ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Μπαλτάκος: «Ψάχνουμε στρατιωτικό να ηγηθεί του κόμματος»



Θοδωρης Δαφέρμος
    Την πρόθεση του να ηγηθεί στρατιωτικός της νέας πολιτικής κίνησης που ετοιμάζει αποκαλύπτει σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Νewsit ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.  Προσθέτει όμως, ότι αν δεν καρποφορήσουν αυτές οι προσπάθειες θα ηγηθεί ο ίδιος.
    Παράλληλα ο κ. Μπαλτάκος …κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές υποστηρίζοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο επικίνδυνος από τα μνημόνιο».
    Υπογραμμίζει ότι νέο κόμμα θα κινείται στο χώρο της Δεξιάς ενώ δηλώνει ότι πρόκειται να συνεργαστεί μόνο με κεντροδεξιά κόμματα.
    Τέλος, ο κ. Μπαλτάκος ασκεί δρυμεία κριτική στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «φοβική» τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα.
- Κύριε Μπαλτάκο ανακοινώσατε τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα με το όνομα «ΡΙΖΕΣ». Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε θα ηγηθείτε ο ίδιος ή θα προτείνεται κάποιο άλλο πρόσωπο για την ηγεσία του;
    Πρόθεση μας είναι να ηγηθεί στρατιωτικός. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε και μόνο, εφ’ όσον βέβαια και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες συμφωνήσουν, θα αναλάβω την Προεδρία.
- Εχετε υποστηρίξει ότι το νέο κόμμα θα είναι αντιμνημονιακό. Παρόλα αυτά ο κ. Καπερνάρος που όπως όλα δείχνουν θα συμμετέχει στο νέο εγχείρημα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει για Προέδρο της Δημοκρατίας. Πως συμβαδίζουν αυτά τα δυο δηλαδή από τη μια να είστε αντιμνημονιακοί και από την άλλη να συναινείτε στη συνέχιση αυτής της κυβερνητικής πολιτικής;
    Δεν μας απασχολεί μόνο το μνημόνιο. Το μνημόνιο σήμερα είναι αύριο δεν είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο επικίνδυνος από τα μνημόνιο. Δεν θέλουμε να είμαστε εμείς που θα φέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
- Σε πρόσφατη τηλεοπτική σας εμφάνιση, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπατε «ξέρω τι κάνει, ξέρει τι κάνω». Τον έχετε ενημερώσει για το νεο εγχείρημά σας;
    Γνωρίζει όσα απαιτείται να γνωρίζει και φυσικά δεν συμφωνεί. Αλλά ¨Φίλος ο Πλάτων, φιλτάτη η αλήθεια¨ και μόνη αλήθεια είναι η πατρίδα μας. Προχωράμε.
- Οι συναντήσεις με στρατιωτικούς όπως ο Φράγκος Φραγκούλης και ο Κώστας Ζιαζιάς δεν φαίνεται να καρποφόρησαν. Ποιο είναι το σχόλιο σας;
    Δεν υπήρχε θέμα καρποφορίας η μή. Μόνο ανιχνευτικές συναντήσεις έγιναν. Τίποτα περισσότερο.
- Με το κόμμα του Χρήστου Ζώη θα υπάρξει συμφωνία;
    Όχι. Με τον κ. Ζώη είμαστε φίλοι. Τον πιστεύω σαν πολιτικό. Οι γονείς του ήταν μετανάστες στην Γερμανία και αυτός έγινε Υπουργός. Δεν υπάρχει κάτι άλλο όμως.
- Στις εκλογές θα κατεβείτε ως αυτόνομος κομματικός μηχανισμός;
    Αυτό θα κριθεί από την ηγετική ομάδα του κόμματος, όταν αυτό αποκτήσει νομική οντότητα.
-Ποια θα είναι η ιδεολογική ταυτότητα του κόμματός σας; Και με ποιες πολιτικές δυνάμεις μπορείτε να συνεργαστείτε;
    Είμαστε δεξιοί. Τελεία και παύλα. Ούτε κεντροδεξιοί, ούτε ακροδεξιοί, ούτε αριστεροδεξιοί. Θα συνεργασθούμε με οποιαδήποτε ανήκει στην κεντροδεξιά ή την δεξιά.
- Πως κρίνετε τις διαπραγματεύσεις με τη τρόικα και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης;
    Πολύ φοβική. Αντί να φοβούνται εκείνοι για την αποτυχία του ¨success story¨ και την συνακόλουθη κατάρρευση του Ευρώ, φοβόμαστε εμείς.