ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ακτινοβολία κινητών για παιδιά



Μακάρι να το καταλάβει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ από αυτούς που δεν το έχουν καταλάβει ακόμα και εκθέτουν σε αυτό το θανάσιμο κίνδυνο ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ !
Το έστειλε ο Φράγκος Φραγκούλης
Χρήστος Μουσουλιώτης wifisos.wordpress.com
    Έχει πάρει εφιαλτικά επικίνδυνες διαστάσεις για τη δημόσια υγεία η απόλυτη άγνοια και μερικές φορές η αυτοκαταστροφική ηλιθιότητα που επικρατεί στη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών ασύρματων τηλεφωνικών συσκευών.
    Παρά τις προειδοποιήσεις ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων είναι επικίνδυνη για τα παιδιά έχει παγιωθεί η κατάσταση να περπατάμε στο δρόμο και να βλέπουμε νεαρές μητέρες με σχεδόν νεογέννητα στην αγκαλιά τους να μιλάνε με κάποιον στο κινητό, αγνοώντας τον μεγάλο κίνδυνο και τη βλάβη που προξενούν στο νήπιο και ότι το πεδίο ακτινοβολίας τού κινητού τηλεφώνου σαρώνει, (εκτός από τον εαυτό τους και το παιδί τους), τα πάντα γύρω σε έναν κύκλο 10 περίπου μέτρων!
    Η έρευνα από τον Δόκτορα Om Gandhi ήδη από το 1997 έδειξε ότι υπάρχει μέγας κίνδυνος για τα παιδιά από την μικροκυματική ακτινοβολία των κινητών. Η ακτινοβολία έχει την ικανότητα να διαπερνά την οστική μάζα τού κρανίου στους ενήλικες 25%, στα παιδιά 10 ετών 50% και στα παιδιά 5 ετών 75% επειδή τα οστά είναι αναπτυσσόμενα. Σκεφτείτε αυτό που συμβαίνει στα βρέφη και σε δίχρονα – τρίχρονα παιδιά όταν οι γονείς μιλούν στο κινητό και αυτά βρίσκονται πολύ κοντά τους.
    Βεβαίως υπάρχουν κι εκείνοι που θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα όταν μπαίνοντας στο λεωφορειάκι που θα τους μεταφέρει μακριά ή προς το αεροπλάνο και αγνοώντας ότι το μεταλλικό περίβλημα τού οχήματος αναγκάζει το κινητό να δεκαπλασιάζει την ακτινοβολία του, σπεύδουν να ειδοποιήσουν κάποιον ότι αυτή τη στιγμή μόλις έφθασαν ή φεύγουν. (Ετοιμάστε τα τύμπανα!..)

    Όλοι ή σχεδόν όλοι, χάρη στην έξυπνη τακτική των πολυεθνικών, αγνοούν ότι δεν υπάρχει ούτε μια εργασία στην οποία να αναφέρεται ότι έχει διεξαχθεί έλεγχος των επιδράσεων τής ασύρματης ακτινοβολίας, ας πούμε από ταυτοχρόνως 15 κινητά, 50 δίκτυα εσωτερικής ασύρματης επικοινωνίας εντός τού αεροδρομίου, πολλαπλών κεραιών Wi-Fi, πέντε – έξι κεραιών κινητής τηλεφωνίας, μερικών ραντάρ, και ακτινοβολιών ΤETRA τής αστυνομίας, για να αναφέρω αυτά τα ελάχιστα, όπως είναι η περίπτωση των συνθηκών που επικρατούν σε ένα μέτριο ελληνικό αεροδρόμιο, όπως αυτό τής Θεσσαλονίκης.
    Επίσης αγνοούν ότι συνήθως οι έρευνες που διεξάγονται αφορούν τον έλεγχο και την καταγραφή των αποτελεσμάτων μιας μόνο πηγής ακτινοβολίας και για περιορισμένο διάστημα. Με άλλα λόγια διεξάγονται πειράματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ζωή, επειδή εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι ο κάθε άνθρωπος πλήττεται σήμερα ταυτοχρόνως από πολλαπλές πηγές ακτινοβολιών. Για παράδειγμα πλήττεται από τα περίπου 25 Wi-Fi των γειτόνων του. Από τις ακτινοβολίες πέντε έξι πύργων κινητής τηλεφωνίας. Από τις ακτινοβολίες των ραδιοερασιτεχνών. Από τις ακτινοβολίες των κεραιών τηλεόρασης, και τής ραδιοφωνίας. Από τις ακτινοβολίες ΤΕΤRΑ, (πυροσβεστικής, αστυνομίας) τις ακτινοβολίες από τη συνομιλία με κινητά ή ασύρματα τηλέφωνα που γίνονται από τους γείτονές του κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.
