ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ανησυχία Παπούλια για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τις περικοπές



    Την έντονη ανησυχία για το εάν οι περικοπές στις αποδοχές στους υπαξιωματικούς και υπαξιωματικούς έχει επιπτώσεις στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας  Νίκο Δένδια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας  Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντηση που είχαν στο Πεντάγωνο, το μεσημέρι της Δευτέρας.
    «Φοβάμαι ότι οι περικοπές μπορεί να έχουν επηρεάσει την ασφάλεια της Εθνικής Άμυνας», είπε χαρακτηριστικά ο  Κάρολος Παπούλιας για να σπεύσει ο  Νίκος Δένδιας να τον διαβεβαιώσει ότι το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο από την οικονομική κρίση.
    Εξερχόμενος από το γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας , ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι το επίπεδο εκπαίδευσης των στελεχών είναι πολύ υψηλό και η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας πολύ μεγάλη! Υπογράμμισε παράλληλα και όχι τυχαία ότι η ευρύτερη περιοχή μας κλυδωνίζεται από πολλούς κινδύνους και είναι πολύ σημαντική η αποτρεπτική ισχύ που διαθέτουμε.
    Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται το Πεντάγωνο για δύο λόγους. Πρώτον για να ενημερωθεί για τα εθνικά θέματα της χώρας μετά τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ και δεύτερον για να δείξει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό της πολιτείας προς το ένστολο προσωπικό του Πενταγώνου. Τόσο για τους αξιωματικούς όσο και για τους υπαξιωματικούς και τους έφεδρους οπλίτες.
    Αυτή τη φορά, το σχόλιο ακολουθεί το δημοσίευμα.
    Καλά, έπρεπε να περάσουν 4 χρόνια, να τελειώνει η θητεία του και ο κ. Παπούλιας να… ‘’ανησυχήσει’’ για τα όσα γίνονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ? Τόσο καιρό, κοιμόταν όρθιος ή καθιστός ? Και μην βγεί κανένας εξυπνόβλακας και πεί ότι θίγω τους Θεσμούς. Όπως έχουμε κάνει το Σύνταγμα, εάν στη θέση του Προέδρου Δημοκρατίας , οποιουδήποτε προέδρου, βάζαμε ένα .. τοτέμ ( σαν τα ινδιάνικα ), την ίδια χρησιμότητα και λειτουργικότητα θα είχε. Και θα μας κόστιζε και φτηνότερα, μια γυάλα για προστασία και λούστρο για τα ξύλινα μέρη.
    Πού ήταν ο κ. Πρόεδρος τόσο καιρό ? Τώρα ξύπνησε ? Τώρα κατάλαβε, ή άρχισε να καταλαβαίνει την πραγματικότητα ? Εάν ήταν… Θεσμός, εδώ και χρόνια, όταν κατάλαβε ( γιατί ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μην κατάλαβε ) πού πήγαινε η υπόθεση, θα έκανε το αυτονόητο για Έλληνα Πρόεδρο Δημοκρατίας, με τις αρμοδιότητες που πλέον έχει. Θα έβγαζε διάγγελμα προς τον Ελληνικό Λαό, αποκαλύπτοντας την λαμογοποίηση των πολιτικών, και θα ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΟ, όμορφα, σωστά και αντρίκια. Τώρα, στις εσχατιές του πολιτικού του βίου,…. ‘’ανησυχεί’’ !
    Είναι αργά για ανησυχίες τώρα, εκεί που έφτασαν τα πράγματα.
    Όσο για τον άλλον, τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης ? Έχει – δεν έχει ένα μήνα στη θέση, και αμέσως είναι σε θέση να …διαβεβαιώνει ότι ‘’το αξιόμαχο δεν έχει επηρεασθεί ούτε στο ελάχιστο από την οικονομική κρίση’.
    Σε ποιόν τα λέει ? Είναι σαν τις ανακοινώσεις σε ασκήσεις Ψυχολογικού Πολέμου, κακόγουστες, επιβαλόμενες και αναμενόμενες. Μήπως βασίζεται στις ενημερώσεις των   συμβούλων, παρατρεχάμενων και άλλων  τρωκτικών που περιδιαβαίνουν στο γραφείο, ή τα λέει επειδή αυτό πρέπει να πεί ? Μάλλον το δεύτερο
    Από πού βγάζει ο κ. Δένδιας αυτά τα συμπεράσματα ? Από ό τι του λένε ΔΗΜΟΣΙΩΣ στις επισκέψεις του? Αυτά ΠΡΕΠΕΙ να του πούν, αυτά του λένε. Από τις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ασκήσεις των ΕΔ ? Του είπε κανένας πώς γίνονται οι ασκήσεις ? Έμαθε παγκοσμίως για καμιά αποτυχημένη άσκηση ?
    Το χειρότερο όλων, είναι το ότι την πραγματικότητα την γνωρίζουν καλά . Και την κρύβουν ‘’κάτω από το χαλί’’.
    Αποστολή των ΕΔ είναι η ΠΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΝ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Εάν λοιπόν, σαν πόλεμο εννοούν κάτι παληκαρισμούς και ‘’τσαμπουκάδες’’ σαν τις αναχαιτίσεις, σαν τα Ίμια, σαν συνοροκαυγάδες, εντάξει. Προφανώς υπολογίζουν ότι εάν γίνει ‘’τίποτα’’, θα κρατήσει 2-3 μέρες και θα μας σταματήσουν οι σύμμαχοι και φίλοι μας. Και για τόσο, είμαστε ( υποθέτω ) έτοιμοι. Εάν όμως κρατήσει λίγο παραπάνω, τι θα γίνει ? Θα παρακαλούμε τους… ‘’φίλους’’ μας , όπως ο αλήστου μνήμης αλλά πάντα παρών κουλουρτζής, να μεσολαβήσουν για να τους ευχαριστήσουμε κατόπιν?  Πρέπει να καταλάβουν, ότι με μιάμιση Μεραρχία, εκατό αεροπλάνα και δέκα βαπόρια, πόλεμος δεν γίνεται !
    Εκτός και εάν υπολογίζουν στην στράτευση ποικιλόχρωμων αλλοδαπών που θα τους στείλουν στη μάχη να σώσουν αλαλάζοντες την Ελλάδα. Μήπως όμως γυρίσουν μπρός – πίσω ?
    Και δεν έθιξα καθόλου το ΒΑΣΙΚΟ θέμα του ΗΘΙΚΟΥ. Αυτό που έμαθα από τον παππού μου, είναι ότι ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΕΙ. Ο νοών, νοείτο !