ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Δωρεάν Οκτώβριος: 10 φθινοπωρινές εκδηλώσεις

     Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου είναι εδώ και τα πρώτα πανωφόρια έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν από τις ντουλάπες. Όμως εκτός από αυτά, οι δωρεάν επιλογές για να βγούμε και εμείς από το σπίτι επίσης πληθαίνουν και για ακόμα ένα μήνα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πλήθος εκδηλώσεων για κάθε γούστο. Συγκεντρώσαμε δέκα από αυτές.

Comics, Manga & Co στο Ινστιτούτο Γκαίτε
     Στην περιοδεύουσα έκθεση του Goethe-Institut και του Matthias Schneider θα δούμε δύο γενιές Γερμανών σχεδιαστών κόμικς: την αβανγκάρντ, η οποία ετοίμασε το έδαφος για μια ιδιότυπη γερμανική κουλτούρα των κόμικς και τη γενιά των νεότερων σχεδιαστών, οι δουλειές των οποίων διακρίνονται για τις καινοτόμες αισθητικές πτυχές τους. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 2 Οκτωβρίου μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου.
Διεύθυνση: Ομήρου 14-16, τηλ:2103661000.
Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»  
    Ο εντοπισμός της Τέχνης μέσα στην Τρέλα και της Τρέλας μέσα στην Τέχνη και μια έρευνα σε βάθος των κοινών σημείων που μοιράζονται αποτελούν φέτος τον βασικό άξονα του 8ου Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά στην Ελλάδα που σε μια τέτοια εκδήλωση θα εκπροσωπηθούν όλες οι τέχνες (Κινηματογράφος, Θέατρο, Χορός, Ποίηση, Video Art, Φωτογραφία, Performance, Δράσεις Ανοιχτού Χώρου, Workshop, Εικαστικές Εκθέσεις) αλλά και ο πανεπιστημιακός και ακαδημαϊκός λόγος με διήμερο Συνέδριο και Ημερίδα, καθώς και φορείς των ψυχιατρικών δομών. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει από τις 6 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου εδώ.
Low Leaf και Zeroh live στο Tesla Bar
    H αμερικανίδα παραγωγός και περφόρμερ Low Leaf έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και στο Tesla bar @ Bios (Πειραιώς 84), συνδυάζοντας οργανικά μέσα και ψηφιακή τεχνολογία για να εκφράσει την κοσμική της θεωρία μέσα από τη μουσική. Μαζί της ο Καλιφορνέζος παραγωγός και ράπερ Zeroh, στο πλαίσιο της κοινής τους Ευρωπαϊκής περιοδείας. Η συναυλία θα γίνει στις 3 Οκτωβρίου, στις 22.30.
38o Grand Prix Maria Callas          
    Πενήντα δύο λυρικοί τραγουδιστές από 15 χώρες (Αγγλία, Αίγυπτο, Αρμενία, Βέλγιο, Βραζιλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδά, Κίνα, Κορέα, Ουκρανία, Ρουμανία, και Τσεχία) θα διαγωνιστούν στο φετινό Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να τους παρακολουθήσουμε από κοντά από τις 4 έως τις 11 Οκτωβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο Θέατρο Ολύμπια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Περισσότερες πληροφορίες για τις ημέρες και τις ώρες των παρουσιάσεων εδώ.
Προβολές Νορβηγικών ταινιών μικρού μήκους στο Beton7
    Το Beton7 (Πύδνας 7, Βοτανικός) σε συνεργασία με τη Πρεσβεία της Νορβηγίας της Αθήνας και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, θα διοργανώσουν δύο βραδιές προβολών βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους στις 10 και 17 Οκτωβρίου. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ταινίες μικρού μήκους παραγωγής 2009, οι οποίες σκιαγραφούν τη συνεχώς ανοδική πορεία της κινηματογραφικής βιομηχανίας της Νορβηγίας σε επίπεδο τόσο καλλιτεχνικό όσο και πολιτιστικό. Οι προβολές των ταινιών ξεκινούν στις 19.00.

 Φεστιβάλ Χίμαιρες
    «Ένα φεστιβάλ προϊόν ασφυξίας και απόπειρα για μεγαλύτερη εκπνοή, ελπίδα για μεγαλύτερη εισπνοή, ανάσα για όλους». Έτσι χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές το Φεστιβάλ Χίμαιρες, το οποίο φέτος επιστρέφει για τρίτη χρονιά στον χώρο του Beton7 από τις 3 μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, με performances, προβολές, εκθέσεις, workshops, lives και dj sets. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα events του φεστιβάλ συμβουλευθείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Οι Blues Revenge live στο metamatic:taf
    Οι εξαιρετικοί Blues Revenge, η μπάντα του κιθαρίστα Ανδρέα Γκομόζια, του μπασίστα Τάσου Δρίτσου και του ντράμερ Χρήστου Ανδριανού, έρχονται για μια μοναδική live εμφάνιση στον χώρο του Taf στο Μοναστηράκι. Μαζί τους ο Δημήτρης Πολύτιμος ο μεγαλύτερος σε ηλικία (81 ετών), έλληνας ροκ καλλιτέχνης ο οποίος κλείνει φέτος σαράντα εννιά χρόνια on the road. Η συναυλία γίνεται στις 8 Οκτωβρίου και ξεκινά στις 21:30.
Μουσικός Οκτώβρης στο Zp 87
    Πλήθος συναυλιών διοργανώνει για ακόμα έναν μήνα ο χώρος του Zp 87 http://zita-p87.blogspot.gr/ στα Εξάρχεια, με δωρεάν είσοδο. Ξεχωρίζουμε το ντουέτο του Γιάννη Παπαναστασίου (σαξόφωνο) με τον Σπύρο Μάνεση (πιάνο) στις 3 Οκτωβρίου, την απρόβλεπτη μουσική συνάντηση του Γιώργου Κοντραφούρη (πιάνο), με τον Χάρη Λαμπράκη (ney) και τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη (ντραμς) στις 8 Οκτωβρίου και το κουαρτέτο της Φένιας Παπαδοδήμα στις 16 Οκτωβρίου.
Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό, στη Στέγη
    Το επιτυχημένο μουσικό εργαστήριο για παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού επαναλαμβάνεται και φέτος στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες: για παιδιά ηλικίας 5-7 και 8-11 ετών και τους γονείς τους. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου μαζί με μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών, τις Τετάρτες 1, 8, 15, 22 και 29 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου. Η πρώτη συνάντηση είναι μόνο για τους γονείς. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 213-017-8002 ή education@sgt.gr (υπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα).
Μια παράσταση – ντοκουμέντο στο Συνεργείο
    Η ομάδα του Station Athens επιστρέφει για 15 ακόμα παραστάσεις στο Συνεργείο με την παράσταση-περιήγηση Ε_ΦΥΓΑ, με πρωταγωνιστές ανθρώπους που έφτασαν στην Αθήνα από μακριά. Νέοι άνθρωποι από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές εξομολογούνται την προσωπική τους ιστορία, μας ξεναγούν στην προσωπική τους μνήμη και στο γεμάτο απώλειες παρελθόν τους. Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη-Παρασκευή 2,3,9,10,16,17 Οκτωβρίου και Τετάρτη-Πέμπτη- Παρασκευή: 22,23,24, 29,30,31 Οκτωβρίου και 5,6,7 Νοεμβρίου. Ώρα έναρξης: 21:30. Πληροφορίες και κρατήσεις: 6981802544.