    Τραγική περίπτωση άγνοιας αποτελούν επίσης εκείνοι που για λόγους ευκολίας έχουν αντικαταστήσει το σταθερό τους (ασφαλές) τηλέφωνο με ασύρματο το οποίο όταν δεν έχει τη λειτουργία “ύπνου”, την οποία δεν διαθέτουν τα περισσότερα. Από τη στιγμή που είναι συνδεδεμένο στην ηλεκτρική παροχή ακτινοβολεί το χώρο με συνεχή και επικίνδυνα μεγέθη ασύρματης ακτινοβολίας ημέρα και νύχτα!
    Είχα την ατυχία να βρεθώ σε φαρμακείο για να αγοράσω ομοιοπαθητικά φάρμακα και ο (πανάσχετος) φαρμακοποιός είχε πάνω στον πάγκο του δύο έξυπνα κινητά ενώ εκείνη τη στιγμή συνομιλούσε χρησιμοποιώντας ασύρματο τηλέφωνο!
    Φυσικά έγινα έξαλλος, αλλά του είπα όσο πιο ήρεμα μπορούσα ότι είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία, επειδή δίνει φάρμακα που πιθανότατα δεν λειτουργούν και του εξήγησα ότι το ασύρματο τηλέφωνό του στέλνει κάθε στιγμή ακτινοβολία παντού στο χώρο και δυστυχώς όχι μόνο στο χώρο όπου βρίσκεται το φαρμακείο του, αλλά ακόμα και σε οικογένειες και ειδικά σε παιδιά που βρίσκονται έξι έως εφτά ορόφους πάνω από αυτόν. Το φαρμακείο είναι σε ισόγειο πολυκατοικίας.
    Του είπα επίσης ότι η πανεπιστημιακή καθηγήτρια βιολογίας Magda Havas έχει ζητήσει από την καναδική κυβέρνηση την κατάργηση ασυρμάτων τηλεφώνων ως εξαιρετικά επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.
    Του είπα ότι το Συμβούλιο τής Ευρώπης έχει προτείνει τη μείωση χρήσης κινητών από εφήβους και παιδιά, όπως και την απομάκρυνση από χώρους σχολείων των ασύρματων τηλεφώνων και των βάσεων εκπομπής Wi-Fi και ότι η Γαλλία καθιέρωσε την αρχή τής προφύλαξης για τη χρήση Wi-Fi σε σχολεία, ενώ αντιθέτως ο σημερινός πρωθυπουργός μας Αντώνης Σαμαράς θέλει να «ραντίσει» με Wi-Fi όλη την Ελλάδα, ακολουθώντας τα βήματα τού «πρωθυπουργού» τού Wi-Fi, Ταμήλου που γέμισε πριν χρόνια τα Τρίκαλα με την ίδια ακτινοβολία και τού Μπουτάρη που σχεδιάζει να κάνει το ίδιο στη δύστυχη Θεσσαλονίκη. Τον πληροφόρησα επίσης για την επικινδυνότητα των ασύρματων συσκευών ελέγχου κίνησης των μωρών, (baby monitors) και διάφορα άλλα…
    Και αυτός; Σιγά μην κάτσει να σκάσει… Ξαναγύρισα την άλλη ημέρα για να διαπιστώσω πώς είχε αντιδράσει. Τον είδα να κινείται στο ίδιο άθλιο μοτίβο…
    Το δίδαγμα από αυτή την ιστορία είναι ότι ποτέ δεν αγοράζουμε ομοιοπαθητικά φάρμακα από παρόμοια φαρμακεία, ακόμα και αν δούμε ότι υπάρχει ένα μόνο κινητό εν λειτουργία στο χώρο τους.

Τι γίνεται στον κόσμο με το Wi-Fi;
    Ας δούμε τώρα ένα κείμενο που αποτελεί μετάφραση από σχετική ιστοσελίδα τής Αυστραλίας αναφερόμενο στην ασύρματη ακτινοβολία, τα κινητά τηλέφωνα, τα ασύρματα τηλέφωνα και το Wi-Fi, στο οποίο περιγράφονται οι διαφορές αντιμετώπισης τού ζητήματος τής ασύρματης ακτινοβολίας από κυβερνήσεις και άλλα κέντρα εξουσίας.
    «Χώρες όπως η Ελβετία, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Βουλγαρία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ρωσία και Κίνα έχουν θέσει όρια έκθεσης 100 έως 10.000 φορές λιγότερο από την Αυστραλία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αναγνωρίζουν ότι μπορεί να έχει μη θερμικές βιολογικές επιπτώσεις η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε επίπεδα κάτω από τα ισχύοντα όρια έκθεσης που έχουμε στην Αυστραλία.
