ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ



Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
    Πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. σε επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στην Πάτρα και στο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας, κατσάδιασε και εξέθεσε τον Ταξίαρχο Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, ενώπιον των υφισταμένων του. Παρουσιάστηκε αγανακτισμένος στην αστυνομική Διεύθυνση Πατρών, δεν ξέρω για ποιους άλλους, ένας από ότι φάνηκε ήταν, στην συγκέντρωση δεν ήθελε τους Αξιωματικούς, αλλά τους απλούς αστυφύλακες (σημ. τα παιδιά όπως τους απεκάλεσε), για να μιλήσει ενώπιόν των, αλλά από αυτούς οι περισσότεροι ευρίσκοντο δυστυχώς την στιγμή εκείνη σε Υπηρεσία. Ο λόγος για τον οποίο ζήτησε τους Αστυφύλακες, χαρακτηρίζεται, κατά την γνώμη μου, μεμπτός, επιπόλαιος και απαράδεκτος και δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο.
    Εκείνο που μας έκαμε αλγεινή εντύπωση, κάθε σκεπτόμενο Έλληνα, είναι η απαράδεκτη από πάσης πλευράς συμπεριφορά του κ. Υπουργού προς τον Ταξίαρχο Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας παρουσία των Υφισταμένων του. Και αυτό για τους παρακάτω σοβαρούς λόγους:
ΠΡΩΤΟΝ: Ο κ. Υπουργός Δημοσίας τάξεως, όφειλε να  γνωρίζει ότι,  οι βασικές αρχές της Κυβέρνησης, μεταβιβάζονται στα μάχιμα στελέχη του Αστυνομικού Σώματος δια μέσου των φυσικών Προϊσταμένων του και ουδέποτε ο Υπουργός απ’ ευθείας στους μάχιμους Αστυφύλακες. Αυτός είναι βασικός Κανόνας λειτουργίας Υπουργείων, όπως είναι και ειδικώς του Υπουργείου στο οποίο προΐσταται. Ο κ. Υπουργός φάνηκε ότι αγνοεί παντελώς τον τρόπο αυτό λειτουργίας του Υπουργείου του.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Στην προκειμένη περίπτωση, η στοιχειώδης ευγένεια και η δεοντολογία λειτουργίας της Αστυνομίας, επιβάλλει κ. Υπουργέ εάν θέλετε να επισημάνετε ή και να παρατηρήσετε κάτι, που έχετε όλο το δικαίωμα, οφείλατε να καλέσετε τον κ. Ταξίαρχο Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, στο γραφείο του ή στο Γραφείο σας για να τον παρατηρήσετε ή ακόμη και να τον επιπλήξετε ουδέποτε παρουσία των υφισταμένων του.
    Κ. Υπουργέ όχι μόνο δεν γνωρίζετε βασικούς Κανόνες Ηγεσίας, αλλά δεν σεβαστήκατε ακόμη τον άνθρωπο αυτόν, ο οποίος επί 30 και πλέον χρόνια παλεύει με το Έγκλημα για την ασφάλεια της Χώρας μας και τον εκθέσατε ενώπιον των Υφισταμένων του.
ΤΡΙΤΟΝ: Το Έργο της Αστυνομίας μας, εκτελείται από όλη την Ιεραρχία του, από τον Αρχηγό της Αστυνομίας μέχρι τον νεότερο Αστυφύλακα. Μέσα στην αυστηρή αυτή Ιεραρχία και με βάση την πειθαρχία, δίδονται οι εντολές, σχεδιάζονται οι αποστολές και εκτελούνται με την άμεση και συνεχή επίβλεψη της Ιεραρχίας.
    Εσείς κ. Υπουργέ ζητήσατε να δείτε μόνο τους αστυφύλακες, γιατί;
    Δυστυχώς! διότι καίτοι νέος σε ηλικία, έχετε κι εσείς εμβολιασθεί με το άθλιο μικρόβιο της παλαιοκομματικής νοοτροπίας.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Σε μία πολεμική Στρατιωτική Επιχείρηση απέναντί μας έχουμε εχθρό αντίπαλο, ο οποίος επιβουλεύεται την ακεραιότητα της Πατρίδος μας, (με όποιες συνέπειες στην Δημοκρατία και την Ελευθερία μας). Η Αποστολή του Στρατού εκτελείται με σχεδίαση επιχειρήσεων εκ των προτέρων βάσει εκτιμήσεων από τα επιτελεία και διεξαγωγή των επιχειρήσεων στην συνέχεια στο πεδίο της Μάχης, δια διαταγών πεδίου Μάχης.
