ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Το άγαλμα - φάντασμα του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα!

Κακά τα ψέματα, και ας με πούν τοπικιστή.
Εάν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Ρουμελιώτης, Πελοπονήσιος ή Κρητικός, η Αθήνα θα είχε καμιά 30ριά αγάλματά του.
Όμως, ήταν Μακεδόνας……
www.in2life.gr
    Σε ταχεία τοποθέτηση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου καλούν τον Δήμο της Αθήνας με παρέμβασή τους,24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας το επείγον του πράγματος και θέλοντας να συμβάλλουν άμεσα στη λύση των προβλημάτων του ελληνικού λαού.
    Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, «ο χάλκινος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έργο του αείμνηστου γλύπτη Γιάννη Παπά, αγοράστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη το 1993 και παραχωρήθηκε στον δήμο Αθηναίων, προκειμένου να τοποθετηθεί σε κατάλληλο κεντρικό σημείο, όμως δεν έχει τοποθετηθεί επί 21 χρόνια».
    Μάλιστα, στην παρέμβασή τους, οι βουλευτές κάνουν λόγο για «ολιγωρία ή και σκόπιμη κωλυσιεργία» και εκτιμούν ότι «τη στιγμή που η εθνικιστική έξαρση των Σκοπίων γιγαντώνεται και η οικειοποίηση της Ελληνικής ιστορίας και Ελληνικών Συμβόλων συνεχίζεται, οποιαδήποτε ολιγωρία και κωλυσιεργία είναι μη ανεκτή». Σας καλώ να εστιάσετε στο «σκόπιμη κωλυσιεργία».
    Εδώ δηλαδή καταγγέλλεται δάκτυλος που έχει συμφέρον να μην τοποθετηθεί το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πρωτεύουσα και να μην επιρωθεί έτσι η ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Ποιος να είναι άραγε; Να είναι οι σκοπιανοί ή μήπως τίποτα δικοί μας «εαμοβούλγαροι»;
    Και όμως. Δεν θα τους περάσει. Το άγαλμα του μεγάλου στρατηλάτη θα στηθεί τελικά και θα σκάσουν από το κακό τους όλοι οι σκοπίμως κωλυσιεργούντες- άλλωστε εκλογές έρχονται και, όπως δείχνει και η εμμονή του απλού ψηφοφόρου να ανήκει ο τάφος της Αμφίπολης στον Μεγάλο Αλέξανδρο, ο «Αλέκος» πουλάει.
    Η ιστορία για τον «θάνατο του ηλικιωμένου από ΕΝΦΙΑ» μου μοιάζει παρατραβηγμένη. Ναι, ο άνθρωπος περίμενε 1,5 ώρα και εκδήλωσε σύμπτωμα καρδιακής νόσου που του κόστισε τη ζωή, αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί το «ανάλγητο υπουργείο οικονομικών» που δεν έδωσε παράταση ή η τράπεζα που δεν φρόντισε να έχει καθίσματα για τους ευρισκόμενους στην ουρά.

    Το υπουργείο μπορεί να είναι αντιπαθές σε πολύ κόσμο και ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ σχεδόν σε όλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να παραλογιζόμαστε ή να κατασκευάζουμε υπευθύνους. Έχουν ούτως ή άλλως οι ιθύνοντες διάφορα κρίματα στον λαιμό τους.