    Περισσότερες από δώδεκα χώρες περιορίζουν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων από παιδιά και συμβουλεύουν να υπάρχουν προφυλάξεις σχετικά με τη χρήση τους. Υπάρχει επίσης αύξηση του αριθμού των αρχών σε όλο τον κόσμο που απαγορεύουν ή προειδοποιούν για τη χρήση τού Wi-Fi σε σχολεία.
    Το Ισραηλινό Υπουργείο Παιδείας έχει θέση νέες οδηγίες σχετικά με τη χρήση τού Wi-Fi στα σχολεία. Από
τις 27 Αυγούστου 2013 οι κατευθυντήριες γραμμές απαγορεύουν την εγκατάσταση ασύρματων δικτύων σε αίθουσες διδασκαλίας πριν από την πρώτη τάξη και περιορίζουν τη χρήση τού WiFi μεταξύ πρώτης και τρίτης τάξης.
    Οι καθηγητές θα πρέπει να απενεργοποιηθούν τα κινητά τηλέφωνα και τους Wi-Fi δρομολογητές (ρούτερ), όταν δεν χρησιμοποιούνται.
    Τον
Ιούλιο του 2013 το Ισραηλινό Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε την ισραηλινή κυβέρνηση να διερευνήσει τις αιτίες και τον αριθμό των παιδιών που πάσχουν από ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία.
    Η γαλλική εθνοσυνέλευση στις
19 Μαρτίου 2013 υιοθέτησε την αρχή της προφύλαξης για το Wi-Fi σε σχολεία προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των παιδιών. Γάλλοι υπουργοί ψήφισαν την προώθηση των ενσύρματων συνδέσεων στα σχολεία και όχι τη χρήση Wi-Fi.
    Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης
BioInitiative το 2007, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, κάλεσε για άμεση δράση με στόχο τον περιορισμό της έκθεσης σε ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα, Wi-Fi και κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
    Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει καλέσει για την απαγόρευση χρήσης τού Wi-Fi σε σχολεία και συνιστά ενσύρματες συνδέσεις για το ίντερνετ στα σχολεία.
    Ορισμένα σχολεία στην Αγγλία, Γαλλία και Καναδά έχουν αποσυνδέσει τα Wi-Fi και επανήλθαν σε ενσύρματη σύνδεση λόγω ανησυχιών που εκφράζονται από τους γονείς και τους δασκάλους και επίσης λόγω προβλημάτων υγείας που βιώνονται από μερικά παιδιά.
    Η Γαλλική Εθνική Βιβλιοθήκη, μαζί με άλλες βιβλιοθήκες στο Παρίσι, και διάφορα πανεπιστήμια έχουν αφαιρέσει όλα τα δίκτυα Wi-Fi. Έχουν αφαιρεθεί επίσης δίκτυα Wi-Fi από όλα τα σχολεία τής Πόλης τού Herouville-Saint-Clair.
    Το Βαυαρικό Κοινοβούλιο συνέστησε στα σχολεία τής επαρχίας να μην χρησιμοποιούν ασύρματο δίκτυο.
    Η πόλη τής Φρανκφούρτης ανέφερε ότι δεν θα εγκαταστήσετε Wi-Fi στα σχολεία της, έως ότου έχει αποδειχθεί ότι είναι αβλαβές.
    Η Γερμανική κυβέρνηση συνιστά τη μη εγκατάσταση Wi-Fi στα σχολεία. Συνιστά επίσης την απομάκρυνση των ασύρματων τηλεφώνων και προτείνει καλωδιωμένες συνδέσεις και όχι τη χρήση Wi-Fi και Bluetooth.
    Το Τμήμα δημόσιας υγείας του Σάλτζμπουργκ συμβουλεύει τα σχολεία να μην χρησιμοποιούν Wi-Fi.
    Το
2008 η Ρωσική Εθνική Επιτροπή Ακτινοπροστασίας από μη Ιονισμένες Ακτινοβολίες (RNCNIRP) εξέδωσε προειδοποιητική ανακοίνωση σχετικά με τις σοβαρές και ανεπανόρθωτες συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, ειδικά για τα παιδιά. Μέσα στο 2011, με νέα ανακοίνωση προειδοποίησε ότι το Wi-Fi δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στα σχολεία.
    Στην Αυστρία, ο Αυστριακός Ιατρικός Σύλλογος πιέζει για την απαγόρευση τού Wi-Fi στα σχολεία.
    Η Ελβετική κυβέρνηση έχει εκδώσει ανακοινώσεις με προφυλάξεις όσον αφορά την ασύρματη ακτινοβολία που εκπέμπεται από συσκευές παρακολούθησης παιδιών, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, κ.λπ.».