ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Α.Σ. για συνάντηση με το Λαϊκό Σύνδεσμο "Χρυσή Αυγή"


ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαριλάου Τρικούπη 18, 106 79,  Αθήνα
Τηλ.:  210 36 33 797  -  Τηλεομοιότυπο.:  210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2014                        
ΘΕΜΑ: Συνάντηση με Λαϊκό Σύνδεσμο «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
         Σε συνέχεια των επαφών της Ε.Α.Α.Σ. με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για ενημέρωσή τους επί των θεμάτων που αφορούν τα Μέλη της, πραγματοποιήθηκε την 31η Οκτωβρίου 2014 συνάντηση του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με τη Χρυσή Αυγή.
         Η συνάντηση, διάρκειας περίπου μίας ώρας, έλαβε χώρα στα γραφεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, όπου εκ μέρους της παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων Ανχης ε.α.  κ. Πολύβιος Ζησιμόπουλος, οι Ευρωβουλευτές Αντγοι ε.α. κκ. Γεώργιος Επιτήδειος και Ελευθέριος Συναδινός, και ο Διευθυντής Προσωπικού του Λαϊκού Συνδέσμου Χ.Α.  κ. Δημήτριος Βλαχόπουλος.
        Αρχικά έγινε μια γενική τοποθέτηση από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ που περιελάμβανε ενημέρωση για το σκοπό, τη λειτουργία και την οργάνωση της Ένωσης, αναφορά στα φλέγοντα θέματα που αφορούν τα Μέλη της, ενώ κατατέθηκε υπόμνημα για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν στο Κόμμα της Χ.Α.
     Τα θέματα που αναπτύχθηκαν και ζητήθηκε η στήριξη και άποψη της Χ.Α., αφορούσαν κυρίως την πλήρη υλοποίηση της απόφασης 2192/14 της Ολομέλειας του ΣτΕ, το νέο μισθολόγιο, τα Μετοχικά Ταμεία, την απένταξη μερισμάτων και βοηθημάτων (ΕΚΟΕΜ) από το συνυπολογισμό στις μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές, την ενεργοποίηση του Ενιαίου Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΕΤΕΘΑ), την αναγνώριση του ειδικού εργασιακού καθεστώτος των Στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. που απορρέει από το Σύνταγμα και το ΜΗ χαρακτηρισμό τους με τον απαξιωτικό όρο «ένστολοι».  Επίσης ζητήθηκε η θέση και το πρόγραμμα της Χ.Α. για την Άμυνα, για το συνδικαλισμό στις ΕΔ και το ρόλο τους ως Δύναμη Αποτροπής και Ασφάλειας των Ευρωπαϊκών συνόρων.
      Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι της Χ.Α. δήλωσαν ότι συντάσσονται επακριβώς με όλα τα τεθέντα θέματα της Ε.Α.Α.Σ. και παρουσίασαν μέρος των θέσεων του προγράμματος του Λαϊκού Συνδέσμου για την Άμυνα όπου υπάρχουν οι σχετικές αναφορές.  Ιδιαίτερη μνεία έκαναν για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, για το θέμα της περιουσίας του πρώην ΤΕΘΑ, όπου δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους για απόδοση στο ΤΑΙΠΕΔ, άνευ προηγούμενης διαβούλευσης με το ΥΠΕΘΑ και εκμετάλλευσής της επ’ ωφελεία των Στελεχών των Ε.Δ.  Επίσης εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους για συνδικαλισμό στις Ε.Δ. καθώς θεωρούν ότι αυτό θα αποτελέσει την αρχή της διάλυσής τους, ενώ δήλωσαν κατηγορηματικά ότι  συμφωνούν με την κατάργηση του απαξιωτικού όρου «ένστολοι» και αποδέχονται πλήρως το ρόλο των ΕΔ ως δύναμη αποτροπής και ασφάλειας των Ελληνικών (Ευρωπαϊκών ) συνόρων.  Τέλος αναφέρθηκαν στο θέμα της κοινοβουλευτικού ελέγχου και την επιθυμία κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων ή τροπολογιών για προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τα Στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α. καθώς είναι βασική θέση της Χ.Α. ο σεβασμός και η αναγνώριση του έργου τους.
     Η όλη συζήτηση που ακολούθησε διεξήχθη σε άριστο κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων και διάλογο επί των διαφόρων θεμάτων, ενώ τονίσθηκε η επιθυμία του Λαϊκού Συνδέσμου Χ.Α. να μας δοθεί το πλήρες πρόγραμμά τους για την Άμυνα, οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις τους για τα θέματα που μας αφορούν καθώς και η συνέχιση της επικοινωνίας για την περαιτέρω προώθηση και υποστήριξη αυτών στη Βουλή.
Εκ του Γραφείου Τύπου  της Ε.Α.Α.Σ.