- Το ίδιο συμβαίνει και στην Αποστολή της Αστυνομίας που καθημερινά μάχεται. Εδώ όμως η Αστυνομία έχει ένα πολύ δύσκολο και διαφορετικό έργο, διότι απέναντί της έχει, κατά βάση παιδιά, τα δικά μας παιδιά, στα οποία σκόπιμα κάποιοι έχουν ενσταλάξει στο υποσυνείδητό τους, το μίσος και στον τρόπο διεκδίκησης την βία και την καταστροφή. Οι Επιχειρήσεις αυτές είναι πολύ δύσκολες και γι’ αυτούς που θα σχεδιάσουν την αποστολή και σ’ αυτούς που θα την προετοιμάσουν, αλλά και σ’ αυτούς που θα την επιβλέψουν και θα την εφαρμόσουν στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της Πατρίδος μας. Το δύσκολο έργο των επιχειρήσεων αυτών στην σχεδίαση και εκτέλεση είναι, να δώσει την δυνατότητα στους νομοταγείς πολίτες να ενασκήσουν την νόμιμη διαμαρτυρία που προβλέπει η Δημοκρατία μας και από την άλλη να κατορθώσουν μέσα από το πλήθος να απομονώσουν τους ταραξίες, να τους αφοπλίσουν από τα αγχέμαχα όπλα (πέτρες, καπνογόνα, μολότοφ, καδρόνια κ.λπ.). Αλλά! χωρίς να ματώσει, αν είναι δυνατόν, ρουθούνι. Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, το οποίο όμως δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς.
    Σκεφθείτε το δυσκολότερο της Σχεδίασης, επίβλεψης και εκτέλεσης της αποστολής της Αστυνομίας, όταν απέναντί των έχουν, αδίστακτους ανθρώπους με πολεμικά όπλα στην κατοχή των.
    Άραγε εσείς κ. Υπουργέ γνωρίζετε πώς αυτό το προσωπικό, επί καθημερινής βάσεως, φέρει εις πέρας την τόσο δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή του, ώστε να προσαρμόσετε πολύ προσεκτικά την συμπεριφορά σας απέναντί των. Έχουμε πολλές επιφυλάξεις.
ΠΕΜΠΤΟΝ: Ο Υπουργός Εθν. Άμυνας διοικεί το Στράτευμα διά των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας. Ο Αρχηγός του Γεν. Επιτελείου Στρατού διοικεί το Στρατό Ξηράς διά των Σωματαρχών του, οι Σωματάρχες διά των Μεράρχων των και οι Διοικητές Μονάδων δια των Λοχαγών των. Σε κάθε μορφής ομιλία, παρευρίσκεται όλο το προσωπικό της Μονάδας. Διότι κάθε προτροπή, παραίνεση, διαταγή προϊσταμένου για να εφαρμοσθεί χρειάζεται, την σχεδίαση, επίβλεψη για εφαρμογή και εκτέλεση, άρα η αποστολή αυτή απαιτεί όλο το προσωπικό το οποίο δεν χωρίζεται ποτέ. Πλην ειδικών περιπτώσεων.
    Το ίδιο είναι και στην Αστυνομία. Διοικείται το Σώμα δια των Διοικητών του, δεν έχετε κανένα δικαίωμα ν’ απευθυνθείτε στο προσωπικό μιας Διοίκησης της Αστυνομίας χωρίς την Ηγεσία του, αυτή είναι η δεοντολογία για την εκτέλεση της αποστολής.
    Εσείς κ. Υπουργέ φαίνεται άλλο είχατε στο νου σας και όχι κατευθύνσεις για την καλύτερη εκτέλεση της Αποστολής. Πιστεύουμε! ότι χρειάζεσθε εκπαίδευση και αγωγή στην διοίκηση εμψύχου Υλικού.
ΗΓΕΤΗΣ: Το κυρίως προνόμιο του ηγέτη είναι, να ζωντανεύει ελπίδα στις ψυχές των ανθρώπων. Μόνο από εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ν’ ανθίζει χαμόγελο, να βουρκώνουν μάτια, να γεννιέται στην θέα του, αυθόρμητα στο πλήθος γιορτή.
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α. Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.