ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ζητούνται εθελοντές εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα κενά στα σχολεία



‘’Εν άλλαις λέξεσιν’’, η Παιδεία ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Αλήθεια, δεν έχει μαυριδερούς να προσλάβει με 24,5 ευρώ μηνιάτικο ?
    Εθελοντές εκπαιδευτικοί -που θα αποδεχθούν να εργαστούν... αμισθί, σκέφτεται να αναζητήσει το υπουργείο Παιδείας.
    Οι 1.100 θέσεις οι οποίες υπολογίζονται ότι θα απομείνουν κενές στα σχολεία όλης της χώρας, θα γεμίσουν από εθελοντές εκπαιδευτικούς. Με αντάλλαγμα; Μια μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει, όταν θα γίνουν οι προσλήψεις, να ανέβουν κάποιες θέσεις στους πίνακες κατάταξη;. Σε αυτό σκέφτεται να προσφύγει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος
    Μιλώντας στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο υπουργός Παιδείας είπε «... σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελουσία συνεισφορά του να δουλέψει χωρίς λεφτά, εθελοντικά δηλαδή, με αντάλλαγμα κάποια μόρια που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν προσλήψεις». 
    Νωρίτερα, για το ίδιο θέμα, στον Real Fm, είπε ότι δεν ντρέπεται να προσφύγει στον εθελοντισμό. «Τώρα τι είδους εθελοντισμός; Θα σας πω όταν θα έχω τη θετική επιλογή του συναρμόδιου υπουργού, γιατί ακόμη δεν την έχω. Δεν ντρέπομαι να το πω. Γιατί ξέρω ότι η χώρα μου είναι σε οικονομική παρακμή και ότι το πρωτεύον είναι τα παιδιά να έχουν δάσκαλο και όχι αν με βρίζουν».