ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Οι 300 της Βουλής με "υπερπενταπλάσιες" αποδοχές από τους στρατιωτικούς! Πίνακες



    Υπερπενταπλάσιες” είναι οι αποδοχές των “εθνοπατέρων” της Βουλής απ΄ αυτές των στρατιωτικών.  Επειδή ο κοινωνικός αυτοματισμός εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησε και ξεκινά πολλές φορές από κάποιον από τους 300, είναι χρήσιμο -κι όχι για λόγους …εκδίκησης- να γνωρίζουμε την πραγματικότητα όπως αυτή αποτυπώνεται από τους αριθμούς.
    Η ΠΟΕΣ λοιπόν παρουσιάζει τον πίνακα σύγκρισης των αποδοχών των Ελλήνων στρατιωτικών, μετά τη μερική αποκατάστασή τους, με τις αποδοχές των βουλευτών, των δικαστικών και λοιπών συμπεριλαμβανομένων στα ειδικά μισθολόγια.
    Συμπερασματικά οι μέσες μικτές αποδοχές ενός βουλευτή είναι υπερπενταπλάσιες των αντιστοίχων αποδοχών των στρατιωτικών και διπλάσιες από αυτές των δικαστικών λειτουργών. Παραπέρα οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι σχεδόν τριπλάσιες από αυτές των Ελλήνων στρατιωτικών και διπλάσιες από αυτές των υπολοίπων κατηγοριών. Οι δε λοιπές κατηγορίες υπαλλήλων λαμβάνουν κατά μέσο όρο 50% μεγαλύτερες αποδοχές από αυτές των στρατιωτικών.
    Τα συγκριτικά στοιχεία του πίνακα καταρρίπτουν πλήρως το επιχείρημα του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο, μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της υπ' αυτού συνταχθείσης έκθεσης, υποστηρίζει ότι η μερική αποκατάσταση των αποδοχών των στρατιωτικών είναι υπεραρκετή, αφού αυτοί έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης από το ν.4093/2012, οι διατάξεις του οποίου περιέκοψαν τις αποδοχές τους σε μικρότερο ποσοστό από ότι τις αποδοχές των υπολοίπων αμειβομένων υπαλλήλων με ειδικά μισθολόγια.
    Το πραγματικό αυτό γεγονός αποκρύπτει τεχνηέντως την ουσία και ανάγει σε προνόμιο την αδικία που υφίστανται οι Έλληνες Στρατιωτικοί λαμβάνοντας ως αποδοχές κλάσματα των αποδοχών των υπολοίπων κατηγοριών των ειδικών μισθολογίων... 
    Αυτό που δεν κατάλαβα, είναι σε τι μας χρειάζονται οι...βολευτές! Juan