ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Εφετείο αναγκάζει στρατιωτικό να πληρώσει δάνειο γιατί "εσείς θα πάρετε αυξήσεις"!!!



Κάποια Τοκογλυφικά Ιδρύματα, που με δικά μας λεφτά ‘’άνδρωσε’’ το κράτος, πρέπει ΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ και να τιμωρηθούν ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΥΛ.
Το συγκεκριμένο … ίδρυμα, ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!
    Δικαστήριο απέρριψε την πρωτόδικη θετική για στρατιωτικό απόφαση που είχε να κάνει με δάνειο που είχε από τράπεζα και δεν μπορούσε να αποπληρώσει με το σκεπτικό ότι …οι στρατιωτικοί θα πάρουν αυξήσεις!!! Κι έτσι το Εφετείο τον καλεί να πληρώσει!!! Όσα θαυμαστικά και να βάλουμε λίγα είναι.
    Ο στρατιωτικός καλείται να πληρώσει με λεφτά που δεν έχει πάρει και δεν θα πάρει όσα η απόφαση του δικαστηρίου υποστηρίζει αλλά μισά.
    Σε επιστολή  της προς την τράπεζα η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου περιγράφει το απίστευτο θέμα:
ΠΡΟΣ:  Τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ                                              Λεωφόρος Αμαλίας 20 ,Τ.Κ.:10557, Αθήνα.                                                                                  
ΘΕΜΑ:  Παραπληροφόρηση σε Έφεσή σας
     
    1. Σας γνωρίζουμε ότι μέλος της Ένωσή μας, Στρατιωτικός Εν Ενεργεία μας ενημέρωσε ότι στους λόγους που αναφέρονται για την κατάθεση έφεσης σε πρωτόδικη απόφαση που τον δικαίωσε σε ρύθμιση δάνειου που είχε λάβει από άλλη Τράπεζα, με την οποία συγχωνευθήκατε και διαχειρίζεστε την τιτλοποιημένη απαίτηση του δανείου από ξένη εταιρεία ειδικού σκοπού με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο είναι όπως χαρακτηριστικά δηλώνετε  ότι:    << Οι αποδοχές δεν πρόκειται να μειωθούν στο προσεχές διάστημα, αλλά αντιθέτως πρόκειται να αυξηθούν ,με επιστροφή αναδρομικά των κρατήσεων που έγιναν στα πλαίσια των περιστολών των δαπανών του Δημοσίου. Και τούτο διότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με κεκλεισμένων των θυρών τον Ιανουάριο του 2014 απόφασης του, έκρινε τις επιβληθείσες αναδρομικές από 1-8-2012 κρατήσεις στις αποδοχές των Ένστολων αντισυνταγματικές. Επομένως τα ποσά που παρακρατήθηκαν παρανόμως , πρόκειται άμεσα να επιστραφούν στους δικαιούχους.>>
    2. Η Ένωσή μας σας γνωστοποιεί ότι μέχρι σήμερα κανένας Στρατιωτικός δεν έχει λάβει ούτε ευρώ επιπλέον στις  αποδοχές  του  μετά την  απόφαση του ΣτΕ που αναφέρεστε, ενώ μετά από δήλωση του πρωθυπουργού το ποσό που τελικά θα επιστραφεί, θα είναι περίπου το 50% του  επιδικασμένου, που αντιστοιχεί σχεδόν στο 10% των μειώσεων που έχουν επιβληθεί στους μισθούς μας τα 4 τελευταία έτη.(Ιδιαίτερα δε στους χαμηλόβαθμους συναδέλφους η αύξηση των αποδοχών θα είναι μηδαμινή)
    3. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και τις ενέργειές σας θέλοντας να σας τονίσουμε ότι οι μειώσεις που έχουν υποστεί οι Στρατιωτικοί είναι από τις μεγαλύτερες στους Έλληνες εργαζομένους ακόμη και μετά από την μερική συμμόρφωση της Πολιτείας στην απόφαση του ΣτΕ.