ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Χρεώσεις για νοσηλεία ανδρών σε... γυναικολογικές κλινικές

    Απίστευτες κομπίνες αποκαλύφθηκαν από τους ελέγχους του υπ. Υγείας στα νοσήλια που ζητούσαν να πληρωθούν ιδιωτικές κλινικές. Βρέθηκαν χρεώσεις για νοσηλείες για εγκυμοσύνη, τοκετό και λοχεία που είχαν χρεωθεί είτε σε άνδρες είτε σε δεκάχρονα κορίτσια, αλλά και σε γυναίκες άνω των 60 ετών, νοσηλείες αντρών για γυναικολογικά νοσήματα και το αντίστροφο. Νοσηλείες ενηλίκων σε μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών , αλλά και παράλληλες νοσηλείες σε διαφορετικά νοσοκομεία κατά την ίδια χρονική περίοδο για τον ίδιο ασφαλισμένο.
    Για τις νοσηλείες - μαϊμού ο ΕΟΠΥΥ θα πλήρωνε 5 εκατομμύρια ευρώ για το 2013. Το πόρισμα των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών για τις κλινικές αναμένεται να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα.
    "Σε περίπτωση διακριβώσεως υπάρξεως τέτοιων αξιοποίνων πράξεων, είναι προφανές ότι εκτός από το αυτονόητο της περικοπής της χρεώσεως θα υπάρξουν πρόσθετα διοικητικά μέτρα, το ελάχιστο των οποίων θα είναι η διακοπή της συμβάσεως με τον ΕΟΠΥΥ" υποστηρίζει ο Μάκης Βορίδης.
    Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών μπήκαν και πολλές χρεώσεις ύψους 36 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες που δεν περιλαμβάνονται στις παροχές που προσφέρει ο ΕΟΠΥΥ και όπως όλα δείχνουν, η διαφωνία με τις ιδιωτικές κλινικές θα λυθεί από τα αστικά δικαστήρια. Ο έλεγχος έγινε σε 444.000 περιστατικά κλειστής νοσηλείας σε 101 ιδιωτικές κλινικές και το σύνολο των υποβολών που εξετάστηκαν είναι περίπου 286 εκατ. ευρώ.
    Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των κλινικών μιλούν σχεδόν για διπλάσιες υποβολές και ζητούν τα αναλυτικά στοιχεία των παραβατών.
    "Αποδείχθηκε άνθρακας ο θησαυρός, ήταν επικοινωνιακό παιχνίδι  εντυπώσεων να λασπολογήσουμε τον ιδιωτικό τομέα της υγείας διότι ένα ποσοστό 5 εκατομμυρίων σε υποβολές 420 εκατομμυρίων είναι ποσοστό περίπου το 1%, ελαχιστότατο" υπογραμμίζει ο Γρ. Σαραφιανός, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών κλινικών.