ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΒΛΑΛΗ Μετεξελίσσεται σε αγορά πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων


http://www.makthes.gr/Της Βαρβάρας Ζούκα
    Σε μια σύγχρονη αγορά πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης να αναδείξει την αγορά Βλάλη, η οποία σήμερα παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, καθώς τα παραδοσιακά μαγαζιά που στεγάζονται σε αυτή βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο, χτυπημένα από την οικονομική κρίση.
    “Εκτιμούμε ότι η αγορά Βλάλη με τη νέα μορφή της θα λειτουργήσει την άνοιξη”, είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν, ο οποίος και ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη μετεξέλιξη της παλαιότερης λαϊκής αγοράς της Θεσσαλονίκης, ώστε αυτή να αποκτήσει και πάλι ζωή.
    Σύμφωνα με τον κ. Καπόν, μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες για τον εξωραϊσμό των παραδοσιακών καταστημάτων της αγοράς Βλάλη. Στη συγκεκριμένη αγορά ο δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει έντεκα καταστήματα, εκ των οποίων ωστόσο σε λειτουργία βρίσκονται μόλις τα δύο.
    “Στο πλαίσιο γενικότερης εργολαβίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για διάφορες συντηρήσεις σε δημοτικά κτίρια θα γίνουν και οι αναγκαίες παρεμβάσεις τόσο στις όψεις όσο και στο εσωτερικό των παραδοσιακών καταστημάτων της Βλάλη, ώστε αυτά στο εξής να ασχολούνται μόνο με την πώληση βιολογικών προϊόντων”, επισήμανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο οποίος εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει επαφές με τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων, ώστε να προχωρήσει με ταχύτητα η υλοποίηση του σχεδιασμού.
Χαρακτηρισμένα καταστήματα
    Σύμφωνα με τον κ. Καπόν, ήδη τα καταστήματα του δήμου Θεσσαλονίκης που λειτουργούν στην περιοχή της Βλάλη χαρακτηρίστηκαν ως “καταστήματα πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων” με απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής.
    Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης του δήμου Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι με την οργάνωση της Βλάλη σε αγορά βιολογικών προϊόντων θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή και θα τονωθεί η αγοραστική κίνηση.
    Η Βλάλη είναι η παλαιότερη λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης, η οποία διαθέτει διώροφα κτίρια με παραδοσιακά μοτίβα στις προσόψεις τους. Η αγορά κάηκε το 1889 και ξαναχτίστηκε στην πορεία, ενώ κάηκε εκ νέου στην πυρκαγιά του 1917.