστογραφιών τη μυθική περιουσία που κληροδότησε γιατρός στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.
    Εγκληματική ομάδα οικειοποιήθηκε μεγάλη περιουσία γιατρού μέσω πλαστογραφιών Όλα ξεκίνησαν όταν ο γιατρός ονόματι Π.Σ., γιος καθηγητή της Καρδιολογίας, ο οποίος πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είχε παιδιά και στενούς συγγενείς, ενημερώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο.
    Έτσι, συνέταξε τη διαθήκη και κατέστησε αποκλειστικό του κληρονόμο την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.
    Ο γιατρός είχε μεταξύ άλλων και ένα ξενοδοχείο στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με πολυτελείς σουίτες, οι οποίες αποφέρουν 750.000 ευρώ τον χρόνο, καθώς ενοικιάζονται έναντι 1.500 ευρώ την ημέρα.
    Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από πρόσωπα της εμπιστοσύνης του εκλιπόντος, αφού διέρρηξε αρχικά το σπίτι του γιατρού, αφαιρώντας αντικείμενα μεγάλης αξίας, τα κλειδιά του ξενοδοχείου και του χρηματοκιβωτίου του, απέσπασε έγγραφα και προσωπικά του στοιχεία (σφραγίδες και υπογραφές), με τα οποία κατασκεύασε με τη μέθοδο της ψηφιακής φωτομεταφοράς εικονικά μισθωτήρια νοικιάζοντας το κατάλυμα σε ομάδα επιχειρηματιών με αμφίβολες δραστηριότητες αντί 33.000 ευρώ ετησίως έως το 2032
    Μάλιστα, οι επιτήδειοι θεώρησαν το γνήσιο της υπογραφής του γιατρού στο πλαστό μισθωτήριο έναν μήνα πριν αποβιώσει και με σφραγίδα που είχε ήδη αποσυρθεί από το ΚΕΠ Ιλίου.
    Μέσα από ένα πλέγμα εταιρειών στις οποίες μετέχουν υπερήλικες στήθηκαν οι εικονικές μισθώσεις από τους εμπλεκομένους, οι οποίοι εξαπάτησαν ακόμα και τη ΔΕΗ προκειμένου να πάρουν ρεύμα για το ξενοδοχείο. Ειδικότερα, απέστειλαν έγγραφα μέσω φαξ χρηματιστηριακής εταιρείας όπου εργάζεται ο επιχειρηματίας, ο οποίος, ενώ εμφανίζεται να εκμεταλλεύεται το κατάλυμα, δηλώνει άγνοια για την υπόθεση.
    Σύμφωνα με την τοπική κοινωνία, το πλήγμα που προκαλείται στον τουρισμό είναι μεγάλο και οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται να προστεθούν στον γενικότερο θόρυβο που είχε δημιουργηθεί από τη διαπίστωση ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργούσε αποκλειστικά με εργαζομένους οι οποίοι δεν ήταν ντόπιοι.
    Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ο πρόεδρος και ο νομικός σύμβουλός της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τις εισαγγελικές αρχές για να προστατεύσουν την κληρονομιά που άφησε ο Π.Σ.
    Ο γιατρός απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2013 και έως τον θάνατό του λειτουργούσε προσωπικά το ξενοδοχείο.