ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν on-line φροντιστήριο

Πολύ φοβάμαι ότι εάν τελικά εφαρμοσθεί, θα εξελιχθεί σε όργανο ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, σε ότι αφορά τις Θεωρητικές επιστήμες. Αναλογισθείτε μόνο, κάποιους από αυτούς που έγραψαν Σχολικά Βιβλία.
Όσο για τις Πρακτικές, ίσως κάνει κάποιο καλό.
http://www.real.gr/        
    Δωρεάν on-line φροντιστήριο σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες καθώς και ανέργων και πολύτεκνων οικογενειών, ετοιμάζεται να προσφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
    Πρόκειται για μια διαδικτυακή ενισχυτική διδασκαλία που θα γίνει με τη δωρεά - χορηγία της εταιρίας «Αρνος Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης ΕΠΕ», θα αφορά την τρέχουσα σχολική περίοδο και θα συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.
    Συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτικός ιστότοπος θα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να παρακολουθούν και να κατανοούν από την οθόνη του υπολογιστή τους τη διδακτέα ύλη του σχολικού βιβλίου με τρόπο απλό και στοχευμένο.
    Χιλιάδες βίντεο (θεωρία - μεθοδολογία - λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης, λύσεις θεμάτων και διαγωνίσματα on-line θα βρίσκονται μ' ένα "κλικ" στη διάθεση των παιδιών.
    Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται ο χρόνος μετακινήσεων σε συνδυασμό με άλλες δραστηριότητες των μαθητών, ενώ και οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν πλάι στα παιδιά τους και να έχουν πλήρη γνώση της διαδικασίας εκπαίδευσης, με μηδενικό κόστος.
    Συγκεκριμένα, το on-line φροντιστήριο θα δίνει τη δυνατότητα εκπαιδευτικής υποστήριξης ολόκληρο το 24ωρο, με πλήρη κάλυψη σε όλη τη γκάμα των μαθημάτων για όλες τις τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
    Το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, θα αναλάβει να ενημερώσει τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη λειτουργία του «Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου».
    Ακολούθως, θα συμπληρωθούν οι αιτήσεις από τους γονείς των μαθητών και θα αποσταλεί η κατάσταση στη χορηγό εταιρία για την παραχώρηση κωδικών αριθμών δωρεάν πρόσβασης.