ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Εχτισε τη μητέρα της στη βεράντα

http://www.real.gr/
    Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της ανατριχιαστικής ενέργειας μιας γυναίκας από το χωριό Μεγάλη Μαντίνεια έξω από την Καλαμάτα, που έχτισε στην κυριολεξία το νεκρό σώμα της μητέρας της στην ταράτσα του σπιτιού, προκειμένου να συνεχίσει να εισπράττει κανονικά τη σύνταξη.
    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της 85χρονης ο θάνατός της οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Όμως, η αστυνομία θα περιμένει και τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις για να αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
    Στο μεταξύ, η 58χρονη κόρη της ηλικιωμένης, η οποία αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύεται από το μεσημέρι στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Καλαμάτας.
    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelopsnews.gr από τον Ιούλιο, η υπέργηρη, αντιμετωπίζοντας σοβαρότατα προβλήματα υγείας, νοσηλευόταν συχνά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η τελευταία φορά, όμως ήταν στις 10 Αυγούστου, οπόταν και οι γιατροί μη μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο, ζήτησαν από την κόρη της να την πάρει σπίτι τους.
    Έτσι και έγινε και από την ημέρα εκείνη, κανείς δεν ξανείδε την 80χρονη. Μαρτυρίες, αναφέρουν πως ήδη η ηλικιωμένη, ήταν σε άσχημη κατάσταση. Μάλιστα, την επόμενη της επιστροφής από το Νοσοκομείο, η κόρη επέστρεψε στην εταιρία το οξυγόνο που είχε προμηθευτεί για τη μητέρα της. Στοιχείο που κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι την ίδια ή το αργότερο την επόμενη, από την 10η Αυγούστου, ημέρα, η ηλικιωμένη πλέον δεν ζούσε.
    Από τότε και μέχρι την Παρασκευή, η συμπεριφορά πλέον της 60χρονης κόρης, σε όσους την γνώριζαν, άρχισε να γίνεται περίεργη. Άρχισε να νιώθει ότι απειλείται, ότι παρακολουθείται και να λέει πράγματα που δεν έστεκαν. Παράλληλα, όμως διέδιδε πως τη μητέρα της θα την στείλει σε ίδρυμα στην Αθήνα, ώστε να την φροντίζουν.
Απόπειρα αυτοκτονίας
    Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας και λόγω όλων αυτών των συμπτωμάτων, κατάφερε να προμηθευτεί ηρεμιστικά χάπια. Φορτισμένη πλέον με όλα όσα είχαν συμβεί και έχοντας μεγάλες τύψεις, επιστρέφοντας το μεσημέρι στο σπίτι της στη Μεγάλη Μαντίνεια, σφάλισε πόρτες και παράθυρα και ήπιε μεγάλη ποσότητα από τα ηρεμιστικά χάπια.
    Χάρη στην παρατηρητικότητα όμως, κατοίκων της περιοχής, σε συνδυασμό με την παράξενη συμπεριφορά που είχε παρουσιάσει τις τελευταίες ημέρες, ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία αναγκάστηκε να παραβιάσει το σπίτι, παρουσία Εισαγγελέα.
    Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη γυναίκα, ξαπλωμένη και σε κώμα και άμεσα διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή της. Μετά από προσπάθειες γιατρών, η κατάστασή της σταθεροποιήθηκε και πλέον έχει συνέλθει από το κώμα.
Φρικιαστική ανακάλυψη
    Ωστόσο, στο σπίτι, δεν εντοπίσθηκε πουθενά η ηλικιωμένη και αυτό φούντωσε περισσότερο τις ανησυχίες των γνωστών της, καθώς δεν είχαν πιστέψει ότι η κόρη της την είχε στείλει σε ίδρυμα. Σημειωτέον, πως οι σχέσεις των δύο γυναικών, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, ήταν άριστες και η 60χρονη αγαπούσε τη μητέρα της.
    Υποψίες κίνησε το κάτω μέρος στην πίσω βεράντα του σπιτιού, το οποίο πάντοτε ήταν ανοικτό και είχε μικρή είσοδο σε αποθήκη. Τώρα πλέον όμως, όλο το κάτω μέρος της βεράντας είχε χτισθεί.
    Οι αστυνομικοί δεν άργησαν την Κυριακή το απόγευμα να ανακαλύψουν το φρικτό μυστικό που κρυβόταν πίσω από το φρέσκο τσιμέντο. Σπάζοντάς το, διέκριναν στο κενό που υπήρχε σκουπίδια και διάφορες σακούλες. Πίσω από αυτά όμως, βρισκόταν επί 2 ολόκληρους μήνες, το άψυχο σώμα της 80χρονης. Η ηλικιωμένη βρέθηκε τυλιγμένη με κλινοσκεπάσματα , τα οποία ήτα δεμένα με ταινία.
    Σήμερα το πρωί ο ιατροδικαστής Κορίνθου κ. Κωτακίδης Νίκος θα διενεργήσει νεκροψία – νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της ηλικιωμένης, κι αν ο θάνατος προήλθε από φυσικά αίτια ή εγκληματική ενέργεια.
    Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή, εξετάζει έναν εργάτη Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είναι αυτός που έχτισε τη βεράντα και ο οποίος αρνείται κάθε συμμετοχή, δηλώνοντας πως του ζητήθηκε να εκτελέσει την εργασία κτισίματος και τίποτα άλλο, χωρίς και ο ίδιος να καταλάβει πως κάτι συμβαίνει.