ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Οι κινητοποιήσεις κάνουν τους μαθητές καλύτερους πολίτες

Ο βυσσινοροζεκόκκινος ….ινστρούχτορας πρόεδρος της ΟΛΜΕ έκανε ακόμα μια επίδειξη της άκρατης δημοκρατικότητάς του, με την γνωστή τακτική ‘’εγώ δεν ξέρω, μόνοι τους το έκαναν’’.
Φυσικά, βολεύεται να λέει ότι τα παιδιά έκαναν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ τις καταλήψεις….
Και εμείς παιδιά είμασταν, και θυμόμαστε τι γινόταν. Όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη. Ευκαιρία δεν χάναμε, όχι για τις…. Δημοκρατικές διαδικασίες αλλά για την ΚΟΠΑΝΑ ! Και δεν δέχομαι αντίρρηση !
Όταν έχουμε παραδώσει την εκπαίδευση των παιδιών μας σε κομματόσκυλα του κερατά, ας μην περιμένουμε τίποτα περισσότερο από ‘’εκπαίδευση για να γίνουν ενεργοί πολίτες’’.
Η εκμετάλλευση της ορμητικότητας, του ενθουσιασμού και της απειρίας συγχρόνως των παιδιών, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ, που δυστυχώς μένει χωρίς τιμωρία…
    Για τις καταλήψεις στα σχολεία και την  παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μίλησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης.
    «Είναι γεγονός ότι δεν λύνουμε τα εκπαιδευτικά προβλήματα με αστυνομικούς και εισαγγελείς. Είναι λάθος ακόμη και να διαφωνεί κανείς με τον τρόπο που διαμαρτύρονται τα παιδιά, διότι δημιουργεί εντάσεις και δεν λύνει τα προβλήματα. Αυτό που πρέπει να κάνει ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση είναι να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Βήμα FM.
    Παράλληλα, ο κ. Κοτσυφάκης, σχολιάζοντας την απόφαση των μαθητών να κινητοποιηθούν, εξέφρασε την άποψή του ότι οι μαθητές μέσω των κινητοποιήσεων γίνονται καλύτεροι πολίτες. «Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία ούτε να πω "παιδιά, κάντε καταλήψεις", ούτε "παιδιά, μην κάνετε". Η εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, δεν είναι κακό να κινητοποιούνται για τα προβλήματα, διότι είναι και μια άσκηση (για τους μαθητές) για να τους προετοιμάζει να γίνουν καλοί πολίτες, ενεργοί πολίτες. Από εκεί και πέρα, η μορφή κινητοποιήσεων που θα επιλέξουν τα παιδιά είναι δικό τους θέμα και δεν θα τους την πούμε εμείς», σημείωσε.