ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Βρετανός ζωντανεύει τον μύθο του άσου Ριχτχόφεν!



http://www.dailymail.co.uk/
    Ένας «τρελός» με το αεροπλάνο και την πτήση μηχανικός ξόδεψε 50.000 στερλίνες και πέντε χρόνια από τη ζωή του για να δημιουργήσει ένα τέλειο αντίγραφο του περίφημου κόκκινου τριπλάνου Fokker DR.I του βαρόνου Μάνφρεντ φον Ριχτχόφεν.
    Ο Πωλ Φορντ, τα τρία του παιδιά και η υπομονή της συζύγου του, επέτρεψαν την εκτέλεση του μεγαλεπήβολου σχεδίου του. Ο 52χρονος μηχανικός λάτρεψε το αεροπλάνο από μικρό παιδί.
    Ο θρύλος του Ριχτχόφεν, του περίφημου «Κόκκινου Βαρόνου», του άσου με τις 80 καταρρίψεις, τον είχε διαποτίσει. Έτσι μεγαλώνοντας αποφάσισε να μιμηθεί τον μεγάλο ιππότη των αιθέρων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Το όλο σχέδιο χρειάστηκε 3.500 εργατοώρες για να ολοκληρωθεί και άρχισε, στην πραγματικότητα, πριν από 15 χρόνια, όταν έφτιαξε ένα τηλεκατευθυνόμενο μοντέλο του διάσημου τριπλάνου. Μετά από αυτό αποφάσισε να το φτιάξει και σε φυσικό μέγεθος και τα κατάφερε δημιουργώντας, κυριολεκτικά με τα χέρια του, κομμάτι-κομμάτι, εκ του μηδενός το τριπλάνο.
    Αυτή την στιγμή μάλιστα κατασκευάζει δύο ακόμα αντίγραφα γερμανικών αεροπλάνων της εποχής και θα ακολουθήσουν και βρετανικά, όπως λέει. Ο Φορντ έχει προτάσεις να πουλήσει το τριπλάνο του για 180.000 στερλίνες, αλλά δεν δέχεται καμία συζήτηση.